|
|
|
Autor |
Mesaj |
Babu
Data înscrierii: 13/Dec/2011 Mesaje: 19
|
Trimis: Mar Ian 10, 2012 2:44 am Titlul subiectului: Alegere: JBL GTO 3501e vs. In Phase IPA601 vs. Focal Solid 2 |
|
|
Va salut...
Vreau un pic de ajutor de la cunoscatori.
Am pus pe un Audi A6 C6 (2005), un subwoofer.
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/mac_Audio/MPX/MPX_112_BP/
Sa nu ne legam de el,..ca nu e locul. Asta e,..altul nu iau,..deocamdata.
Statia e ceva destul de puternica, 4x300W,...4/3/2 canale,...in fine,..nu trebuiesc prea multe amanunte,..vreau sa o folosesc la altceva si pe Audi sa pun ceva mai dedicat pt subwoofer, mono,..etc.
Am zis sa aleg ceva din amplificaoarele astea,...nevrand sa depasesc un buget de 600 lei. Nu prea sunt asa pretentios.
Va rog sa ma ajutati sa aleg ceva bun raportat la pret-calitate.
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/JBL/GTO_3501e/
-
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/In_Phase/IPA601/
-
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Focal/Solid_2/
Daca nu produc mari diferente la auditie, pentru mine ar fi important sa aive de ex. telecomanda. Un "nimic",...dar e bun.
Sincer,..ma atrage JBL...si ma uit lung,.ca la ceva "scula de scula" (atat cat poate fi la pretul asta), la In Phase.
Posibilatea de a seta amplificatorul (sa ai la dispozitie mai multe setari) e foarte important.
Am auzit ca statia trebuie sa fie un pic mai puternuca decat subwooferul.
Cam toate bat ... pana in puterea subului,..dar asta e.
Masina e nesimtit de bine antifonata. Daca ascult muzica tarisor si cu un bass de bun simt,...nu se aude nimic de afara,..nu ca as vrea.
Problema e ca influenteaza mult ce poate da un subwoofer in portbagaj.
Va rog mult sa-mi dati niste sfaturi, pentru ca vreau sa iau ceva,..imediat ce ma hotarasc. Deci, e urgent... Astazi maine,..gata, dau comanda.
Va multumec mult.
Site-uri ajutatoare:
http://eu.jbl.com/jbl-product-detail-eu/gto3501e-.html
*
http://www.inphaseaudio.co.uk/xt-range.php?Cid=1_8&products_id=146
*
http://www.focal.com/en/car-audio-sound/amplificateurs/amplis/solid2.php
Pt. subwoofer:
http://www.mac-audio.de/index.php?id=3205&L=1 |
|
Sus |
|
 |
gigi_kent86 Priceput

Data înscrierii: 31/Oct/2006 Mesaje: 596 Locație: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
Babu
|
Trimis: Mar Ian 10, 2012 1:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da,..e perfect....
CE MA FAAAAAC...???
Daca pana ieri eram in ceata,..acum sunt in nori cu totul...
Smog englezesc...
Da,..sunt super toate...
De ce sunt asa de multe ?
E bine ca se strang optiuni...si cei care mai intra aici, pot da un fel de vot pentru o statie,..
Daca si motiveaza alegerea, in cateva cuvinte ar fi super.
E interesanta discutia,..pentru ca sunt multi care se invart sa cumpere o statie la nivelul asta de pret...
Ma atrage Ground Zero-ul ala (are ditamai puterea),...desi, ma uit atent si la Hifonics. E cu un milion mai scump,...nu e mare chestie, dar macar sa fie si mai bun, sa nu fie doar pentru marca.
Acum sincer,..fiind novice, ma uit ca vaca la ciocolata la cifrele alea. Mai prind eu ceva din mers,..as pot cadea si in capcana marketingului.
Ar fi ideal sa le auzi...sa le vezi la treaba.
Da, inca adun date, astept pareri...si vedem.
Ma cam ard banii in buzunar, asta e marea problema.
Merci mult...
