|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
adi90 Pasionat

Data înscrierii: 21/Iul/2009 Mesaje: 190 Locație: Pitesti
|
Trimis: Vin Aug 07, 2009 4:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
o atenuare de -3/-6 db
adica se aude cu -3/-6 db mai incet |
|
| Sus |
|
 |
leone Priceput
Data înscrierii: 27/Feb/2007 Mesaje: 605 Locație: Brasov
|
Trimis: Vin Aug 07, 2009 5:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pai daca tot esti din Bucuresti,du-te la garajul Be-loud si incerci mai multe seturi de boxe.Urechea ta conteaza pana la urma nu parerile celorlalti |
|
| Sus |
|
 |
achimlaurentiu
Data înscrierii: 04/Aug/2009 Mesaje: 11
|
Trimis: Mie Aug 19, 2009 10:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Mergand pe o varianta de 16cm + adaptoare + insonorizare, ce parere aveti despre despre MB Quart Formula FSA216? (Aceasta ar fi prima mea optiune acum, inainte sa le ascult)
Ar mai fi si varianta Focal Access 165 A1, dar aceasta are o plaja de frecvente mai mica, si mai multi wati RMS (60 fata de 40 pt. MBQ).
Cat despre insonorizare, am de ales intre Dynamat Extreme Door Kit si Hushmat. Ceva pareri/recomandari vis-a-vis de cele doua materiale? |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mie Aug 19, 2009 11:19 am Titlul subiectului: |
|
|
Focal Access 165 A1 din punctul meu de vedere sunt difuzoare f bune, nu sunt in stare de toti cei 60w, dar canta foarte bine si puternic, daca sunt montate bine in usi insonorizate. Le recomand. _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
leone Priceput
Data înscrierii: 27/Feb/2007 Mesaje: 605 Locație: Brasov
|
|
| Sus |
|
 |
achimlaurentiu
|
Trimis: Vin Aug 21, 2009 10:32 am Titlul subiectului: |
|
|
| Nu poate nimeni sa imi dea o parere despre MB Quart Formula FSA216? Despre Focal Access 165 A1 am auzit ca ar avea inalte foarte stridente si nu coboara foarte mult pe bas, de aceea nu sunt inca convins... Iar inaltele si basul (30-400Hz) le apreciez cel mai mult... |
|
| Sus |
|
 |
achimlaurentiu
|
Trimis: Lun Aug 24, 2009 12:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
In acest moment au iesit in discutie JBL-urile de orice fel si Alpine-urile. Am reusit sa ascult niste Alipine-uri in targul Vitan si mi s-a parut ca suna foarte infundat. In schimb tot acolo pe stand am ascultat Pioneer TS-A172C care in sfarsit mi-au placut. Nu imi dau seama daca mediile erau mai sarace decat cele ale boxelor originale de pe masina, sau doar mai clare, insa mid-basul pe care il cautam l-am gasit la ele iar inaltele erau foarte frumos echilibrate. La capitolul bas nu erau super performante, dar era prezent. Ii puteam simti vibratia chiar si de pe stand, deci probabil in masina o sa fie si mai pregnant (sa ma corecteze cineva daca gresesc, please).
Asadar, in acest moment batalia se desfasoara intre urmatoarele (in ordinea pretului - care este, totusi, importata): Pioneer TS-A172C, MB Quart Formula FSA216 si Focal Access 165 A1.
Din pacate nu am gasit nici un loc unde sa ascult ultimele doua. Am incercat sa ascult Focal-urile la Tornado, in targ, dar nu le mai aveau. Stie cineva unde anume pot asculta MB Quart-urile si Focal-urile pentru a lua o decizie cat mai documentata?
Cat despre auditia pe masina mea, toti cu care am vorbit mi-au spus ca nu e posibil.  |
|
| Sus |
|
 |
diesel Pasionat
Data înscrierii: 02/Feb/2008 Mesaje: 55 Locație: Bistrita
|
Trimis: Lun Aug 24, 2009 7:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca vrei si ai bani sa iei DLS cele de 20 cm ...fao. Le am eu, puse pe plafon, si sunt super oke. NEAMPLIFICATE. Si playerul este tot un 4000UB. Si pe viitor dak vrei le poti amplifica. o sa fi super multumit. recomandarea mea. msi  |
|
| Sus |
|
 |
achimlaurentiu
|
Trimis: Joi Sep 03, 2009 11:56 am Titlul subiectului: |
|
|
Mersi tuturor pentru sfaturi.
Am fost azi la garajul be-loud si am ascultat coaxialele Focal Access 165 CA1 si MB Quart FKA 116 sa imi fac o idee despre diferentele de sunet.
