| |
| Autor |
Mesaj |
Ibiza 2007

Data înscrierii: 17/Aug/2007 Mesaje: 12 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Oct 09, 2007 2:20 pm Titlul subiectului: Ajutor boxe fata/spate Seat Ibiza 2007 (sistem) |
|
|
Salut!Am si eu de curand un Seat Ibiza in 5 usi si masina mia venit cu boxe de 20W doar pe fata(de 15cm) si tweetere.In spate nu am nimic.As vrea sa pun boxe de 16,5 si pe fata si pe spate, dar nu am idee care e treaba cu inele alea......MDF.....mentionez ca as vrea cele 4boxe+4 tweetere sa fie direct pe head unit care scoate 4*50W(4*27W RMS) si in spate imi bag eu subwooferu de pe fosta masina cu amplif si tot ce i trebuie.
as vrea o parere daca se poate pt:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CS652/
in combinatie cu:
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Insonorizare/Dynamat/Xtreme_Speaker_Kit/
k sa imbunatatesc acustica un pic....
Ca bani as vrea sa ma incadrez in 5-6 mil pt cele 2 perechi de boxe, inele adaptoare, si material insonorizant(si montaj binenteles), in caz de forta majora, renunt la insonorizant sau mai scot un pic din buzunar daca nu ma incadrez....
Montajul cred k il voi face la baietii de la be-loud, k par seriosi.M-as pricepe si eu sa fac asta, dar masina este noua si daca se crapa ceva nu vreau sa-mi dau palme ulterior
Astept sfaturi pt boxe si alte sugestii. Mersi pt ajutor si scuze k am mai scris si off topic! (noob)
|
|
| Sus |
|
 |
moga_mihai Priceput
Data înscrierii: 19/Iul/2007 Mesaje: 685 Locație: Bucuresti !
|
Trimis: Mar Oct 09, 2007 5:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ai putea incerca http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HIFONICS/ZXi_6.5C/ ..... sunt mai bune dekt cousticurile alea... !!! le pui pe astea pe fata...si pe spate.... pui dlsde 13 cm sau de 16.5 cm ...alea la 120 ron...k se aud super.. !! si cu tot cu insonorizare...de duce km 4-5 milioane.. te incadrezi in buget ! bafta
|
|
| Sus |
|
 |
Ibiza 2007

|
|
| Sus |
|
 |
purebass Pasionat
Data înscrierii: 10/Aug/2007 Mesaje: 119 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Oct 09, 2007 7:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
nici 40W nu o sa folosesti, poate vreo 22W doar. ce anume nu prea te-a multumit la alea de 13cm?
|
|
| Sus |
|
 |
moga_mihai Priceput
Data înscrierii: 19/Iul/2007 Mesaje: 685 Locație: Bucuresti !
|
Trimis: Mar Oct 09, 2007 7:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
| atunci pune pe fata...http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Classic_K6/ nu sunt scumpe si se aud destul de bine...!! si tweetwrul kred k intra acolo... !!
|
|
| Sus |
|
 |
Ibiza 2007

|
Trimis: Mar Oct 09, 2007 11:28 pm Titlul subiectului: .... |
|
|
@purebass: sa inteleg k tu ai coustic-urile alea de 13cm? cum se aud? eu sunt de parere k nu poti sa scoti sub 120Hz din 13cm....nici din 16,5 nu iese cine stie ce...de aceea completez cu un subwoofer in porbagaj, eu fiind un impatimit al basului, dar ala curat, mai bine mai incet volumul daca nu am amplificare k lumea, dar sunet de calitate......acuma revenind la difuz coustic de 13....cum se aud?eu as vrea sa iau urmatoarea dimensiune, mai mare pt k am spatiu destul in usa......si as vrea sa stiu de la cineva care are cum se aud.....thx!
@mihai: mersi pt sfat, o sa ma uit si voi vorbi si cu baietii de la magazin cand le iau sa vad care se aud mai bine, inainte sa le montez.....cred k nu scap si pana la urma tot trebuie sa demontez usa din nou sa masor exact spatiul pt tweeter.....k ala de boxe e de 15cm (f aiurea dimensiunea asta......si nici nu stiu care e treaba cu inelele alea de MDF.....distantiere.....sper sa nu ma coste si alea o carutza de bani )
Daca mai e cineva pe aici cu Ibiza, m-as bucura tare daca ar scrie ce si-a pus si cum se aude
sau orice alt sfat e binevenit!
|
|
| Sus |
|
 |
Ibiza 2007

