| |
| Autor |
Mesaj |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Sâm Aug 20, 2011 6:20 pm Titlul subiectului: 2 x 8"pe usa? |
|
|
Este posibil? se merita efortul? Pareri?
Ca idee as vrea sa le utilizez pana undeva la ~ 50-63 hz (depinde de panta)...[/i]
_________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia
Ultima modificare efectuată de către otzy la Dum Aug 21, 2011 1:08 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
Tibitzu Audiofil
Data înscrierii: 16/Feb/2009 Mesaje: 926
|
Trimis: Dum Aug 21, 2011 10:44 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca punem toti factorii in balanta si facem o comparatie cu difuzoare dedicate eu zic ca nu se merita...
-greutata mare
-dificultate de montaj
-dimensiune
- etc
Adica mai bine pui difuzoare (16.5) ceva mai scumpe cu o instalare corespunzatoare ,capabile sa te sa multumesca aproape la fel de mult sau chiar mai bine.
Si daca vrei scandal...pui 2 x 16.5 pe usa si gata ( si parca tot e mai simplu la montaj decat un 10")
Mai asteapta si alte pareri si spor la taiat fete de usi.
|
|
| Sus |
|
 |
Dj Dog Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 01/Feb/2008 Mesaje: 526 Locație: Bucuresti / titan
|
Trimis: Dum Aug 21, 2011 11:39 am Titlul subiectului: |
|
|
in general difuzoarele de 10'' vor si incinta ca sa sune cat de cat bine, ceea ce in usa nu prea este posibil
la cele enumerate de tibi mai sus am putea exclude "greutatea" daca se merge pe difuzoare cu magnet de neodyum.
daca tot vrei ceva de genu incearca cu 2 x 8''
|
|
| Sus |
|
 |
otzy Audiofil

|
Trimis: Dum Aug 21, 2011 1:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
imi cer scuze k am facut o micutza confuzie:d vroiam sa zic 2x8" cum sunt sls-urile mele :d
Nu am pretentie de subwoofere in usi, doar un sunet plin, corect si tare :p
_________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Dum Aug 21, 2011 1:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mai bine unu singur.... indiferent de marime.... da' cu incinta , decat multe in free air
|
|
| Sus |
|
 |
Tibitzu Audiofil
Data înscrierii: 16/Feb/2009 Mesaje: 926
|
Trimis: Dum Aug 21, 2011 2:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca tot le ai apuca-te si incearca ceva pe usa frumos ( asta cand o sa iti iei masina ) ...pregateste usile bine,baga-te la o instalare cu simt de raspundere si gata ...sls-urile suna foarte,foarte bine...
|
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Dum Aug 21, 2011 3:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
| otzy a scris: | imi cer scuze k am facut o micutza confuzie:d vroiam sa zic 2x8" cum sunt sls-urile mele :d
Nu am pretentie de subwoofere in usi, doar un sunet plin, corect si tare :p |
Mergi pe unul singur pe usa...
Se descurca mult mai bine in free-air decat in incinta, e IB practic, deci cea mai buna incinta posibil, iar dupa parametri e ok.
SLS-urile sunt grele oricum, daca nu le pui vertical, cat mai aproape de balamale, iti vor distruge usile.
Orice difuzor de 16.5 ar fi, daca vrei midbass nu are nici o sansa in fata la un 8" din punct de vedere al output-ului si extensiei.
1 SLS 8 pe usa si gata.
_________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
IM Priceput

Data înscrierii: 27/Iun/2007 Mesaje: 282 Locație: Drobeta Turnu Severin
|
|
| Sus |
|
 |
providius Priceput
Data înscrierii: 20/Aug/2007 Mesaje: 675 Locație: oradea
|
Trimis: Lun Aug 22, 2011 10:58 am Titlul subiectului: |
|
|
si eu as merge tot pe varianta unul pe usa,eu am incercat si 10” pe usa si acolo deja cam greu facea fata usa la frecventele reproduse de el la volum mare,sa nu mai vorbim de instalare,daca vei face o instalare buna a sls-urilor vei avea destul output la midbass,si eu reusesc sa acopar midbassul cu subbasul dar dau cu 2000W in el si e un 18” insa daca il setez corespunzator am destul midbass in fata si subul este tot acolo,si tare eu zic sa iei masina si sa incerci cu un dif,daca nu e destul ai timp sa mai incerci cu 2,dar nu uita ce medie si inalta iti trebuie sa tina pasul cu 2x8” in usi
_________________ Team SQNLL
Audison,soundstream,scanspeak, polk audio sr,h701/d511,bt400,hollywood energetics |
|
| Sus |
|
 |
otzy Audiofil

|
Trimis: Dum Aug 28, 2011 4:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
@IM nu prea am inteles ce ai vrut sa spui
Multumesc frumos baieti pentru raspunsuri. O sa raman la 1 difuzor pe usa
_________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
| Sus |
|
 |
IM Priceput

Data înscrierii: 27/Iun/2007 Mesaje: 282 Locație: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: Dum Aug 28, 2011 7:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Imi cer scuze, din graba nu am reusit sa ma fac inteles.
Este vorba despre acel difuzor GZ de 20 cm, pe care l-am folosit si eu in configuratie 2 x 8inch / portiera. Am incercat sa iti dau un exemplu concret de sistem cu 2 x 8inch / portiera, pastrand o greutate redusa.
Am folosit "+" si "-" pentru a incerca sa scot in evidenta aspectele pozitive si negative.
_________________ "Music is the shorthand of emotion" - Lev Tolstoy - p u r e m u s i c |
|
| Sus |
|
 |
|