Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Achizitionare player USB FLAC
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere

Autor Mesaj
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Joi Feb 11, 2016 11:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dragosdls a scris:
Este "tata de mata". Probabil la partea de calitate este sa spunem mediu

dragosdls a scris:
Doar de la 1000euro in sus este ceva mai bun. Pioneer99, clarion hdx2/3, alpin f1....

You confuse me. Ori e ori nu e? Strict de calitatea sunetului sper ca era vorba, nu intram in amanunte cu dotarile pt. ca e evident ca le are, 3way, crossover bun, suport flac. Nu ai nevoie de mai mult daca, intr-adevar, cauti sunet.

Nu te arunci spre el, sa schimbi 361sd-ul? Eu ma uit de cateva saptamani bune la el dar sunt indecis deoarece nu stiu cat de ok e pe parte de sunet. Vreau sa iau ceva sa stie 3way cu crossover bun sa-mi tai midbassi hpf 90hz + lpf 2.5khz iar tw-ul hpf 2.5khz cu slope -24dB/oct. Pun tw-ul sa intre atat de sus si abrupt pt. ca volum.

dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Vin Feb 12, 2016 1:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Este bun pentru categoria din care face parte, mai ales ca ofera flac. Cel mai probabil se "aude"precum celelalte alpine-uri sj destul de similar cu 361. Dar nu se poate spune ca ofera intradevar sq.
Parerea mea este ca la acest moment are sanse sa fie cel mai bun pana la pragul lui p99, datorita pretului si dotarilor, fara insa a avea pretentii in acea caregorie. Cert este ca diferenta intre el si p99 de ex, se poate simti doar daca amplifurile si difuzoarele sunt din categoria sq. Cu echipament normal , nu exista nici un motiv sa cumperi altceva mai scump.
Eu nu l-am cumparat deja fiindca nu am momentan banii pentru investit in masina, dar pana la iarna sigur il incerc. Very Happy

In legatura cu frecventele de taiere, de regula pentru inalte de folosesc pante mai usoare, 6, 12, si formula de baza ( la inalte ne referim)este fs x3. Nu stiu acum ce fs are tw tau dar nu cred ca este 900. Pe de alta parte decat sa tai cu 24 la 2,5k, mai ok ar fi sa folosesti ceva de genul 6 la 5k. E doar un ex.
Din al punct de vedere, nu este obligatoriu ca punctele de cross sa se intalneasca in aceelasi punct. Din cate am observat pe la baietii mari de prin afara este ca ori lasa spatiu intre punctele de cross( de ex midbass lpf 3k, tw hpf 5k cu panta de 12), ori le suprapun, toate astea tinand seama de raspunsul pe care il au componentele in masina fiecaruia.
Un alt ex este ca se folosesc puncte diferite de cross pentru stanga sau dreapta...?

Eu acum merg pe 2 cai activ cu midbass-ul de la seria 7 si media de la seria 5.
Midbass hpf90, lpf200.
Medie hpf 300. Cu pante de 12 la toate (ca doar atat are amplif-ul). Daca as avea posibilitatea as folosi la midbass hpf 70 cu 24 sau mai mult, lpf 200 cu panta 24, iar la medie hpf500 cu 6, lpf 5k cu 12 si as adauga tw de la 6k cu 12.

Acum nu inseamna ca trebui sa faci si tu la fel. Doar iti impartasesc din "cunostintele" sau necunostintele mele.
Cel mai ok , am observat ca este sa folosesti pinknoise si tonuri cu frecvente pentru diagnosticarea sistemului, cel putin pentru incepatori ca noi. Cine are urechea antrenata nu mai are nevoie nici de rta.
Eu folosesc cd-ul de teste de la focal. Daca imi aduc bine aminte l-am descarcat dupa piratebay, este wav dar il poti converti in flac. Eu folosesc doar sound forge, este singurul pe care l-am gasit pana in prezent care nu modifica materialul la randare(adica cee ce asculti in playback este ceea ce obti la final, daca folosesti wav sau flac cu acelasi bitrate..

dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Vin Feb 12, 2016 2:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Acum m-am uitat la parametrii. Daca ai ht28, are fs 1k deci ar putea fi folosit de la 3k cu 12. Parerea mea este ca e parca prea jos.
Despre midbass am vazut ca dau plaja de frecvente pana la 6k, deci ar putea sa fie ok folosit pana pe la 4k.
Cunoscand acum datele eu as incerca ceva de genul la midbass lpf 3k cu 24, tw hpf 5k cu 12, ca sa nu fi nevoit sa schimbi faza in cazul in care tw si midbass-ul sunt in acelasi plan.

ktf

Data înscrierii: 21/Iul/2014
Locație: Romania

MesajTrimis: Vin Feb 12, 2016 6:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cred ca o sa mi-l iau saptamana viitoare, il aveau azi la un magazin dar trebuia sa merg sa il ridic personal si as prefera sa nu fac asta. O sa il comand probabil luni de la distribuitor.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ktf