( Cine stie la ce ma "opresc"....si titlul topicului o sa fie depasit. ) |
|
Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
|
Sus |
|
 |
Babu
|
Trimis: Mar Ian 10, 2012 4:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai normal ca nu trebuie sa ma uit la cifre, tocmai la asta ma refeream,...dar daca nu stii ce indica, ce diferente pot face unele fata de altele,..te uiti la poze, ca ce sa faci altceva ?
Daca gasesti explicatii la ceva, bine de bine, dar daca nu...stii cum e.
Am vazut si eu amplifu' asta.
Sa vad, eu am scos deja semnal de dupa aplifu masinii si am pus un adaptor high-low. Daca e sa fie ceva high level, imi trebuie mufa.
Iti dai seama ca in prima faza am selectat tot ce e pe la 5oo de lei, mono sau cu 2 canale si...initial, ca orice vaca cu cabina, ma uitam la cum arata, apoi am inceput sa prind ce-i cu specificatiile fiecaruia.
Cu cat ma afund in cifre,..sunt mai interzis. Cert e ca ar fi bine sa le vezi la treaba,..dar unde sa poti face asta ?
De asta am apelat aici,...pentru ca sunt multi forumisti, cu tooot felul de variante in portbagaje.
Stiu ca gusturile nu se discuta. Ca ce-i place unuia cum se aude, altuia nu prea. Eu as vrea un bass care sa ma "loveasca" in urechi, nu sa-mi slabeasca prezoanele la masina, sa nu tremure.
Tremuratul capacului de la portbagaj, zornaitul ala, ma deprima.
Plus ca doar inauntru masinii se aude cat de cat. Afara,..nimic.
Sa ascult muzica la un volum decent...si afara sa zornaie ca o conserva,..chiar imi pare aiurea. Mie.
E OK,..am preluat sfatul,..il pun si pe asta in ecuatie,...dar nu vreau sa ma duc de nas si sa sar de 600 de lei,...ca asa fac de obicei..si chiar nu mai vreau sa ma urc pe val.
Apropo,..daca subul e BP,...ce inseamna la amplificatoare "band-pass mode" ?
E ceva mai...specific tipurilor astea de suburi ?
Multumesc mult,..apreciez gestul.
Ultima modificare efectuată de către Babu la Mar Ian 10, 2012 4:57 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar Ian 10, 2012 4:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
la amplificator tine doar de filtre, taie si jos si sus . (subsonic)HPF+LPF |
|
Sus |
|
 |
Babu
|
Trimis: Mar Ian 10, 2012 5:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si totusi, ca marca cine mai face treaba buna in ziua de astazi ?
Ca de JBL am auzit ca nu mai e ce a fost...
Ca sa nu fie lista prea mare, sa fie o referire la marcile ce le-am pomenit in topicul asta...
Cineva spunea ca in aplifuri, foarte bine stau Hertz (asta nu e aici) si Hifonics.
Parerea lui... Una din multe.
Ma tot gandesc ca si firmele astea, fac sa se auda muzica intr-un fel sau altul,..asa cum prefera inginerii de la ei.
Ca unii au urechi de carton sau nu,...depinde de consumatori in ce firme isi regasesc sunetul preferat. |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar Ian 10, 2012 5:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu pot arunca o lista cu marci, pentru ca exista modele de amplificatoare reusite si altele nereusite .
fiecare amplificator este diferit, tocmai pentru a se incadra in cerintele fiecaruia .
amplificatoarele bune costa, 600 ron e o nimica toata pentru un amplificator ... dar revin la ideea de mai devreme, depinde ce vrei sa faci cu el, depinde ce pretentii ai de la sistem . |
|
Sus |
|
 |
Babu
|
Trimis: Mar Ian 10, 2012 5:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Acum,..ce sa zic,...conteaza si ce subwoofer ai...
Eu avand MAC-ul asta,...incerc sa scot ce-i mai bun din el.
In speta, ti-am spus,...as vrea sa "umple" muzica ce se aude din sistemul masinii, sa o completeze.
