| |
| Autor |
Mesaj |
achimlaurentiu
Data înscrierii: 04/Aug/2009 Mesaje: 11
|
Trimis: Mar Aug 04, 2009 10:07 am Titlul subiectului: Ajutor: JBL GTO 838 vs. Alpine SPE-20SF |
|
|
Am o Toyota Celica din 95 si de curand mi-a murit unul din cele doua difuzoare din fabrica, si am decis sa le inlocuiesc cu ceva de mai buna calitate. Spatiul de montaj este de 20 cm, drept urmare optiunile sunt destul de limitate.
Genul de muzica pe care il ascult este in prinipal Rock, dar si Hip-Hop, si caut ceva care sa aiba un bas cat mai "punchy". Difuzoarele din fabrica, cu toate ca erau niste cartoane ordinare, se auzeau foarte bine, dar au iesit din discutie.
Pentru moment m-am oprit asupra urmatoarelor:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/Coaxiale/GTO_838/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/SPE-20SF/
Din pacate nu am gasit nici un review pentru nici unul dintre ele. Mentionez ca acum masina are tweetere instalate - pe care probabil le voi inlocui in cazul in care aleg Alpine, deci difuzoarele le caut in special pentru bass si medii.
HU-ul este http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-4000UB/
Ce imi recomandati sa aleg? Daca aveti alte recomandari in afara de cele mentionate de mine, sunt bine venite. |
|
| Sus |
|
 |
tonu_adrian Priceput

Data înscrierii: 27/Iul/2008 Mesaje: 324 Locație: TECUCI
|
Trimis: Mar Aug 04, 2009 6:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
dintre cele 2 clar alpine-urile... au tweeter separat si au putere mica.. 30 rms.. ideale pt player. _________________ PIONEER DEH-9300+AUDISON VR 404 XR EVOLUZIONE +Hertz HI Energy 3way+ Phase Thriller 10" |
|
| Sus |
|
 |
leone Priceput
Data înscrierii: 27/Feb/2007 Mesaje: 605 Locație: Brasov
|
Trimis: Mar Aug 04, 2009 6:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Fara discutie Alpine.JBL-urile sunt pe 2 ohmi si chiar daca scrie ca pot fi puse direct pe player nu are rost sa-l chinui |
|
| Sus |
|
 |
achimlaurentiu
|
Trimis: Mar Aug 04, 2009 7:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am mai gasit niste variante: DLS Classic 428 si Infinity REF8023I. Aducandu-le si pe astea in ecuatie, care ar fi solutia mai buna pentru tipul de sunet pe care il caut?
P.S. Poate ajuta sa mentionez ca dupa schimbarea difuzoarelor voi face si o insonorizare completa cu Dynamat Extreme Door Kit. |
|
| Sus |
|
 |
tonu_adrian Priceput

|
Trimis: Mar Aug 04, 2009 11:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
tot alpine  _________________ PIONEER DEH-9300+AUDISON VR 404 XR EVOLUZIONE +Hertz HI Energy 3way+ Phase Thriller 10" |
|
| Sus |
|
 |
leone Priceput
Data înscrierii: 27/Feb/2007 Mesaje: 605 Locație: Brasov
|
|
| Sus |
|
 |
tonu_adrian Priceput

