|
Autor |
Mesaj |
cipsu
Data înscrierii: 21/Mai/2014 Mesaje: 44
|
Trimis: Mie Iun 11, 2014 3:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cam in zona asta inclin, amplificare frontstage format din componente si subwoofer spate + insonorizare.
Neclaritatile principale pentru acest scenariu ar fi:
1. componente 2way sau 3way la frontstage (problema e ca nu prea am loc de tweetere
Eu am spatii de 6.5" in usi si 3'5" in bord, dar am o idee de tweeter in ornamentul comenzii electrice a oglinzii)
2. HU schimbat (nu am clar buget acum pentru ca vreau avioane...)
4 Subwooferul, sa fie 6x9 (incintele sunt inchise de fabrica) sub ori o incinta in portbagaj.
As prefera 6x9 pentru ca imi pastrez spatiul din portbagaj dar inteleg ca, desi inchise, incintele de forme neregulate si volum mic, cum sunt cele OEM nu vor atinge "adancimea" unui sub pur-sange.
MA uitam la acel JBL GTO 6000 cu 6 canale, in ideea ca merge bridged 1-2 si 3-4 pentru frontstage si 5-6 fie bridged pt subwoofer, fie el independent sau 2x 6x9
Multumesc pentru pareri si contributie. |
|
Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mie Iun 11, 2014 4:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poti sa le faci tu mama incintelor la boxele ovale ca tot nu vor reusi sa coboare atat de bine in frecventa ca un sw, chestia e ca sw executa doar o plaja de valori pe cand la ovale intervin si frecventele de la medii ... si sa-ti cante si voce + hz mici pe aceeasi membrana ? Nu prea iese bine. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
Sus |
|
 |
cipsu
|
|
Sus |
|
 |
mateyon Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 211
|
Trimis: Mie Iun 11, 2014 5:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Foarte tare!
Are si reviewuri foarte bune. |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Mie Iun 11, 2014 10:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deci se pare ca ai gasit solutia. E simplu ca sa zic asa..un sistem bunicel pe fata ..doua sw ovale pe spate si un amplif cu 4 canale. Ramane sa te hotarasti exact ce model cumperi.
Eu..daca as fi in locul tau as merge pe varianta clasica de fullrange ovale si sistem pe fata . |
|
Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Joi Iun 12, 2014 1:07 am Titlul subiectului: |
|
|
Se pare cĂŁ sunt singurul cĂŁruia i se pare o tĂąmpenie? Chestiile alea se țin cumva free air? A ascultat cineva pĂąnĂŁ acum așa ceva?
Vorba lui Alex, decĂąt 2 ciudĂŁțenii d-asta mai bine pui ovale sĂŁnĂŁtoase full range, mai crești și la volum ceva cĂąnd ai chef de muzicĂŁ. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
Sus |
|
 |
cipsu
|
Trimis: Joi Iun 12, 2014 2:27 am Titlul subiectului: |
|
|
ionuutzuu a scris: | Se pare cĂŁ sunt singurul cĂŁruia i se pare o tĂąmpenie? Chestiile alea se țin cumva free air? A ascultat cineva pĂąnĂŁ acum așa ceva?
Vorba lui Alex, decĂąt 2 ciudĂŁțenii d-asta mai bine pui ovale sĂŁnĂŁtoase full range, mai crești și la volum ceva cĂąnd ai chef de muzicĂŁ. |
Pai daca amplificatorul are canale dedicate de subwoower cu ce ma ajuta full range? Repet, ma uit la un amplif cu 6 canale pe care l-as monta bridged in doua canale pentru componente fata si cele doua canale fie bridged pt un sub clasic, cu incinta in compresie, fie in 2 canale pentru ciudateniile astea de 6x9
Maine va arat poze cu incintele la 6x9 ca sa vedeti de ce spun ca ar putea fi o solutirpe, nefoind free air.