|
Trimis: Mar Oct 09, 2007 11:45 pm Titlul subiectului: ? |
|
|
si ink o intrebare: exista vreo varianta sa filtrez mai bine sunetele din difuzoare...adik playeru meu are iesire speciala de subwoofer, si tot ce e sub 75Hz taie de la boxe si baga pe iesirea de sub. Boxele toate care le cumperi(sistem) au filtre dar gandite pt tweeters, eu vreau sa tai sunetele din difuzoare, tot ce vine sub 250Hz de exemplu! asa as putea sa scot intradevar aia 40-50W inscrisi pe player cu mandrie, si nu 27W cat are el RMS
banuiesc k tre sa iau filtre in parte pt fiecare difuzor nu? exista alta varianta? sau spun eu prostii?
|
|
| Sus |
|
 |
purebass Pasionat
|
Trimis: Mie Oct 10, 2007 7:16 am Titlul subiectului: |
|
|
| da am Cousticurile alea de 13 cm, da nu stiu sa iti zic pana la ce frecvente coboara (o sa bag niste tonuri pe diverse frecvente sapt asta sa vad ce stiu sa faca); cred ca undeva intre 80Hz si 100Hz. la banii lor Cousticurile se aud multumitor. banuiesc ca daca ai iesie de subwoofer la HU, ai un HU aftermarket. daca e asa, atunci poti sa tai din HU, ce frecvente vrei sa nu intre in difuzoare.
|
|
| Sus |
|
 |
ursachemihai Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2007 Mesaje: 509 Locație: Piatra Neamt
|
Trimis: Mie Oct 10, 2007 8:23 am Titlul subiectului: |
|
|
Ibiza...si cam cum ai fost tu dezamagit de Coustic-urile de 13 din acel filmulet! cam ce te-a dezamagit la ele? daca un film facut cu tel mobil t-i se pare ca spune tot despre un dif.... atunci...
_________________ No Bass....No Fun !
DEH 40 MP+ Helix Esprit F+R |
|
| Sus |
|
 |
Ibiza 2007

|
Trimis: Mie Oct 10, 2007 1:04 pm Titlul subiectului: ..... |
|
|
@ursache: ma asteptam sa rupa mai tare, filmu e facut cu o videocamera nu cu un telefon.....apoi miam dat seama k ei filmasera modelul de 13cm nu ala de 16,5, deci sunt ok......dezamgirea mea fusese nefondata, crezand initial k sunt mai mari boxele.....
in concluzie sunt ok, pt banii aia! (sper sa nu supere pe nimeni parerea mea)
|
|
| Sus |
|
 |
Ibiza 2007

|
Trimis: Mie Oct 10, 2007 1:08 pm Titlul subiectului: hu |
|
|
@ purebass: da pot sa tai, dar din meniu imi permite sa tai numai ce e sub 75Hz, sau sub 125Hz. acum e setat la 125Hz, tot ce e sub frecv asta, ''le scuipa'' pe iesirea cealalta......problema e k vad k nu ajunge nici asa.....si as vrea sa fac cumva sa scap si de basii mai inalti (gen200Hz) si sami iasa numai medii pe boxe, si nam idee cum sa fac asta....decat cu filtre in fiecare usa
|
|
| Sus |
|
 |
purebass Pasionat
|
Trimis: Mie Oct 10, 2007 1:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
| tu ai vrea sa genereze doar subwooferu basii aia de pe la 200Hz?
|
|
| Sus |
|
 |
Ibiza 2007

|
Trimis: Mie Oct 10, 2007 1:42 pm Titlul subiectului: ....... |
|
|
da, as vrea tot ce e sub domeniul ala sa scoata numai pe sub, k difuzoarele se chinuie si se obosesc cam rpd in cazul asta
_________________ Seat Ibiza TDI 2007 - Blaupunkt 20W  |
|
| Sus |
|
 |
purebass Pasionat
|
Trimis: Mie Oct 10, 2007 1:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
| e posibil sa poti sa rezolvi problema cu niste filtre ceva punse in usa insa nu stiu sa iti zic nimic in directia asta. cred ca ai putea sa te orientezi mai bine dupa ce schimbi difuzoarele.
|
|
| Sus |
|
 |
Ibiza 2007

|
Trimis: Mie Oct 10, 2007 2:06 pm Titlul subiectului: .... |
|
|
@ purebass: asta e un fel de IM via email
Exact asa ma gandeam si eu, cum ai zis si tu, cred k alta solutie nu este din pacte stii care e treaba......ceva se va pierde pe drum, daca ala scoate din meniu un domeniu, si eu il tai mai sus, sunetele filtrate(cele taiate) se vor pierde, pt k HU crede k lea scos, si de fapt ele nu se aud......in fine asta e o problema mai delicata si o voi rezolva in timp.....intai sami iau boxe, k acuma degeaba imi storc creierii
Oricum mersi pt aprecieri, astept in continuare idei noi, daca nu, cred k voi ramane pe Cousticurile alea de 16,5cm
_________________ Seat Ibiza TDI 2007 - Blaupunkt 20W  |
|
| Sus |
|
 |
|