| |
| Autor |
Mesaj |
Block
Data înscrierii: 03/Mai/2010 Mesaje: 12
|
Trimis: Mie Mai 05, 2010 9:46 pm Titlul subiectului: Ajutatima sa aleg difuzoare opel vectra B ! |
|
|
4 difuzoare pe un opel vectra B amplificate de un casetofon alpine 9883, fara sa modific ceva la usi , doar sa le montez si gata. Ca bass o sa folosesc un alpine 1224/1222d .
Astept pareri !
Multumesc Anticipat ! |
|
| Sus |
|
 |
ekofresh Pasionat
Data înscrierii: 28/Dec/2009 Mesaje: 154 Locație: bucuresti
|
Trimis: Mie Mai 05, 2010 9:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
| coaxiale sau sisteme? ce dimensiune? ce buget? |
|
| Sus |
|
 |
Block
|
Trimis: Mie Mai 05, 2010 9:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
| buget sa zicem max 500-600 ron cat despre coaxiale sau ... habar nu am despre ce vb, ca dimensiuni cred ca sunt de 16-16,5 cm |
|
| Sus |
|
 |
yoiedi Priceput
Data înscrierii: 22/Apr/2010 Mesaje: 280
|
Trimis: Mie Mai 05, 2010 10:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
| salutare..vectra b are 16.5 pe fata si 13 pe spate...multe din ele au sistem pe fata si doar mid-woofer pe spate. in legatura cu montaju...nu o sa poti sa montezi fara inel din MDF si mai exact: pe fata mdf sau pal de 22-25mm(de 18 nu e suficient) si pe spate ceva mai subtire...cam 10mm. iar o sa iti fie greu sa montezi alte tweetere pe fata pentru ca cele originale au un sistem de prindere mai ciudat care nu poate fi taiat pentru ca acolo are si surub in care se tine satoza(fata de usa). sper sa iti fi fost de ajutor. seara buna. a...si era sa uit..ai mare grija la plastice..sunt foarte proaste...eu am reusit sa sparg toate mastile difuzoarelor. te pot ajuta cu mai multe detalii daca vrei pe mp...acum o luna am montat un sistem audio cap-coada pe o vectra b |
|
| Sus |
|
 |
ekofresh Pasionat
|
Trimis: Mie Mai 05, 2010 11:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
OK!
Sistemul este compus din difuzor+tweeter+filtre=rolul filtrelor e de a separa basii de inalte si sa nu le amestece cum se intampla la coaxiale.
Coaxiale...difuzoare normale.
Pe fata difuzoare de 16,5cm si ai si loc pt tweeter, deci vei monta sistem.
Pe spate ai difuzoare coaxiale de 13cm.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/DB_62.1_Dark_Blue/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Coaxiale/DB_5.1_Dark_Blue/
Mai uite-te si tu la DLS, helix, hertz, mb quart, mtx, mac, si vezi ce se incadreaza, putearea dif sa nu fie prea mare, adica sa nu depaseasca 60w rms.
Pe fata vei avea nevoie de distantiere, parca si boxele din fabrica la Vectra B vin cu distantiere. |
|
| Sus |
|
 |
yoiedi Priceput
|
Trimis: Joi Mai 06, 2010 1:41 am Titlul subiectului: |
|
|
| boxele de fabrica vin turnate in plastic..sasiu de plastic...totul de plastic |
|
| Sus |
|
 |
Block
|
Trimis: Joi Mai 06, 2010 8:30 am Titlul subiectului: |
|
|
| yoiedi a scris: | | salutare..vectra b are 16.5 pe fata si 13 pe spate...multe din ele au sistem pe fata si doar mid-woofer pe spate. in legatura cu montaju...nu o sa poti sa montezi fara inel din MDF si mai exact: pe fata mdf sau pal de 22-25mm(de 18 nu e suficient) si pe spate ceva mai subtire...cam 10mm. iar o sa iti fie greu sa montezi alte tweetere pe fata pentru ca cele originale au un sistem de prindere mai ciudat care nu poate fi taiat pentru ca acolo are si surub in care se tine satoza(fata de usa). sper sa iti fi fost de ajutor. seara buna. a...si era sa uit..ai mare grija la plastice..sunt foarte proaste...eu am reusit sa sparg toate mastile difuzoarelor. te pot ajuta cu mai multe detalii daca vrei pe mp...acum o luna am montat un sistem audio cap-coada pe o vectra b |
Multumesc de sfat dar, am o nelamurire, ce este acela "mdf" , cat despre plastice am reusit sa sparg si eu pe fata dreapta dar aam sa merg la un depozit de dezmembrari sa imi iau altele. Ca si distatier o sa folosesc pal dar cred ca nu o sa mai incapa masca originala de la difuzoare a usilor , ma poti ajuta cu niste idei pentru atasare masca , estetic vorbind ca nu vreau sa arate ca o carutza, tin mult la msina si la estetica . |
|
| Sus |
|
 |
Block
|
Trimis: Joi Mai 06, 2010 8:34 am Titlul subiectului: |
|
|
| ekofresh a scris: | OK!
Sistemul este compus din difuzor+tweeter+filtre=rolul filtrelor e de a separa basii de inalte si sa nu le amestece cum se intampla la coaxiale.
Coaxiale...difuzoare normale.
Pe fata difuzoare de 16,5cm si ai si loc pt tweeter, deci vei monta sistem.
Pe spate ai difuzoare coaxiale de 13cm.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/DB_62.1_Dark_Blue/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Coaxiale/DB_5.1_Dark_Blue/
Mai uite-te si tu la DLS, helix, hertz, mb quart, mtx, mac, si vezi ce se incadreaza, putearea dif sa nu fie prea mare, adica sa nu depaseasca 60w rms.
Pe fata vei avea nevoie de distantiere, parca si boxele din fabrica la Vectra B vin cu distantiere. |
Imi dau cu parerea la difuzoarele pe spate , nu crezi ca sunt slabe ca putere, pun aceste intrebari deoarece vreau sa fie un sistem foarte bun ! Crezi ca este neaparat nevoie sa schimb si tw'le ? |
|
| Sus |
|
 |
ekofresh Pasionat
|
Trimis: Joi Mai 06, 2010 10:10 am Titlul subiectului: |
|
|
Inele mdf: http://www.be-loud.ro/forum/vand-8-seturi-de-inele-mdf-18mm-t9328.html (doar ca tie iti trebuie de 25mm)
Alpine 9883 scoate 18w rms, fara amplificare separata a difuzoarelor, asa ca vei scoate din ele 18w rms, de aceea ti-am zis ca e bine sa te limitezi la o putere mica.
Ti-am spus ce fac filtrele si cred ca e destul de clar ca sistemele sunt net superioare coaxialelor, decizia e a ta.
Oricum din ce a zis @yoiedi, pare putin complicat sa schimbi, eu zic sa mergi la cineva care a montat sau chiar la el, daca sunteti din acelasi oras. |
|
| Sus |
|
 |
yoiedi Priceput
|
Trimis: Joi Mai 06, 2010 10:58 am Titlul subiectului: |
|
|
mdf-ul este un pal ceva mai bunicel...alta densitate si rezista mai bine la umezeala(de aceea se pune mdf si nu pal)....si e cam "complicat" sa le pui pentru ca nu ai o suprafata dreapta..si s'ar putea sa te trezesti ca nu sunt centrate pe gaura fetei de usa. o alta problema e la prinderea mastilor originale...ca au piciorusele destul de mari...si va trebui sa tai inelele adaptoare dupa aceste picioruse. te pot ajuta daca vrei cu montajul...eu sunt din braila dar facultatea in bucuresti...mai mult stau prin bucuresti. o zi buna
LE: am uitat sa zic ca o sa ai probleme la demontat manerul de geam de pe spate, asta daca nu stii cum vine siguranta aceea |
|
| Sus |
|
 |
Block
|
Trimis: Joi Mai 06, 2010 5:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ekofresh a scris: | Inele mdf: http://www.be-loud.ro/forum/vand-8-seturi-de-inele-mdf-18mm-t9328.html (doar ca tie iti trebuie de 25mm)
Alpine 9883 scoate 18w rms, fara amplificare separata a difuzoarelor, asa ca vei scoate din ele 18w rms, de aceea ti-am zis ca e bine sa te limitezi la o putere mica.
Ti-am spus ce fac filtrele si cred ca e destul de clar ca sistemele sunt net superioare coaxialelor, decizia e a ta.