|
Trimis: Mie Aug 05, 2009 11:51 am Titlul subiectului: |
|
|
leone ti-a recomandat niste difuzoare f bune..dar banuiesc ca tu o sa le tii pe player asa ca ramai la alpine-uri k au puterea mica iar basu scos de un difuzor de 16 fata de unu de 20 cm nu cred ca se compara..daca stii ca o sa le amplifici mergi pe oricare din variantele recomandate de leone..o sa se auda f bine instalate corespunzator. _________________ PIONEER DEH-9300+AUDISON VR 404 XR EVOLUZIONE +Hertz HI Energy 3way+ Phase Thriller 10" |
|
| Sus |
|
 |
achimlaurentiu
|
Trimis: Mie Aug 05, 2009 1:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
O sa le tin direct pe HU. Acum incep sa inteleg de ce boxele originale se auzeau mai bine decat cele pe care le-am mai incercat (basul si chitarele electronice se auzeau la o fidelitate mult mai mare): aveau 15w. E posibil sa am dreptate?
Ideea de coaxiale pe fata a cazut, deci no more DLS. Se pare ca raman Alpine-urile. Celelalte depasesc pragul psihologic de 500 RON, si in plus imi trebuiesc si adaptoare.
Going once... Going twice...
Daca mai aveti pareri, le astept. Luni vor fi disponibile Alpine-urile, asa ca duminica este ziua pentru ultima bataie. |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mie Aug 05, 2009 3:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
| achimlaurentiu a scris: | O sa le tin direct pe HU. Acum incep sa inteleg de ce boxele originale se auzeau mai bine decat cele pe care le-am mai incercat (basul si chitarele electronice se auzeau la o fidelitate mult mai mare): aveau 15w. E posibil sa am dreptate?
|
Puterea rms a difuzorului nu are nimic de'a face cu fidelitatea. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
achimlaurentiu
|
Trimis: Vin Aug 07, 2009 3:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Revin la discutie cu o noua idee. Mi s-a recomandat sa folosesc adaptoare (inele de MDF cel ami probabil ,ca alteel nu am gasit) si sa imi instalez difuzoare de 16,5, unde am mai multe optiuni.
Problema 0: Se merita efortul?
Daca da, atunci:
Problema 1: De unde fac rost de placaj?
Problema 2: Intre difuzoarele lui recomandate de leone si DLS-urile Classic C6A si Reference RS6A si care le recomandati?
Problema 3: Se merita efortul? (din nou) |
|
| Sus |
|
 |
adi90 Pasionat

Data înscrierii: 21/Iul/2009 Mesaje: 190 Locație: Pitesti
|
Trimis: Vin Aug 07, 2009 3:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
se merita cu varf si indesat
placaj?poti sa le iei gata facute
doar nu ai de gand sa le ti le faci singur? :-j
as zice sa alegi alte difuzoare,pt ca nu are rost sa dai atatia bani si sa le pui pe cd player,fara amplificare separata
as zice helix db,hertz dieci sau dls b6a |
|
| Sus |
|
 |
achimlaurentiu
|
Trimis: Vin Aug 07, 2009 3:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
O alta nedumerire: de ce la Alpine frecventele redate sunt intre 30Hz si 25000, iar la majoritatea celorlalte sunt intre 50 si 20000? Asta este, la cum vad eu, o bila in favoarea Alpine.
| adi90 a scris: | se merita cu varf si indesat
placaj?poti sa le iei gata facute
doar nu ai de gand sa le ti le faci singur? :-j |
1. Se aud mai bine basii si mediile pe difuzoarele de 16,5 decat pe cele de 20? Pana la urma aici se reduce problema, ca tweeterele imi imaginez ca sunt bune toate. Sau nu?
2. Chiar ma gandeam sa le fac singur... Ai idee de unde pot sa le procur din Bucuresti? |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Vin Aug 07, 2009 4:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu te uita la specificatiile alea ca nu sunt chiar asa de reale...
difuzoarele alpine redau plaja aia de frecvente la -3 sau chiar -6 db . restul producatorilor enumerati care au 50-20k redau la 0db . |
|
| Sus |
|
 |
tonu_adrian Priceput

|
Trimis: Vin Aug 07, 2009 4:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
2 difuri de 16 cm= 1 de 20 cm _________________ PIONEER DEH-9300+AUDISON VR 404 XR EVOLUZIONE +Hertz HI Energy 3way+ Phase Thriller 10" |
|
| Sus |
|
 |
achimlaurentiu
|
Trimis: Vin Aug 07, 2009 4:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pigoo a scris: | nu te uita la specificatiile alea ca nu sunt chiar asa de reale...
difuzoarele alpine redau plaja aia de frecvente la -3 sau chiar -6 db . restul producatorilor enumerati care au 50-20k redau la 0db . |
Ce inseamna -3 sau -6 db? |
|
| Sus |
|
 |
|