|
Autor |
Mesaj |
cipsu
Data înscrierii: 21/Mai/2014 Mesaje: 44
|
Trimis: Lun Iun 09, 2014 3:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
alecspc a scris: | La masina asta nu poti zice ca-i strici frumusetea bordului daca pui 1din asa ca mai bine 1din decat 2din.
daca vrei 1 din ai de unde alege dar daca tii neaparat sa ai 2 din ai cateva variante scumpe dar care nu ies cu nimic in evidenta , cu banii aia cumperi 1din bun. trebuie sa te hotarasti ce si cum vrei, e greu, eu cel putin inca nu m-am hotarat. azi imi vine sa schimb tot, maine nu mai am chef pt ca ma gandesc daca nu iese....mi se pare cel mai greu..sper ca nu esti ca mine. |
Ba da, n-as vrea o schimbare de look radicala, desi n-ai numi-o frumoasa, "it grows on you" cum zic englezii.
Sunt exact ca tine in ceea ce priveste felul in care imi fac cumparaturile si din pacate nici nu ma mai dau banii afara din casa. |
|
Sus |
|
 |
cipsu
|
Trimis: Lun Iun 09, 2014 3:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va multumesc pentru sfaturi, am reusit sa-mi formez o opinie zic eu informata.
Asadar, decizia mea este ca, pentru moment, sa nu schimb decat difuzoarele de 3.5" din bord si wooferele de 6.5" din usi, pentru moment, impreuna cu o insonorizare partiala la usi.
Ca propunere, pe care as vrea s-o discut cu voi:
pt 3.5": coaxiale JBL GTO 327/328/329 http://uk.jbl.com/jbl_product_detail_uk/gto-329-view-1.html
pt 6.5": 2way JBL CS6
http://uk.jbl.com/jbl_product_detail_uk/cs-6.html
INTREBARI:
1. ce parere aveti? (Inteleg ca nu va fi sunteul "de exceptie" pe care mi-l doream dar ar trebui sa fie o diferenta foarte bine simtita fata de dif stock uscate de timp. Si este singura imbunatatire rezonabila in bugetul propus.
2. Are sens sa schimb si 6x9 spate? Ar fi si aici JBL CS-69
http://uk.jbl.com/jbl_product_detail_uk/cs-69.html
3. Unde pot face aceste operatiuni (insonoroizare si schimb difuzoare) la un pret rezonabil si o calitate asemenea? Cu siguranta si Beloud e o optiune dar sunt curios daca mai exista alta. (PM...) |
|
Sus |
|
 |
mateyon Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 211
|
Trimis: Lun Iun 09, 2014 6:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
va fi diferenta de volum...mai mic. |
|
Sus |
|
 |
cipsu
|
Trimis: Lun Iun 09, 2014 11:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
mateyon a scris: | va fi diferenta de volum...mai mic. |
Banuiesc ca da, cel putin la acele midwoofere care erau pe 8 ohm OEM
Castigul ar trebui sa fie in calitate, nu in volum, nu?
Oricum, daca ai o alta propunere o astept cu draga inima 😑 |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Mar Iun 10, 2014 5:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca am inteles bine..tu inainte aveai pe 8 ohmi si acu pui pe 4ohmi..ar trebui sa ai o crestere de volum. |
|
Sus |
|
 |
cipsu
|
Trimis: Mar Iun 10, 2014 8:59 am Titlul subiectului: |
|
|
alecspc a scris: | Daca am inteles bine..tu inainte aveai pe 8 ohmi si acu pui pe 4ohmi..ar trebui sa ai o crestere de volum. |
Ai dreptate! rezistenta mai mica, creste puterea maxima.
Doar pe bas era 2x40W si 8 ohm. Celelalte erau 4x20W 2 ohm. JBL vad ca da in specificatii 3ohm la aceste boxe. |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Mar Iun 10, 2014 2:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vad ca esti axat pe jbl...banuiesc din cauza pretului nu? eu sunt un fan ca sa zic asa jbl dar nu stiu chestiile astea ieftine de la ei cum suna. si ma deranjeaza impedanta ciudata la unele dif de la ei. totusi ar fi bine sa te duci la un magazin sa incerci sa asculti macar acele ovale, de ex erau la domo in oferta.. ei sunt obligati sa-ti ofere o proba audio, ca la orice aparat pe care il cumperi..si care se poate testa (tv, boxe, AV..etc) |
|
Sus |
|
 |
cipsu
|
Trimis: Mie Iun 11, 2014 1:25 am Titlul subiectului: |
|
|
alecspc a scris: | Vad ca esti axat pe jbl...banuiesc din cauza pretului nu? eu sunt un fan ca sa zic asa jbl dar nu stiu chestiile astea ieftine de la ei cum suna. si ma deranjeaza impedanta ciudata la unele dif de la ei. totusi ar fi bine sa te duci la un magazin sa incerci sa asculti macar acele ovale, de ex erau la domo in oferta.. ei sunt obligati sa-ti ofere o proba audio, ca la orice aparat pe care il cumperi..si care se poate testa (tv, boxe, AV..etc) |
Pretul e bun dar daca-s pocnitori nu le-as vrea. Exact de asta intreb...