Sunt de acord insa ca sunt ciudatenii... |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Joi Iun 12, 2014 5:40 am Titlul subiectului: |
|
|
Aoleoo..deja te complici cam mult..in general boxele ovale nu au nevoie de incinta. eu zic totusi sa pastrezi varianta simpla..nu te complica cu incinte la ovale ca nu trebuie. Crede-ma ca o sa fii multumit cu sistem pe fata si ovale fullrange sau sw amplicate toate. (Asta daca alegi difuzoare cat se cat de calitate). |
|
Sus |
|
 |
mateyon Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 211
|
Trimis: Joi Iun 12, 2014 3:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu asculti muzica tare lasa ovalele. Doar la volum mare isi arata valoarea.
Daca asculti la volum normal, subw.
Pune un sistem bun pe fata din ce e mai e bun pe piata focal, dls etc.
Asculta si vezi ce-ti lipseste.
uite si astea
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/SPL-Dynamics/Seria-SD/SD-8.1/
comutate pe lpf s-ar putea sa-si faca treaba...dar vai capul cui sta in spate
plus ceva minusuri la calitate. |
|
Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Joi Iun 12, 2014 3:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va complicati aiurea cu niste chestii care nu cred ca-si au rostul, daca te apuci sa schimbi ceva la masina aia fa-o cu cap nu cu jumatati de masura sau nu te mai apuca deloc.
Din ce an e masina ta ? Sau pune tu niste poze sa ne dam seama cam despre ce este vorba. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Vin Iun 13, 2014 2:13 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca te ajuta cu ceva...azi am fost la domo si am ascultat jbl cs69..pot sa zic ca suna f bn pt banii astia. Un bass placut si medii inalte bune. Si.cantau de pe un amarat de sony. Cel mai bn le asculti tu. |
|
Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Mar Iun 17, 2014 1:52 am Titlul subiectului: |
|
|
ionuutzuu a scris: | Va complicati aiurea cu niste chestii care nu cred ca-si au rostul, daca te apuci sa schimbi ceva la masina aia fa-o cu cap nu cu jumatati de masura sau nu te mai apuca deloc. |
Cam are rost de data colegul, de data asta!
mateyon a scris: | Daca nu asculti muzica tare lasa ovalele. Doar la volum mare isi arata valoarea. |
Nici macar atunci, nu isi arata "valoarea" !
Parerea mea este ca te complici cam mult si rezultatul o sa fie multumitor decat pentru putin timp sau... deloc!
In locul tau as alege un sistem pe 3 cai, acum ceva timp au fost cateva modele foarte interesante la vanzare si la preturi foarte accesibile!
Un sistem in fata (2/3 cai) bunicel + un subwoofer mai calitativ in spate sunt cam tot ce trebuie intr-o masina! |
|
Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Mar Iun 17, 2014 7:56 am Titlul subiectului: |
|
|
PĂąnĂŁ nu ne dĂŁm fiecare cu capul de pragul de sus nu-l vedem pe cel de jos, trebuie sĂŁ experimenteze fiecare pe banii și pe pielea lui ca sĂŁ se convingĂŁ dacĂŁ meritĂŁ sau nu.
@cynegeticos - Eu mĂŁ refeream mai mult la sw alea 6x9 sau la difuri de 20cm comutate pe LPF. Și oricum, ce sunet se poate scoate dintr-un player OEM vechi de 15 ani? DacĂŁ știe sĂŁ cĂąnte cum știe cel stock de pe Logan va avea mari bĂŁtĂŁi de cap. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Mar Iun 17, 2014 2:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
"Cam are dreptate colegul, de data asta" am vrut sa scriu, nu stiu de ce a iesit chestia aia....  |
|
Sus |
|
 |
cipsu
|
Trimis: Mar Iun 17, 2014 7:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Domnilor, multumesc!
Clar sunt de acord cum voi - sistem pe fata + insonorizare si subwooofer(e) spate.
Ce nu pot sa fac acum e sa schimb HU.
Sa o luam una cate una.
1. front stage-ul
- cum sa fie, 2way sau 3way?
- ce putere?
2. aveam o propunere cu acel amplif 6 canale JBO GTO6000 4x50 + 2x75SW. e valida? Poate fi o solutie cu montat bridged cu 2x150 si 2x75SW |
|
Sus |
|
 |
|