|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Lun Sep 04, 2006 9:56 am Titlul subiectului: |
|
|
Stiu ca se poate ajunge la impedanta de 1ohm, dar nu asta e ideea. Nu sunt chiar asa multe statii care sa suporte 1 ohm (sau nu sunt date specificatii pt asa ceva). Stiu ca impedanta mai mica duce la THD mai mare, incalzirea amplificarii etc. (din motivele astea la hi-fi se foloseste minim impedanta de 4 ohm, ideal de 8 ohm).
Ideea era ca sunt statii de 2 canale care puse in punte la 2 ohm au mai multa putere decat in punte la 4 ohm. De aici reiese un acelasi pret platit cu un rezultat mai bun.
P.S. Importatorul unic ar putea aduce orice, daca exista o cerere considerabila. Naspa faza asta cu importatorii unici, nu au concurenta. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Sep 04, 2006 11:32 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu stiu nici o statie stereo care legata in punte sa poata duce o impedanta de 2 ohmi.
Cand e legata in punte statia deja lucreaza in 2 ohmi, impedanta de 4 ohmi a subwoofer-ului este vazuta intern ca una de 2 ohmi.
Ai vazut tu statie stereo care sa suporte oficial 2 ohmi in punte?
Din acelasi motiv de obicei puterea in punte este dublul puterii in modul stereo pe 2 ohmi (util de stiut pentru cazurile in care producatorul nu specifica puterea pentru legarea in punte: daca statia are 2 x 100W la 2 ohmi, in punte la 4 ohmi va putea da in jur de 200W) |
|
| Sus |
|
 |
Lucas Pasionat
Data înscrierii: 04/Iul/2006 Mesaje: 97
|
Trimis: Lun Sep 04, 2006 11:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Silviu hai sa te intrebe ceva...nu prea se potriveste cu topicul dar avand in vedere ca era vorba de impedanta, te intreb ceva. Am vazut la difurile Boston Acoustics Z6 ( cred ca varful de gama de la ei...1100 E cu TVA in Germania setul ) ca merge pe impedanta de 3 ohmi Acuma statii am vazut de 4, 2 ohmi si poate de 1 ohm cum ai zis sus...a..si parca ceva statie de la magnat merge si pe 8. Dar pe 3 ? Si faza e ca nici boston acoustics, m-am uitat peste amplifurile lor, si nu au pe 3 ohmi...cum e chestia asta ? |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Lun Sep 04, 2006 11:46 am Titlul subiectului: |
|
|
Ei le-au facut de 3 ohm din motive pur tehnice. Oricum acelea au un sistem prin care se poate schimba impedanta difuzorului adaugand o siguranta de nu stiu cati ohmi. Daca Sunt 2 bobine se pun in serie si se foloseste la 6ohm. Pe statiile care suporta difuzoare de 1 ohm se pot pune in paralel si se foloseste la 1,5 ohm. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|