Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

2 x 8"pe usa?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
otzy
Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Sâm Aug 20, 2011 6:20 pm    Titlul subiectului: 2 x 8"pe usa? Răspunde cu citat (quote)

Este posibil? se merita efortul? Pareri?
Ca idee as vrea sa le utilizez pana undeva la ~ 50-63 hz (depinde de panta)...[/i]

Ultima modificare efectuată de către otzy la Dum Aug 21, 2011 1:08 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Tibitzu
Audiofil

Data înscrierii: 16/Feb/2009

MesajTrimis: Dum Aug 21, 2011 10:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca punem toti factorii in balanta si facem o comparatie cu difuzoare dedicate eu zic ca nu se merita...

-greutata mare
-dificultate de montaj
-dimensiune
- etc

Adica mai bine pui difuzoare (16.5) ceva mai scumpe cu o instalare corespunzatoare ,capabile sa te sa multumesca aproape la fel de mult sau chiar mai bine.

Si daca vrei scandal...pui 2 x 16.5 pe usa si gata Laughing ( si parca tot e mai simplu la montaj decat un 10")

Mai asteapta si alte pareri si spor la taiat fete de usi. Very Happy
Sus
Dj Dog
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 01/Feb/2008
Locație: Bucuresti / titan

MesajTrimis: Dum Aug 21, 2011 11:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

in general difuzoarele de 10'' vor si incinta ca sa sune cat de cat bine, ceea ce in usa nu prea este posibil
la cele enumerate de tibi mai sus am putea exclude "greutatea" daca se merge pe difuzoare cu magnet de neodyum.

daca tot vrei ceva de genu incearca cu 2 x 8''
Sus
otzy
Audiofil

MesajTrimis: Dum Aug 21, 2011 1:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Embarassed Embarassed imi cer scuze k am facut o micutza confuzie:d vroiam sa zic 2x8" cum sunt sls-urile mele :d

Nu am pretentie de subwoofere in usi, doar un sunet plin, corect si tare :p

Pigoo

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Dum Aug 21, 2011 1:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mai bine unu singur.... indiferent de marime.... da' cu incinta , decat multe in free air
Sus
Tibitzu
Audiofil

Data înscrierii: 16/Feb/2009

MesajTrimis: Dum Aug 21, 2011 2:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca tot le ai apuca-te si incearca ceva pe usa frumos ( asta cand o sa iti iei masina Smile ) ...pregateste usile bine,baga-te la o instalare cu simt de raspundere si gata Very Happy ...sls-urile suna foarte,foarte bine...
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Dum Aug 21, 2011 3:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

otzy a scris:
Embarassed Embarassed imi cer scuze k am facut o micutza confuzie:d vroiam sa zic 2x8" cum sunt sls-urile mele :d

Nu am pretentie de subwoofere in usi, doar un sunet plin, corect si tare :p

Mergi pe unul singur pe usa...
Se descurca mult mai bine in free-air decat in incinta, e IB practic, deci cea mai buna incinta posibil, iar dupa parametri e ok.

SLS-urile sunt grele oricum, daca nu le pui vertical, cat mai aproape de balamale, iti vor distruge usile.

Orice difuzor de 16.5 ar fi, daca vrei midbass nu are nici o sansa in fata la un 8" din punct de vedere al output-ului si extensiei.

1 SLS 8 pe usa si gata.

Sus
IM
Priceput

Data înscrierii: 27/Iun/2007
Locație: Drobeta Turnu Severin

MesajTrimis: Dum Aug 21, 2011 8:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea/250138-bmw-e39-pure-music/page-4.html

+ Midbass magnet neo.
+ Ultra usor.
+ Dinamic
+ Extensie excelenta in zona 40Hz

- complexitate instalare
- pret ridicat din cauza magnetului neo.

2 x 8 inch neo gz midbass.jpg
 Description:
 Filesize:  808.79 KB
 Viewed:  309 Time(s)

2 x 8 inch neo gz midbass.jpg

providius
Priceput

Data înscrierii: 20/Aug/2007
Locație: oradea

MesajTrimis: Lun Aug 22, 2011 10:58 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si eu as merge tot pe varianta unul pe usa,eu am incercat si 10” pe usa si acolo deja cam greu facea fata usa la frecventele reproduse de el la volum mare,sa nu mai vorbim de instalare,daca vei face o instalare buna a sls-urilor vei avea destul output la midbass,si eu reusesc sa acopar midbassul cu subbasul dar dau cu 2000W in el si e un 18” insa daca il setez corespunzator am destul midbass in fata si subul este tot acolo,si tare Wink eu zic sa iei masina si sa incerci cu un dif,daca nu e destul ai timp sa mai incerci cu 2,dar nu uita ce medie si inalta iti trebuie sa tina pasul cu 2x8” in usi Wink
otzy
Audiofil

MesajTrimis: Dum Aug 28, 2011 4:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@IM nu prea am inteles ce ai vrut sa spui Sad

Multumesc frumos baieti pentru raspunsuri. O sa raman la 1 difuzor pe usa Wink

IM
Priceput

Data înscrierii: 27/Iun/2007
Locație: Drobeta Turnu Severin

MesajTrimis: Dum Aug 28, 2011 7:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Imi cer scuze, din graba nu am reusit sa ma fac inteles.

Este vorba despre acel difuzor GZ de 20 cm, pe care l-am folosit si eu in configuratie 2 x 8inch / portiera. Am incercat sa iti dau un exemplu concret de sistem cu 2 x 8inch / portiera, pastrand o greutate redusa.

Am folosit "+" si "-" pentru a incerca sa scot in evidenta aspectele pozitive si negative.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum