Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

what do u think
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
snick08

Data înscrierii: 23/Iul/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 2:05 am    Titlul subiectului: what do u think Răspunde cu citat (quote)

Am niste difuzoare JBL GTO527 (mam procopsit cu ele) si fiind pe 2 ohmi nu prea am ce face cu ele. M-am gandit sa iau un amplificator In Phase IPA400 sau un Magnat Ultra 2000 sau un Blaupunkt GTA 2 Special si sa le pun pe spate. Ar fi o idee buna? Si dc da care dintre amplificatoare ar fi mai bun?

Si ce as putea pune pe fata ca sa mearga in combinatie cu ce vreau sa pun pe spate.

In materie de player-e as vrea sa aleg intre Sony R450, Pioneer DEH2800MP si Clarion DXZ468RMP. What do you think?

o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 10:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

GTO 527 sunt difuri bune,dar nu scad prea bine in fregventa,deci au nevoie sa fie ajutate pe partea de bas se un woofer.
pt a le folosi fara sa le "stresezi" ai nevoie de statie cu highpass si va trebui sa il setezi pe la 80hz,deci IPA400,magnat ultra 2000 si chiar si GTA2 Special,merg,dar cea din urma e totusi cam puternica din punctul meu de vedere...

cat despre playere de care zici tu eu as alege Clarionul.

P.S cate difuri GTO527 ai ?

snick08

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 11:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am 2 difuri GTO527 si mah gandesc cel mai bine ar fi sa l pun p spate amplificate iar p fata sa pun ceva legat direct la HU.
adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 11:50 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

difuzoare de 13 cm, 45 W RMS care raspund intre 70 si 210000 hz ..... tu vrei sa le pui statie ? Shocked

leaga-le direct la player si ai rezolvat treaba
o sa zici ca sunt pe 2 ohmi si nu le duce playerul
n-ai treaba .... ii dai volum exact cat sa nu aiba de suferit nici difuzoarele si nici playerul

asta e parerea mea
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 12:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adi...nu prea imi permit sa te contrazic avand in vedere actiunea ta pe alte forumuri de audio,dar acum nu am aceeasi parere cu tine...in 2 ohmi daca lasi sa cate 2-3 ore incontinuu la un volum relativ mare,finalii playerului se vor incinge ca dracu...
spun asta pt ca un prieten de al meu are pe masina un Sony nou(nu stiu exact modelul) si lucreaza cu el in 2 ohmi...am atins fata plyerului dupa vreo 2 ore de mers si era f calda...avand in vedere ca fata e din plastic...iti dai seama ce calzi erau finalii...cred ca mergeau de un gratar Laughing

adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 2:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

voi vedeti treaba asta cu impedanta invers
adica daca playerul nu duce 2 ohmi - asta nu inseamna ca nu merge deloc

toata puterea se formeaza pe baza tensiunii care iese din finali
astfel daca playerul scoate (sa presupunem) 10 V RMS pe iesire - printr-o sarcina (rezistenta) de 4 ohmi va forma un curent de 2.5 A si in felul asta apare o putere de 25 W
dar daca aceeasi tensiune este bagata pe o sarcina de 2 ohmi - rezulta un curent de 5 A si astfel apare o putere de 50 W - putere care mai mult ca sigur va ucide finalul
ceea ce trebuie voi sa intelegeti este ca daca micsorezi volumul la player astfel incat sa scoata doar 7 V RMS pe iesire - in sarcina de 2 ohmi va aparea o putere de 24 W care va putea fi suportata de finali

mai ramane de vazut daca finalii suporta si diferenta de curenti ... care pt cei 25 W din 4 ohmi este de 2.5 A iar pt cei 24 W din 2 ohmi este de 3.5 A

dar de obicei integratele cu care sunt dotate amplificatoarele playerelor moderne sunt proiectate sa reziste la o anumita putere ..... determinand astfel ca valorile tensiunii de iesire si a curentului care apare in circuitul sarcinii sa fie invers proportionale

si ca totul sa fie mai sigur - au fost implementate si protectiile la supra sarcina si la supra temperatura Wink
Sus
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 2:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu va puneti cu el.... le stie bine bine Smile
snick08

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 3:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si totusi...aceasta gama a marcii JBL nu a fost creata pt a fi folosita p amplificatoare?
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 3:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu zic ca pt asa ceva a fost creeata...oricum daca vrei poti sa incerci sa le pui direct p lpayer,sa vezi daca se incinge ...
snick08

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 4:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

momentan sunt puse pe un player mai vechi un Philips ARC520 park si se incinge destul de tare dar nu a crapat pana acum. Sar putea totusi k acest player sa suporte impedanta de 2 ohmi nu stiu sigur si nici nu am gasit detalii despre el p net. e destul de antic.

totusi miar conveni sa l pun direct fara preamplificare p noul HU dar mie sa nu raman cu el prajit dupa aceea. din cauza asta mam gandit la o un amplificator.

adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 4:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hmm .... problema e cam nasoala

daca este sa ignoram toata teoria mea de mai sus .... sa fi realisiti si luam in calcul finalii care ii are un HU modern .... treaba se complica
astfel noile HU au 8 amplificatoare in interior (toate ingramadite intr-un IC) - care sunt legate 2 cate 2 in punte pe a putea scoate o putere mai mare din cei 12 V
iar daca la doua amplificatoare in punte le punem o sarcina de 2 ohmi - fiecare amplificator "vede" o sarcina de 1 ohm .... si asta nu e prea bine

sa legi ambele difuzoare in serie si sa le pui pe un canal al playerului ..... pierzi stereofonia - iar nu e bine

un amplificator mic si ieftin ramane o solutie de siguranta (siguranta pt player - care nu risca daune)

PS: vezi ca ai MP Wink
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 4:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ma adi mai...greu te prinzi Wink totusi tre un amplif....

oricum sti tu ce sti si ai tu ce ai(in cap) Cool

snick08

MesajTrimis: Mar Sep 19, 2006 5:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si totusi nu miati raspun la una din intrebari. acum miam dat seama.
dc pun cele 2 difuri GTO 527 prin statie, ce pot sa pun p fata ca sa se potriveasca difurile de pe spate si sa intre direct in HU?

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mar Sep 19, 2006 6:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce masina ai? cielo sau logan? Very Happy ...nu, acuma serios, spune ce dimensiuni vrei pe fata.
Sus
snick08

MesajTrimis: Mie Sep 20, 2006 12:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am o supernova. p fata am avut de 10 din fabrica insa acum am puse difurile care vreau sa l pun p spate cu amplificare adik GTO527 care sunt de 13. deci probabil k tot de 13 voi pune.
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum