| |
| Autor |
Mesaj |
krescova
Data înscrierii: 11/Aug/2006 Mesaje: 28
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 3:29 pm Titlul subiectului: alegere boxe |
|
|
| boxe fatza pe 13`` magnat Xcess 132 ...mtx THX502 sau jbl P552?? |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 4:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
ce masina, ce amplificare, ce player?
xcess si mtx ar merge si pe un player BUN ok dar JBL P552 necesita amplificare. |
|
| Sus |
|
 |
krescova
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 4:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
| pe un PIONEER DEH-P7700MP mi l-am luat mai de mult...si ca masina pe matiz:) |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 6:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
http://www.audiolabsonline.com/testreports2.asp?ID=309
Sfatul meu ar fi in caz ca nu vrei amplificare sa mergi pe MTX. Ceea ce spun aia in review este real. Le-am ascultat de la un player f bun si mi-a placut ce aud. Sunt la un raport calitate/pret f bun.
Si JBL sunt bune, dar intradevar, trebuie amplificare pt a sti de ce ai dat banii pe ele (sunt dif bune).
Respect. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
krescova
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 7:36 pm Titlul subiectului: ms... |
|
|
| ma mult pt informatzii si silviu..ti-am trimis un mp...dar il scriu si aici poate ma ajutzi si pe mine ""ia zii si mie te rog..ca vad ca mai raspunzi pt astia...vreau si eu un subwoofer pt matiz...si voiam sa te intreb daca fiind spatiu mic se aude mai bine fara reflex...si daca stii daca incape un gto 1200b(jbl) sau respectiv fara reflex cs1204b sau se aude mai bine un BLAUPUNKT GTb 300 si sa incapa in matiz evident....ms:) |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
|
| Sus |
|
 |
krescova
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 9:25 pm Titlul subiectului: ms mult... |
|
|
| dar totusi..dat fiind ca nu vreau sa ma complic cu facut de cutie...dintre jbl astea de pe be-loud cu cutie pe care il recomanzi?sau stii undeva unde pot sa fac o cutie buna ?..nu d-aia penala? |
|
| Sus |
|
 |
krescova
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 9:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
| sau un infinity Kappa Box 12 dar nush daca incape ala... |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Sâm Sep 02, 2006 9:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Cei de la JBL (vad si eu acum) nu au in incinte inchise difuzoarele mai bune, dar daca iti permiti Infitnity Kappa Box 12 e foarte buna. Tot este mare ca dimensiuni, si pentru ca este in panta peretele cu difuzorul ai fi obligat sa tii difuzorul spre bancheta .
Sa stii ca incintele facute de producatori nu suna neaparat pe cat de bine te-ai astepta, ci doar sunt finisate frumos. Banuiesc ca si cei de la Be-loud fac incinte rezonabile la aspect (nu cred ca are cineva cum sa faca cu fete din plastic turnat si alte detalii). Odata ce suna bine orice critica la adresa aspectului incintei o sa dispara. In continuare iti indic in cazul tau difuzor de 10".
Si apropo, esti sigur ca difuzoarele de pe fata sunt de 13 cm ? _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
krescova
|
Trimis: Sâm Sep 02, 2006 4:28 pm Titlul subiectului: :) |
|
|
nu e chestia de aspect....e chestie de cum se aude...adica ma rog..ca dimensiuni o fac bine totzi ca e dupa manual..dar nu stiu daca cutiile facute in alta parte decat la producator daca au materiale de calitate acustica and so on...(daca stii mai bine lamureste-ma si pe mine)...si pe fatza boxele sunt de mai putzin de 10...ca acum am niste infinity kappa mai vechi de 10 cm si 50 w rms...dar sau cam dus:) si oricum sunt bagate cu improvizatii..dar m=am uitat..incap de 13 cu taiat in masca de plastic de la usa..si cu niste distantiere sa se deschida si geamu( o sa ma injure ala la care o sa ma duc sa mi le puna).
Oricum zici ca boxu kappa de 12 sealed e ok nu(il inghesui)?pai si de ce trebuie difuzoru pus spre bancheta?daca e spre exterior ce are? si daca ai idee de unde pot sa cumpar mtx 6502?ca pe be-loud nu au.. |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Sâm Sep 02, 2006 4:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu are rost sa-ti cumperi de 13 cm, pentru ca risti sa se auda mai rau decat daca ai avea de 10 cm.
Subwoofer-ul acela avea fata inclinata cea cu difuzorul, in loc sa fie cea din spatele difuzorului, cum ar trebui ca sa poata sta cu fata spre exterior.
Incinta cand este facuta trebuie facuta sa se potriveasca ca o manusa, sa nu fie spatiu irosit. Incintele facute de astia de la be-loud sunt facute (din cate stiu eu) din MDF de 18 mm, standardul incintelor pt dimensiunile astea. Incintele facute de producator nu suna mai bine decat cele construite dar costa mai mult degeaba.
Mai intreaba-i pe astia daca au MTX de 10 cm (nu am idee cum se aud) sau tot infinity cam cum aveai, care sigur se aud bine
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/Infinity/REF_4012i/
Ca subwoofer merita sa cumperi JBL GTO 1004D si sa-i faci incinta.
Ar fi ideal modelul asta cu 2 bobine de 4 ohm, nu cel care-l au ei 1002D care are 2 bobine. Daca pui cele 2 bobine de 4ohm in paralel obtii 2 ohm la difuzor, obtinand mai multa putere de la o statie mai slaba.
Nu stiu de unde ai putea cumpara dif-urile alea. In aproape orice oras exista un magazin mai tare de car audio, mai greu pana il gasesti. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Dum Sep 03, 2006 6:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Silviu, "astia" "nu are" JBL GTO 1004D pentru ca nu se importa in Romania. La noi sunt disponibile deocamdata doar modelele 2 x 2 ohmi. |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Dum Sep 03, 2006 6:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ma scuzi mihai "acestia" "nu aveti" din nefericire ce ar fi mai bun pentru clienti. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Lun Sep 04, 2006 12:07 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu poti generaliza.
Daca 2 ohmi ar fi idealul, toata lumea ar produce subwoofere pe 2 ohmi.
Impedanta mai mica are si dezavantaje.
In plus, daca vrei sa scapi ieftin cu amplificarea nu pui o statie monobloc pe un subwoofer de 4 ohmi ci pui o statie similara de 2 canale legate in punte. E acelasi lucru, statia va lucra in regim de 2 ohmi si puterea obtinuta pentru pretul platit este similara.
SI inca o data, repet: modelele respective nu se importa in Romania, nu ca nu le avem noi... nu le are importatorul unic JBL.
De ce spui ca subwooferele pe 2 ohmi sunt mai bune "pentru clienti"? argumente?
Daca vrei impedanta si mai mica, pune 1202 cu bobinele in paralel si ai 1 ohm  |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Lun Sep 04, 2006 8:11 am Titlul subiectului: |
|
|
| apropo de importat raritati, ce n-am vazut nicaieri e 1204 (1202) cu o singura bobina. sau jbl nu le foloseste decat in incinte? |
|
| Sus |
|
 |
|