(Unii mi-au spus ca ce mai pun subwoofer pe masina, ca si asa se aude foarte bine)
Sa fie acel bass ca de discoteca, sa loveasca, surd, dar sa nu tremure...mai nimc injur. Un bass muzical,...nu de REMAT, de societate de dezmembrari...
E clar nu ? Nu as vrea sa tremure nimic... Pentru asta,..avem "drumuri"...
(faza cu explicatul unui sunet, prin cuvinte, imi pare tare nostima )
Ultima modificare efectuată de către Babu la Mar Ian 10, 2012 5:15 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar Ian 10, 2012 5:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
in primul rand te anunt ca ce vrei tu nu depinde de amplificator, ci de incinta .
iar cu privire la tremurat.... n-ai ce-i face, va tremura oricum va suna. pentru asta exista insonorizare, dar la ce vrei tu deja trebuie sa te gandesti la rigidizare in sudura |
|
Sus |
|
 |
Babu
|
Trimis: Mar Ian 10, 2012 5:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
S-o ia de masina...
Stii ce inseamna ca inauntru ii stresez pe cei presenti si afara nu se aude nimic ?
Nu,..nu vreau sa se auda,..vreau doar sa spun ca e al naibii de...bine insonorizata.
Ca sa am o linie melodica acceptabila,...tin subwooferul la minim. Cand opresc statia, se simte o diferenta,...dar foarte mica...incat tot stau si ma intreb, de ce am dat bani pana acum pe toate astea ?
A,..daca il dau la jumatate,...simti cum tremura tot,...iti gajaie in urechi..ceva...si asta e tot.
Eu tot arunc vina pe statie, ca e pentru sistem, de 4 difuzoare, nu e speciala pentru subwoofer...
In fine,..sa reluam discutia.
Un amplif...bun,..la acest nivel de pret....si gata...
O sa iau in final in calcul 2-3...si de n-oi da eu cu banu',..sa-mi spui mie "cutzu"...
Ultima modificare efectuată de către Babu la Mar Ian 10, 2012 5:33 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar Ian 10, 2012 5:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
faci confuzie intre antifonata si insonorizata  |
|
Sus |
|
 |
Babu
|
Trimis: Mar Ian 10, 2012 5:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
A da,..se poate,..
Uite ce am acum,..e luata de vreo 5 ani din Anglia. A stat in garaj pana mai ieri...
http://www.osta.ee/511848
http://valdarnotuningclub.forumfree.it/?t=51406140
XXL POWER SOUND V64/PL 1200 Watts Max
- 4x300 watts max.output power
- 4,3 or 2 channel bridgeable
- 2 ohm stable & tri-modeconnection possible
Vreau s-o trec pe linie moarta, daca nu gasesc o masina pe care sa vina.
Ultima modificare efectuată Babu la Mar Ian 10, 2012 7:17 pm, modificat de 3 ori în total |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar Ian 10, 2012 5:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
4x300w max, 1200w max total
asta poate inseamna 4x150w la 2ohm deci 4x75w la 4ohm |
|
Sus |
|
 |
Babu
|
Trimis: Mar Ian 10, 2012 5:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am testat cu un Mac Audio MPX 2500...
Subwooferul facea treaba mai buna,..doar un pic mai buna, fata de un Mac Audio MPX Box 112.
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/mac_Audio/MPX/Power_Box_Bass_Pack/
Un prieten a luat setul asta, pe un break.
Daca erau diferente mai mari fata de statia ce o am,..poate ca luam chiar un MAC,..dar asa,..daca tot vreau sa fie cu adevarat un salt,..am inceput discutia asta,...ca sa gasesc ceva cat de cat acceptabil...
Apropo,...sa inteleg ca statia ce o am, in afara ca arata bestial cu plasma aia....e de tot ...."biiip"-ul...
Am gasit ceva pe ea ce spunea ca e de 2ohm... O fi DOAR de 2ohm ?
Puii mei...
Are vreo 4kg si nu se incalzeste deloc,..dar nici nu am apucat s-o forjez...
Culmea e ca in punte, 2X300W,...a intrat in protectie dupa 10 min....
Asta inseamna ca.... (habar n-am,...am lasat-o pe un canal) |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|