Oricum din ce a zis @yoiedi, pare putin complicat sa schimbi, eu zic sa mergi la cineva care a montat sau chiar la el, daca sunteti din acelasi oras. |
Bun , atunci o sa amplific difuzoarele de pe fata cand o sa imi dau seama cum , poate o sa ma ajute @yoiedi , aplif'ul meu scoate cam 130w pe canal fara bridge si ca tot o sa imi mai ramana 2 canale cred ca o sa le amplific . Raman aceleasi difuzoare , si inca ceva , cum o sa montez filtrele , adik ma refer tot pe usa? |
|
| Sus |
|
 |
Block
|
Trimis: Joi Mai 06, 2010 5:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
| yoiedi a scris: | mdf-ul este un pal ceva mai bunicel...alta densitate si rezista mai bine la umezeala(de aceea se pune mdf si nu pal)....si e cam "complicat" sa le pui pentru ca nu ai o suprafata dreapta..si s'ar putea sa te trezesti ca nu sunt centrate pe gaura fetei de usa. o alta problema e la prinderea mastilor originale...ca au piciorusele destul de mari...si va trebui sa tai inelele adaptoare dupa aceste picioruse. te pot ajuta daca vrei cu montajul...eu sunt din braila dar facultatea in bucuresti...mai mult stau prin bucuresti. o zi buna
LE: am uitat sa zic ca o sa ai probleme la demontat manerul de geam de pe spate, asta daca nu stii cum vine siguranta aceea |
Pai atunci trb sa ne intalnim eu stau pe langa Ploiesti . Un drum la bucuresti nu imi este greu sa fac. O alta nelamurire , dak amplific difuzoarele de pe fata , cum trag eu cablu pana akolo sau exista ceva de genu spliter la mp3 ? Rugaminte ce a-s mai avea pt tot sistemul care la-m descris ce cablaj imi recomandati astept link sau dimensiuni lungime grosime si pt ce anume. |
|
| Sus |
|
 |
yoiedi Priceput
|
Trimis: Joi Mai 06, 2010 6:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu stiu ce amplificator ai deci nu stiu sa iti spun ce cabluri iti trebuie. cu filtrele ce pot sa zic...vor fi montate pe fata de usa(satoza) cred ca pe interior....cu toate ca e cam nasol pentru ca ai "reglajul" acela pe ele la partea de inalte(daca au asa ceva...-3db,0db,+3db)..in fine..nu asta e problema. in legatura cu firele..nu am inteles exact la ce fire te'ai referit...daca zici de firele difuzoarelor.....pur si simplu se trag altele frumos prin cheder sa nu se vada. daca te refereai la firele de semnal pentru amplificator e cam aceeasi treaba...se trag fire de la player pana la amplificator. te ajut cu cea mai mare placere. eu sunt student la agronomie..te pot ajuta cand doresti. |
|
| Sus |
|
 |
Block
|
Trimis: Joi Mai 06, 2010 7:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
| yoiedi a scris: | | nu stiu ce amplificator ai deci nu stiu sa iti spun ce cabluri iti trebuie. cu filtrele ce pot sa zic...vor fi montate pe fata de usa(satoza) cred ca pe interior....cu toate ca e cam nasol pentru ca ai "reglajul" acela pe ele la partea de inalte(daca au asa ceva...-3db,0db,+3db)..in fine..nu asta e problema. in legatura cu firele..nu am inteles exact la ce fire te'ai referit...daca zici de firele difuzoarelor.....pur si simplu se trag altele frumos prin cheder sa nu se vada. daca te refereai la firele de semnal pentru amplificator e cam aceeasi treaba...se trag fire de la player pana la amplificator. te ajut cu cea mai mare placere. eu sunt student la agronomie..te pot ajuta cand doresti. |
Statie este un Alpine V12, mai multe detalii nu am cum sa iti dau pt-ca nu scrie serie dar iti pot spune ca are 4 canale de 130 W fiacare si pot face punte doar pe 2 rezultat fiind 1x260 si 2 x 130 W. Ca fire ma refeream la tot de la difuzoare la statie doar pe cele din fata cablul de alimentare statie , masa , cablul RCA si cablul de la woofer la statie ma interesau grosimi "diametre" , eu am cumparat un model de cabluri dar cred ca sunt subtiri, tinand cont ca am dat circa 60 ron pe modulul de cablaj ! |
|
| Sus |
|
 |
yoiedi Priceput
|
Trimis: Joi Mai 06, 2010 8:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| pe alimentare un 35mm^2 e suficient sigur. cablurile rca vin la pachet cu cele de alimentare..la fel si cel dintre sub si amplificator...iar pentru difuzoare cablu special pentru difuzoare de 2-2.5mm^2 |
|
| Sus |
|
 |
|