O sa incerc sa caut un magazin dar zilele astea e tristete mare cu stocurile si de dezvirginat echipamente pt proba e si mai si.... |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Mie Iun 11, 2014 2:58 am Titlul subiectului: |
|
|
E obligatia lor..iti dai seama ca nu poti sa cumperi ceva fara sa asculti..asta le zici si nu te vor refuza. |
|
Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mie Iun 11, 2014 8:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Sper cĂŁ dupĂŁ ce schimbi pe acolo sĂŁ nu ajungi la concluzia cĂŁ sunĂŁ mai prost decĂąt Ăźnainte. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
Sus |
|
 |
mateyon Priceput
|
Trimis: Mie Iun 11, 2014 9:24 am Titlul subiectului: |
|
|
alecspc a scris: | E obligatia lor..iti dai seama ca nu poti sa cumperi ceva fara sa asculti..asta le zici si nu te vor refuza. |
Daca nu le au pe panou sau nu le merg sculele nu ai decat sa te rogi.
Eu am o experienta cu ei. Am luat niste difuzoare dupa ce le-am ascultat pe panou, pe masina mea insa nu sunau bine deloc. Am mers la magazin si i-am rugat sa mi le schimbe pt ca nu sunt ceea ce-mi doream. Si le-am schimbat cu unele mai scumpe, desigur. Deci se poate.
Totusi esti pasibil de un downgrade, cum spune si colegu'. |
|
Sus |
|
 |
cipsu
|
Trimis: Mie Iun 11, 2014 1:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
ionuutzuu a scris: | Sper cĂŁ dupĂŁ ce schimbi pe acolo sĂŁ nu ajungi la concluzia cĂŁ sunĂŁ mai prost decĂąt Ăźnainte. |
Ce te face sa spui asta? Mi-e greu sa cred ca pot fi atat de inapt, chiar asa necunoscator cum sunt. |
|
Sus |
|
 |
cipsu
|
Trimis: Mie Iun 11, 2014 1:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
mateyon a scris: | alecspc a scris: | E obligatia lor..iti dai seama ca nu poti sa cumperi ceva fara sa asculti..asta le zici si nu te vor refuza. |
Daca nu le au pe panou sau nu le merg sculele nu ai decat sa te rogi.
Eu am o experienta cu ei. Am luat niste difuzoare dupa ce le-am ascultat pe panou, pe masina mea insa nu sunau bine deloc. Am mers la magazin si i-am rugat sa mi le schimbe pt ca nu sunt ceea ce-mi doream. Si le-am schimbat cu unele mai scumpe, desigur. Deci se poate.
Totusi esti pasibil de un downgrade, cum spune si colegu'. |
SAAB-ul meu e facut in era nefasta a GM iar sistemul audio a cam fost sacrificat zgarceniei de multinationala, asadar nu e greu de depasit calitatea echipamentului OEM. |
|
Sus |
|
 |
cipsu
|
Trimis: Mie Iun 11, 2014 1:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Reenind la subiect, ce parere ati avea de un amplificator model vechi, JBL 6000, la un pret de, sa zicem, 400 lei si urmatoarele caracteristici:
GTO 6000
Power Output max: 1100 watts
RMS Bridged Power Output, 550 watts
RM S Power Output, 2 Ohm: 4 x 75 watts 4 x 75/2 x 125 watts
RM S Power Output, 4 Ohm: 4 x 50 watts 4 x 50/2 x 75 watts
THD@Rated Output: 0.10%
SNR (A-weighted): >92dB
Frequency response: 10Hz-40kHz
Active crossover (cont. var.): 30-320Hz
Crossover settings: HP/off + LP/off
Crossover slope: 12dB
Input sensitivity: 100mV-4V
Bass boost: 6db@45Hz
Dimensions (L x W x H)568 x 294 x 55 mm
Weight: 6kg
Eu l-as vedea sa duca un front soundstage de 2x150W si un sub de 225W. Credeti ca ar fi prea lesinat sub-ul la aceasta putere? Repet ideea, nu vreau sa dau muzica in cartier, vreau sa se auda corect in interiorul masinii. Si, ca sa nu revenim pe subiect, inteleg ca trebuie schimbat si HU. |
|
Sus |
|
 |
mateyon Priceput
|
Trimis: Mie Iun 11, 2014 2:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu cred ca se referea nimeni la inaptitudini.
Cu amplificatorul ala e deja o alta abordare a problemei, dar eu nu as sti sa-ti spun daca face banii.
Posteaza la amplificatoare pentru pareri mai decente.
Si eu am o masina facuta in perioada nefasta. Si eu am inceput tot cu difuzoarele. Din fericire m-am oprit la timp si am reusit sa scap de ce cumparasem initial.
Mai cauta pe forumuri dedicate masinii tale si vezi cum au rezolvat altii problema.
Ai putea sa treci pe configuratia clasica cu sistem componente fata si subwoofer in spate, fara ovale.
Masina ta iti ofera multe posibilitati, ceea ce nu e rau deloc.
Sunt useri pe aici care au sisteme pe 3 cai, cynegeticos daca nu ma insel. |
|
Sus |
|
 |
|