|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
dakos1b
Data înscrierii: 15/Mai/2007 Mesaje: 3
|
Trimis: Lun Iun 11, 2007 4:33 am Titlul subiectului: Ajutor pt. configuratie Dacia 1310 |
|
|
Salutare tuturor be-loudistilor!!!
Ma aflu la prima mea postare pe acest site descoperit relativ recent, 2-3 saptamani, dar care in totacest timp ma ajutat in fixarea unor cunostine si idei legate de "car audio" despre care nici nu stiam la inceput. Pot sa spun deci ca am ajuns oarecum la nivelul de incepator si vreu sa multumesc pe aceasta cale realizatorilor acestui site si tuturor celor care fac ca treaba sa mearga pe acest forum.
Acum legat de problema mea, masina am luat-o in primire de cateva luni cand am obtinut permisul si ar merita si ea, avand in vedere ca i se apropie majoratul (e din 90'), o configuratie audio mai de calitate.
Pana acum am dotat-o cu:
Bugetul alocat pt. noile componente(difuri fatza, sub, amplif) ar fi nu mai mult de 1100 RON, cam putin dar asta e, sunt inca elev si mai greu cu obtinerea banetului .
Legat de sunetul oferit de sistemul audio inclin spre partea de calitate decat putere a acestuia, calitate cat se poate obtine din bugetul stabilit.Mentionez ca genul de muzica ascultat in majoritatea timpului este hip-hop si poate si ceva house, mult mai rar alte genuri.
- Pt. difurile fatza m-am orientat spre DLS, fiind printre cele mai propuse si apreciate din cate am vazut pe forum, si anume - http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_PS5A/ - 355 ron - mai mult de atat nu as fi dispus sa dau pe boxe;
- Pt. subwoofer as opta pt. - http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JBL/GTO_1200B/ - 345 ron;
- La amplificare am un mare semn de intrebare. Cu 400ron ramasi doresc sa amplific si boxele fatza si subul, cu un singur amplif ca sa nu stresez bateria cu doua(bateria are 66 Ah) si m-am gandit la - http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MAC_Audio/Z_4100/ - care are un pret foarte bun dar nu stiu daca isi va face treaba pt subwoofer cum trebuie. Ar fi mai bine totusi cu doua amplifuri care sa se incadreze in pret? As inclina tot spre MAC Audio cu MPX 2000 pt. boxele fatza si MPX 2500 pt. sub care trec cu doar 5 ron de pragul de 400. Voi ce credeti? Orice sugestie este bine venita.
Astept cu nerabdare sugestiile voastre in legatura cu alegerile facute, in special cu amplificarea. Multumesc anticipat si pana atunci numai bine.
P.S. : Am uitat de kitul pt amplificator, care ar fi bun pt sistemul de mai sus? Si de asemenea un condensator, daca e nevoie?
-kitul si condensatorul nu sunt incluse in ce 1100 ron
Pe viitor va urma mai mult ca sigur si o insonorizare. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Lun Iun 11, 2007 8:12 am Titlul subiectului: |
|
|
din pacate momentan Z4100 este indisponibil. oricum, varianta cu 2 amplificatoare mpx nu-ti va stresa bateria mai mult decat unul singur si mai mare, amplificatoarele sunt destul de micute, nu vor fi un chin prea mare pentru sistemul electric. solicitat nu va fi atat acumulatorul (decat daca vei sta cu muzica tare fara motor) cat mai mult alternatorul, deci un condensator zau de ti-ar strica. in rest configuratia este una foarte ok pentru un buget asa mic.
chiar si cu 2 amplificatoare, iti ajunge un singur kit de amplificator, unul de 20mm2 ar fi perfect, iar inainte cu 20-30 cm de primul amplificator, pui asa ceva pe plus: http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Alimentare/Dietz/Distribuitor_alimentare_(23003)/ (cauta dupa cod si numele produsului din lista Dietz) de la care pleci cu 3 cabluri de jumatate de m de 10mm2, unul la un ampli, celalalt la alt ampli, al 3-lea la condensator.
ma bucur ca esti hotarat ca pe viitor sa faci insonorizarea, si te rog sa nu fi prea dezamagit de PS5A....valoarea le-o vei vedea (auzi mai exact) dupa insonorizare. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
dakos1b
|
Trimis: Lun Iun 11, 2007 1:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut asus! Multumesc pt. promptitudine si pt. lamuririle legate de amplificare. Nu stiu de unde am ramas cu impresia ca doua amplifuri streseaza mai mult partea electrica.
