Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Wati Rms vs Wati Muzicali

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
themichael
Pasionat

Data înscrierii: 15/Ian/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 11:31 am    Titlul subiectului: Wati Rms vs Wati Muzicali Răspunde cu citat (quote)

Am si eu o nedumerire. Pana la urma la ce conteaza watii aia muzicali? Din cate stiam eu,contau doar cei rms,cei reali,dar mi s-a spus ca ar conta si cei muzicali. De exemplu am observat ca unele difuzoare, au sa zicem 120w rms/ 240 muzicali iar altele au 120w rms /180 muzicali. (aceeasi marca) Practic in ce ar consta diferenta? pt ca ma gandesc ca din moment ce se specifica si cei muzicali,conteaza la ceva!
Merci frumos!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Sociopatul Tandru
Pasionat

Data înscrierii: 20/Dec/2006

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 3:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

RMS sau "watii reali" reprezinta puterea medie.
PMPO reprezinta puterea maxima suportata.

Orice difuzor rezista in general peste puterea medie pentru scurte perioade de timp.
Din punctul meu de vedere este gresit sa-ti alegi difuzorul dupa PMPO pentru ca este in general o unitate de masura speculativa. Este mult mai mare pt a impresiona oamenii neavizati deci e pur cu scop comercial.

Ca sa ti-o spun si altfel:

Un difuzor cu 100W RMS-200W PMPO (in general PMPO este RMSX2, dar nu mereu din cauze comerciale) va suporta o putere maxima de 200W pentru o unitate foarte mica de timp, in timp ce puterea lui maxima utila (care o poate suporta continuu) este de 100W.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 5:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

PMPO se calculeaza de catre producatori, prin puterea maxima suportata in conditii perfecte, si eficienta de 100%...adica conditii imposibile de obtinut, si nici un difuzor nu poate rezista la aceasta putere o durata de timp care sa conteze, fara sa fie distrus. Acest PMPO se bazeaza pe faptul ca un amplificator poate debita scurte "rafale" de puteri foarte mari, dar de ordinul milisecundelor.
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 5:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am inteles,deci practic nu conteaza. Nici nu ar trebui sa ma uit deloc la watii aia , nu?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 5:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai....nu prea.
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 5:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am inteles. tu ce stii? infinity se aud bine? ca mi-a zis cineva ca nu se aud k-lumea. Sociopatul Tandru --- 'Despre Infinity (alias JBL) am eu, si le-as vinde cu placere la orice ora din zi si din noapte, sunt slabe!'
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 5:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vezi raspunsul de la celalalt topic.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum