| |
| Autor |
Mesaj |
Samsung
Data înscrierii: 15/Sep/2006 Mesaje: 27
|
Trimis: Mar Sep 26, 2006 6:25 am Titlul subiectului: 4 GZTF 20T + statie + sub |
|
|
M-am gandit la 4 boxe :
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/Ground_Zero/GZTF_20T/
Imi puteti recomanda ce amplificare as avea nevoie pentru boxele astea in asa fel in sa dea totul din ele !
De asemenea un sub si inca un amplif sa se auda muzica !
Si cand zic sa se auda ma refer la faptul ca sa se auda foarte tare !
Oricum o sa se auda foarte tare pentru ca masina este veche si are tabla f subtire si este foarte prost antifonata fonic !
Problema care o sa o intampin o sa fie in alimentare !
Bateria este mica !
Ce imi recomandati sa fac ? In legatura cu alimentarea !
Multumesc |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
|
| Sus |
|
 |
Samsung
|
Trimis: Vin Sep 29, 2006 1:16 am Titlul subiectului: mam exprimat gresit probabil |
|
|
difuriile alea 4 vin toate pe spate !
toate 4 vreau sa fie in spate !
masina este veche , dar nu conteaza mai putini bani in masina si mai multi in muzica !
am o manie in ceea ce priveste muzica data foarte tare !
pana acuma era doar in apartament , de cand mi-am luat permisu se pare ca sa extins si la masina !
singura problema care am sa o intampin este curentu !
masina are alternator mic de 50 !
si ma gandesc cum sa rezolv problema respectiva !
mersi pentru sfaturi pana acum !
poti sa imi dai sfaturi in legatura cu curentul consumat ! |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Vin Sep 29, 2006 2:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Nebuna ideea ....... dar imi place. Ai curaj, nu gluma.
Deci, daca o sa iei 2 perechi de difuzoare, pe care sa le pui in parale doua cate doua o sa iasa la 2 ohm si 280 W -> super.
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/MAGNAT/Phantom/Phantom_2000/
Ar fi varianta care probabil s-ar auzi mai bine dar e mai scumpa: amp pe 4 canale 4 ohm la 140 W. Ar fi ceva dar sunt mult mai scumpe.
Ca sa fie treaba facuta ca lumea iti recomand sa le pui in incinta cu volum interior de 4 * 14 L cu cate un tub de 3" si 18 cm lungime. O sa fie diferenta mare de bass scos din partea lor. Totusi sunt woofer-e de 8". se aseamana f tare cu Titanium GZTW 20T.
Ca subwoofer ti-ar trebui ceva care sa loveasca mai jos sau mai puternic decat astea de 8". Ma gandeam la ceva gen 2 de astea:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/Magnat/Ultra_300_Reflex/ legate in paralel sa ai la 2 ohm 600 W.
Sa le amplifici cu:
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/MAGNAT/Phantom/Phantom_Monoblock/
Ca pret subwoofer-ele astea Magnat sunt foarte bune. Daca performanta e pe masura o sa se auda de la 1 km ca vii tu pe strada.
Eu cred ca ti-ar trebui un condensator serios sau unele mai multe mai mici. Nu ma pricep la capitolul cu condensatoarele.
Vezi cat iti incape in portbagaj si mai ales in buzunar. Te asigur ca ce ti-am recomandat e tare de tot.......... _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Vin Sep 29, 2006 8:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
NASPA alegere .
daca o sa pui 4 difuzoare pe placa din spate si subwoofer in porbagaj o sa se anuleze basu si o sa se auda nasol rau ! asa am avut si eu , dar numai 2 difuzoare de 8 inch si cand le-am dat jos am ramas mut de cat bass a intrat in masina
pune subwoofer puternic in porbagaj si uita de acele coaxiale de 8" ia ceva pentru usi ! vezi ca GZ are gama radioactive de 16,5cm care suna foarte bine ! |
|
| Sus |
|
 |
Samsung
|
Trimis: Vin Sep 29, 2006 8:18 pm Titlul subiectului: nu vreau boxe in usi |
|
|
nu vreau boxe in usi !
sa imi face fetele de usi ca un woofer !
nu imi place suna aiurea mai ales pe o masina veche boxe in usi nu suna bine deloc !
deaia vreau boxe in spate ! |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Vin Sep 29, 2006 8:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deci daca face incinta pentru cele 4 de 8" in asa fel incat tuburile de bass sa iasa in portbagaj, apoi daca ar avea cum sa schimbe faza impedantei pana se potriveste perfect cu subwoofer-ul se va auzi bestial.
Eu ma gandeam totusi sa incerci doar cu astea 4 si sa vezi daca iti mai trebuie subwoofer. Ca suprafata totala de woofer se acumuleaza cat 2 de 12". Deci si bass o sa ai destul de la ele, plus am zis ca sunt inrudite apopiat cu niste subwoofere de 8".
samsung: iti place ce ti-am recomandat eu ? sau .......... zi-mi in ce directie sa ma duc ca pret, putere ? (stiu ca vrei multi db). _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Sâm Sep 30, 2006 1:23 am Titlul subiectului: |
|
|
da daca face incinte separate pentru difuzoare da ! altfel se va auzii aiurea
ca suprafata cele 4 difuri fac cat 2x12" insa au Xmax mic ! si deci nu pot misca aer nici cat un woofer de 12 inch mai mult ca sigur
pentru un om normal cele 4 ar fi indeajuns insa inteleg ca nu avem un asemenea om ....
PS: ce masina ai ? |
|
| Sus |
|
 |
Samsung
|
Trimis: Sâm Sep 30, 2006 5:03 am Titlul subiectului: da imi place idee |
|
|
problema ii ca la mine in oras nu am pe cineva care sa se priceapa bine cu muzica de auto !
deci tre sa mi le montez singur dc asta !
problema ii ca nu le am in domeniu hifi auto !
as avea nevoie de niste pasi de indrumare de la "experti" adica voi sa imi ziceti ce e bine cum sa le leg in paralel si asa mai departe !
am calculat pana acuma cam cat iese si pot spune ca preturiile nu is o problema si nici nu ma sperie avand in vedere ca pasul asta nu il fac in fiecare zi !
astept mai multe sfaturi !
deci tre sa iasa in asa fel incat sa nu se auda numai bass ca nu am rezolvat nimic trebuie sa se auda si soundu in masina !
afara oricum o sa se auda ca masina e veche are tabla subtire ce pot sa zic garantat se va auzi !
momentan am niste boxe vai de mama lor si se aude afara sunetu !
deci iti dai seama cum se va auzi cu niste boxe calumea !
trebuie sa ma duc sa iau cateva tuburi de silicon si niste folie speciala si sa antifonez cat se poate sa nu ma trezesc cu vibratii !
am nevoie de asemenea de sfaturi in ceea ce priveste consumu bateriei !
deci multumesc pentru sfaturiile de pana acuma !
nu trebuie neaparat cele 4 difuzoare care am zis eu !
dati-mi idei "nebune" , dar sa fie exclus boxe pe fata !
nu vreau asa ceva ca o sa faca fetele de usi foarte nasol si nu is curios sa imi baraie toata portiera , macar dc baraie sa baraie toata masina !
astept sfaturiile voastre si inca odata mersi pentru sfaturi !
sunteti cei mai buni ! |
|
| Sus |
|
 |
Samsung
|
Trimis: Sâm Sep 30, 2006 5:06 am Titlul subiectului: |
|
|
| ELNA a scris: |
PS: ce masina ai ? |
VW Jetta ! Nu este antifonata calumea oricum !
Nu ma pasioneaza masiniile noi !
chit ca as putea sa cumpar una destul de noua numai din bani care vreau sa ii bag in sound !
dar nu prea are asa mare importanta masina parerea mea ! |
|
| Sus |
|
 |
Samsung
|
Trimis: Sâm Sep 30, 2006 5:34 am Titlul subiectului: m-am gandit mai bine |
|
|
as vrea ca toata sonorizarea sa fie magnat din cate am citit si cate am auzit ii bine ca raport pret/calitate !
problema fundamentala ramane alimentarea !
astept sfaturi in ceea ce priveste sonorizarea completa !
sa vedem expertzii la treaba ! |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Sâm Sep 30, 2006 8:48 am Titlul subiectului: Re: m-am gandit mai bine |
|
|
nu te prea inteleg cu boxele pe fata. parerea mea, calitatea unui sistem audio are enorm de suferit daca sunetul vine numai din spate. si nu ma refer la bass. gresesti enorm ca nu te gandesti la un sistem de difuzoare in portiere, amplificate, dar cu filtru HP activat, deci fara basi in ele, doar medii si inalte. n-o sa zbarnaie nimica, si sunetul o sa fie muuult mai bun dpdv calitativ.
apropo, legat de basi, zilele astea am pe mana un Infinity kappa perfect 12.1...necesita incinta destul de mica (ms silviu )si se aude suparat de tot. am o cunostinta cu 2 monstrii de astia in portbagaj, pe un BMW (alea is extrem de bine izolate fonic) si totusi sunetul e ....fara cuvinte. |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Sâm Sep 30, 2006 9:46 am Titlul subiectului: |
|
|
@ELNA: Sa stii ca ceea ce conteaza la ceea ce ai spus tu este Vd (volume displacement) care in cazul nostru este de 250 m^3 per bucata de GZTW 20. Un woofer normal de 12" are Vd = 600 - 650 m^3. Asa ca eu cred ca lui i-ar mai trebui doar un woofer de 12" in portbagaj ca sa fie indeajuns bass.
Ideea e ca woofer-ul ar rezista la puterea de 200W, dar in timp mediile si inaltele o sa sufere tare. Statia care am recomandat-o este foarte buna pentru munca la care e pusa, dar poate ar trebui ceva mai tare. (revin mai tarziu)
@samsung: alegerea facuta de tine in ceea ce priveste difuzoarele astea e foarte buna. Eu iti zic ca o sa se auda la tine in masina de nu o sa poti sa dai la maxim. E vorba de vreo 122 db fara nici un gain. Asta doar de la astea 4 difuzoare. Nu stiu daca se gaseste ceva mai nebun. Incinta este obligatorie (70L volum intern cu 3 tuburi de 3" lungi de 31 cm).
Dupa ce le testezi pe astea 2 perechi cum se aude, vezi daca mai ai nevoie de sub.
Legat in paralel inseamna borna + a doua difuzoare si apoi astea in + din statie, cu minisul procedezi la fel. Statia o sa o pui in punte ... scrie in manualul ei.
Legat in serie inseamna sa legi + de la un dif pana la - celuilalt difuzor. -de la prmul dif la - din statie, iar + de la al doilea dif la + din statie.
Asus are dreptate, difuzoarele de pe fata iti mai echilibreaza sunetul in masina. Mi se pare cam ilogic fara ele. Cum a zis el cu filtre care sa le taie bass-ul e perfect, nu vibreaza nici o portiera. Cred ca pe Jetta ar merge difuzoare 13 cm ... cum vrei tu amplificate sau nu. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
Samsung
|
Trimis: Sâm Sep 30, 2006 7:49 pm Titlul subiectului: ok merge si cum ziceti voi |
|
|
ce boxe imi recomandati si toate accesoriile pentru ele sa antifoneze portiera !
dati cu sfaturiile ca incepand de saptamana asta incep sa comand !
faceti si o recapitulare cu tot ce imi trebe !
deci tot de la 0 de la cablu pana la woofer , dc se poate si link pe site ca sa si pun comenzile !
mersi pentru ajutor pana acuma sunteti cei mai tari ! |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Sâm Sep 30, 2006 8:14 pm Titlul subiectului: Re: ok merge si cum ziceti voi |
|
|
| Deci pana la urma te-ai hotarat sa pui si-n portiere? bravo. spune numai ce dimensiuni vrei. si daca le vrei amplificate, si le filtrezi basii, nu-i musai sa izolezi fonic portierele. nici rau n-ar fi dar nu e obligatoriu. deci...da-ne niste dimensiuni si putere (amplificate sau direct pe HU) |
|
| Sus |
|
 |
|