Legat de indicatiile tale la kitul de amplificator, ar merge - http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Kit-uri_amplificator/Alfatec_V25/ ? si condensator - http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Condensatoare/US_Blaster/USB_5473_1,2F/ ?
As lansa o comanda cat de curand insa tre sa cam astept pana dupa Bac - stau cam varza cu pregatirea si tre facute niste recuperari . Si pana atunci as mai strange niste banutzi pt instalare care nu ii am inca.
Eu sunt din Oradea, in cazul unei comenzi pt. tote cele de mai sus cam in cat timp ar ajunge pana aici ? si din fericire am inteles ca livrarea este gratuita in tara, altfel m-ar cam rupe si cheltuielile de transport. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Lun Iun 11, 2007 1:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
este ok atat kitul cat si condensatorul, pentru ce puteri vb noi aici. livrarea pentru produsele in valoare de peste 200 RON (sau mai multe produse care adunate costa mai mult de 200RON) intr-adevar este gratuita. produsele nu ar trebui sa fie pe drum mai mult de 24h, si de obicei dupa 48 de ore de la comanda. aici un factor decisiv este si disponibilitatea lor pe stoc. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
niq Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007 Mesaje: 907 Locație: in masina, inconjurat de boxe...
|
Trimis: Mie Iun 13, 2007 6:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
am si eu o intrebare: pe fatza la dacia 1310 intra de 13 cm fara modificari? ca eu stiam ca intra de 10cm... _________________ vand nokia 6500 classic negru si Samsung Star alb... si nokia 1208 negru... si acvariu  |
|
| Sus |
|
 |
Sharkky Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007 Mesaje: 1891 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Iun 13, 2007 7:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| @niq: Intra de 13 usor fara prea mari modificari, nu trebuie decat sa decupezi un pic din cartonul ala de la fata de usa si intra de minune si poti pune chiar si acel plastic gaurit deasupra. |
|
| Sus |
|
 |
dgdgaby Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 1202 Locație: BUCURESTI
|
Trimis: Mie Iun 13, 2007 9:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
| daca mai tai un pic din carton si sa tai un pic din tabla poti pune de 16 care sunt mult mai bune |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mie Iun 13, 2007 9:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok, de la 10 am ajuns la 16. inca putin carton taiat si ceva tabla acolo decupata, si punem 6*9. sau, de ce nu, izolam bine usa si punem un sub de 15". .
serios acum, fara o insonorizare sanatoasa, nu m-as gandi sa montez intr-o portiera relativ mica si destul de fragila difuzoare mai mari de 13cm. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Mie Iun 13, 2007 11:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
si yo mi-am pus p dacie de 16 in portiere cu mici modificari la fatza d usa...  _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
| Sus |
|
 |
dakos1b
|
Trimis: Vin Iun 15, 2007 9:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da niq pe fatza intra usor de 13, ceea ce pentru mine este suficient pt moment .
Dupa ce am mai citit pe forum am luat hotararea ca o insonorizare este mai mult decat necesara, mai ales pe usile fatza, unde cred ca o sa fac ceva gen dividivus http://www.be-loud.ro/forum/dacia-1410-tlx-din-89-t1186.html chiar inainte sa montez sistemu.
Nu stiu pe unde s-ar putea gasi AluBand, care din cate am inteles este mult mai ieftin decat celelalte variande de insonorizare de pe site, e adevarat, profesionale, dar care sunt ceva cam scumpe pt buzunarul meu .
Am auzit parca pe careva spunand ca s-ar gasi pe la Praktiker.Este adevar? |
|
| Sus |
|
 |
Sharkky Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007 Mesaje: 1891 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Sâm Iun 16, 2007 12:21 am Titlul subiectului: |
|
|
| Foarte "adevar" ... De acolo am luat si eu de nenumarate ori ... |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|