Cele doua coaxiale suna bine amandoua, insa Focal-ul are un sunet mai complet si detaliat... Urechea mea l-ar caracteriza ca "natural" sau aerisit. Cred ca meritul pentru asta este al tweeterelor.
Cat despre bass, MB Quart mi-a parut ca misca putin mai mult aer, insa cu mai putina eficienta pe partea de volum... Asa ca nu imi explic cum bassul de la Focal mi s-a parut mai punchy, cu mai mult kick, mai detaliat si mai voluminos. S-ar putea sa fie in continuare vina mediilor. Oricum, la partea de bass diferentele sunt foarte mici, dar in continuare in favoarea Focalului.
Evident nu pot sa generalizez absolut pe baza impresiei facute, insa deja mi-am facut o programare pentru instalare sistem Focal Access 165 A1. O sa revin cu pareri dupa.
P.S. Momentan doar pun boxele, si dupa ce ma lamuresc cum stau cu sunetul ma voi decide si asupra tipului de insonorizare pe care o sa o fac. |
|
| Sus |
|
 |
achimlaurentiu
|
Trimis: Mie Sep 23, 2009 11:53 am Titlul subiectului: |
|
|
Saultare. Asa cum am spus, revin cu impresii despre Focal. In toata aceasta perioada am trecut de la agonie la extaz si inapoi, in functie de setarile HU-ului? Impresia actuala: medii.
Insa vreau sa le mai dau o sansa, si sper sa ma puteti ajuta. Situatia actuala este urmatoarea:
HU-ul este Pioneer DEH-4000UB.
Difuzorul pentru joase este destul de bun la niveluri de volum mici si medii, insa cand incerc sa il duc la nivelul de volum la care imi place sa ascult (pe HU la 40-45) sunetul pur si simplu se sparge. Nu are nici o zona in care sa distorsioneze. Se sparge brusc. Este ceva ce pot face pentru a remedia aceasta problema?
Cat despre tweetere, m-au dezamagit mult. Au un sunet foarte metalic. Si, la fel ca si la difurile de joase, sunetul se sparge la un nivel destul de mic.
Egalizatorul de HU este setat pentru amplificare astfel:
Bass: +4
Medii: 0
Inalte: 1
Setari de egalizare pentru curbele de amplificare a frecventelor sunt:
Bass: Varful curbei - 80 HZ (posibil: 40, 80, 100, 160), forma parabolei - larga
Medii: Varful curbei: 2000 Hz (posibil: 200,600,1000,2000), Forma parabolei - semi-larga
Inalte: Varful curbei: 12 kHz (posibil: 4 kHz, 8 kHz, 10 kHz, 12 kHz), Forma parabolei - larga
Parabola poate vi: ascutita, semi-ascutita, semi-larga, larga.
La aceste niveluri imi pare ca redau cel mai bun sunet, dar nu sunt inginer de sunet... Poate o alta combinatie poate da rezultate mai bune.
Ce setari de egalizare imi recomandati? Izolarea usilor imi va rezolva problema difurilor de joase si medii?
P.S.: Ieri ma ascultat aceeasi muzica pe un Passat generatia anterioara, care nu are nimic mai mult decat difuzoarele de stoc si un HU Panasonic. Tweeterele acelea sunt sublime, dar si bassul se aude foarte bine. Muzica are mult mai multe dimensiuni decat la mine. Stie cineva ce anume difuzoare sunt acelea? Pot face in asa fel incat difurile pe care le am sa sune macar la fel de bine ca acelea? |
|
| Sus |
|
 |
tiberiu f Pasionat

Data înscrierii: 12/Aug/2008 Mesaje: 81 Locație: ARAD
|
Trimis: Joi Sep 24, 2009 8:30 am Titlul subiectului: |
|
|
salut!
ce ai mai putea face ca sa sune mai bine sistemul tau ar fii sa pui un amplificator pe acele focal-uri..
din pacate playerul tau nu are decit o singura iesire de linie pe care poti sa o folosesti pt acest lucru.
am avut si eu playerul acesta si la volum mare nu mai face fata amplificatorul playerului...difurile nu au nimic iti trebuie mai multa putere ca sa se auda mai bine...
oricum cam toate playerele cind ajungi cu volumul la 75,80% incep si distorsioneaza,,,se sparge sunetul cum zici tu.. cei 15 -18w rms pe care playerul ai poate scoate curat sint putini ..ar trebui macar un 35- 40w rms curati...sar auzii mult mai bine..
aceasta e parerea mea.. _________________ ALPINE-9855,Micro Precision 5.8 Mk II,HELIX ESPRIT E62c,HELIX E40,HELIX P12,HELIX E10 ESPRIT |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|