|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Noi 06, 2006 8:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca niste difuzoare suporta 50W RMS cu 80W sigur scoti fum. Daca semnalul e 100% curat se poate merge si putin mai sus de puterea nominala dar nu e nimic garantat.
Alta intrebare am eu pentru tine: de unde stii cati W scoate statia la un anumit moment dat? nu prea stii... dupa ureche se regleaza cel mai bine dar trebuie experienta si atentie.
Pentru difuzoare ideal e ca statia sa aiba o putere intre cea nominala (minim) a difuzoarelor si maxim dublul puterii nominale. Daca e sub 50W risti sa bagi distorsiuni, adica sa fie de fapt mai mult de 50W putere iar daca statia are peste 100W pe canal e mai greu sa reglezi corect... risti sa te duci prea mult peste puterea nominala.
pentru difuzoare filtrul HP se foloseste pentru a scoate kick bass bun din woofere si pentru a nu le forta pe frecvente < 100 Hz... si de asta in toate cazurile vazute de mine tweeterele se ard primele. Distorsiunile pe inalte sunt mai greu de sesizat.
Orice amp poate fi reglat astfel incat sa scoata numai cat trebuie dar daca e mult mai puternic e mai dificil... Pentru puteri de 2-3 ori mai mari decat duc difuzoarele e OK.. trebuie insa o mana usoara cand reglezi gain-ul. |
|
| Sus |
|
 |
chris Priceput

Data înscrierii: 21/Oct/2006 Mesaje: 220 Locație: bucuresti
|
Trimis: Joi Noi 09, 2006 11:03 am Titlul subiectului: |
|
|
ok, mihai. am inteles ce vrei sa spui cu puterea de intrare in difuri, cat despre dls b6a, daca majoritatea persoanelor de pe acest forum le recomanda am hotarit sa ramin la ele si sa nu mai ma gindesc la alte difuri. acum, cu ce amplif s-ar simti ele mai bine? un amplif pe la 500-550 ron, dar cel mai bun la acesti bani.
a, era sa uit ampliful sa tina si un subw, ceva pe la 200-250w rms.
ms! |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Joi Noi 09, 2006 6:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Un amplificator bun de 4 canale la 560 RON este Magnat Rock 8000.
Nu are rost insa sa "dai" cu el in DLS B6A. Cel putin C6A ca sa aiba rost amplificarea. B6A sunt foarte OK si pe un player bun.
Daca vrei totusi sa iei ceva bun pe fata si sa le amplifici vezi sistemele JBL GTO pe 2 ohmi...
GTO6507C la 3 milioane ar fi o alegere buna, duc mai multa putere decat B6A si trebuie amplificate dar in acelasi timp sunt mai ieftine decat C6A.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/JBL/GTO/GTO6507C/ |
|
| Sus |
|
 |
chris Priceput

Data înscrierii: 21/Oct/2006 Mesaje: 220 Locație: bucuresti
|
Trimis: Vin Noi 10, 2006 9:19 am Titlul subiectului: |
|
|
ok, deci b6a merge ft bine si pe un player cit de cit bun(pioneer 30 mp) cu filtrul activat pt a nu scoate frecvente joase pe difuri. totusi la volum mare nu se aud distorsiuni? difurile 50w rms --- playerul cit sa duca cu filtrul activat-35w rms?
acest dif http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/JBL/GTO/GTO6507C/ calitativ este mai bun decat dls b6a avind in vedere ca este pe 2 ohmi? dar magnat classic 216?
poti face o comparatie intre ele? sau poti spune direct care este nai bun. ms |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Vin Noi 10, 2006 5:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
B6A ar merge bine pe 30MP cu HPF activat pana la volum destul de mare.
Daca le vrei pe statie, JBL GTO au un potential mai mare.
Magnat classic 216 cred ca ar fi undeva la mijloc, OK si pe player dar si mai bine pe statie.
Daca tot esti "fixat" pe DLS, C6A amplificate ar fi solutia perfecta  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|