MesajTrimis: Lun Feb 22, 2016 12:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

L-am luat si l-am montat dar momentan nu sunt extrem de multumit. Mi se pare ca sunetul e mai "infundat" , fata de vechiul Alpine. Ala era parca mai crisp. In rest, partea de bluetooth merge foarte bine, pot sa ajustez foarte bine iesirile, mai am de munca la partea de equalizer pana gasesc balanta potrivita. Unele melodii parca se aud mai bine totusi, mai e de munca. Am setat 160hz HPF pe fata, 200 pe spate si LPF 200 in subwoofer.

A trebuit sa folosesc un third party application sa reordonez fisierele pe stick, sistemul FAT e absolut imbecil si ti le ordoneaza by default in ordinea in care le-ai scris pe stick.
Sus
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Lun Feb 22, 2016 4:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

200hz e mult prea mult. Mai redu din el. Încearcã un 80 mãcar.
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Lun Feb 22, 2016 5:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu prea sunt ok setarile .
Asa cum s-a scris mai sus incepi cu hpf (pentru fata si spate) de la 80Hz / 18db.
Pentru sub hp 25hz/24db, lp 6hz/24db.
Este doar un exemplu, insa prin jurul acestor valori trebuie sa te invarti.
Foloseste manualul de utilizare si invata toate functiile.
Daca nu ma insel Alpine-ul are functia "defeat" - asta anuleaza sau nu ceva setari de fabrica.
Practic trebuie sa incepi cu setari fabrica "zero", adica fara loundness, bassboost........, egalizator flat.....

dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Lun Feb 22, 2016 5:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Incearca sa folosesti difurile spate doar pentru midbass hpf80hz, lpf300hz
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Lun Feb 22, 2016 7:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Defeat la alpine e Ăźn un fel de loudness.
alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Lun Feb 22, 2016 8:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Defeat iti anuleaza toate setarile..iti scoate loud..si ti da totu pe zero..asa cum a venit aparatu. Eu la mine daca bag defeat se aude plat fara viata...pt ca si frecventa la bass mi-o da pe 100 hz.. partea buna e ca daca dai defeat pe off iti revin setarile care le-ai facut inainte deci nu tre s=o mai iei de la zero.
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Lun Feb 22, 2016 9:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mda, nu știam sigur. Am vĂŁzut la un prieten cĂąnd Ăźl activa/dezactiva cĂŁ se simțea ca un fel de loudness.

DacĂŁ se aude plat, ĂźnseamnĂŁ cĂŁ atĂąt duc boxele. Ãla e tot bassul care-l pot scoate ele pe player. De asta nu m-au mulțumit pe mine niciodatĂŁ ovalele, nu-mi place sĂŁ folosesc setĂŁri de genul pt. cĂŁ distorsioneazĂŁ rĂŁu de tot semnalul. La sistemul actual stai cu media pe 2, atĂąt!

ktf

MesajTrimis: Lun Feb 22, 2016 10:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La mine probabil se aplica setup-ul 2 way de crossover, deci am doar hpf fata, hpf spate și lpf la sub. Ma joc acum, sa vad ce iese.

Dap, asa se pare, nu pot sa setez chiar atat de precis :

2 way system :

front (hpf) - rear (hpf) - subw (lpf)

3 way system :

low (lpf) - mid low(hpf) - mid high (lpf) - high (hpf)

La 3 way system, e doar pentru setup de boxe in fata, fara posibilitate de boxe spate sau fader, deci clar la mine 2 way.

Pe mine nu ma deranjeaza basul, este suficient in subwoofer, dar parca mediile / inaltele nu sunt la nivelul player-ului anterior, ceea ce e un mister total Smile
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Lun Feb 22, 2016 11:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dupa ce ii invetii toate functiile vei putea sa il "aduci unde vrei". Alpine-ul nu are un meniu tocmai usor.
alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Mar Feb 23, 2016 9:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VanIIa a scris:
Mda, nu știam sigur. Am vĂŁzut la un prieten cĂąnd Ăźl activa/dezactiva cĂŁ se simțea ca un fel de loudness.

Dacã se aude plat, ßnseamnã cã atùt duc boxele. Ãla e tot bassul care-l pot scoate ele pe player.!

E invers, loudnes simteai cand il dezactiva ! Cu defeat dezactivat se aude ok..depinde ce setari iti faci. Defeat e o prostie..nu stiu de ce l-au pus.

sunt multumit de sunet..cu defeat OFF.

VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Mar Feb 23, 2016 10:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu are loudness. Defeat, fader, balance, bass, mid, treble și cam atĂąt Smile))

E o unitate mai sĂŁracĂŁ.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
Pagina 2 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum