| |
| Autor |
Mesaj |
chris Priceput

Data înscrierii: 21/Oct/2006 Mesaje: 220 Locație: bucuresti
|
Trimis: Sâm Noi 04, 2006 11:30 pm Titlul subiectului: alternativa la DLS b6a |
|
|
domnilor dupa ce produsele DLS sau scumpit toti cei care erau indreptati sa akizitioneze macar un produs dls, cred ca acum sint nevoiti sa se indrepte catre alte firme.
asadar eu caut inlocuitor pt DLS B6A-vroiam sa akizitionez acel produs dar acum cred ca cu acei bani se poate lua altceva mai bun(cred)
cei care au ascultat difurila fel sau cel putin apropiate de b6a sint rugati sa posteze aici.
multumiri anticipate
Ultima modificare efectuată de către chris la Lun Noi 06, 2006 2:10 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
|
| Sus |
|
 |
chris Priceput

|
Trimis: Dum Noi 05, 2006 5:26 am Titlul subiectului: |
|
|
ma intereseaza SQ si mai putin SPL,dar ceva apropiat de pretul pe care l-au avut inainte de scumpire. vineri am montat unui prieten car fit 216 (kiar au 70 e watti?) si se aud bine as zice eu (sau binisor-nu am ascultat alte difuri mai renumite in car-audio pt a-mi face o idee-numai home audio scule scumpe, dar asta mai demult)
jbl-ul acesta http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/JBL/GTO/GTO6507C/ se aude mai bine decit dls b6a la impedanta aceea?
de amplif stiu si este si el in plan numai ca fiecare produc un sunet diferit si combinatia ideala hu-amplif-difuri+auto nush care ar fi.
ce urmaresc eu? simplu - mai mult SQ decat SPL, vreau sa ma bucur pe deplin de sunetul si de banii investiti( maxim 20 mil)adika vreau ce este mai bun la aceasta suma.
silviu ai vazut ce pret are brax?  |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Dum Noi 05, 2006 1:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Apropo de BRAX s-a deviat in alt topic, si da, stiu cat costa. Daca ai banii cu siguranta se merita. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Dum Noi 05, 2006 1:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
| fi mai Silviu serios...de banii aia iti faci un sistem compet baban |
|
| Sus |
|
 |
chris Priceput

|
Trimis: Dum Noi 05, 2006 1:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
| eu caut difuri cu preturi pe la 200 lei adika pretul pe care il aveau b6a inainte de scumpire ca tot am citit pe net de ele si mai ales aici pe forum. daca kiar nu este nimik similar ca performante(SQ), atunci nu am decit sa le iau pe acelea ca oricum ma voi imprututa de o parte din bani, sau voi lua pt inceput doar hu si difuri fata |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Lun Noi 06, 2006 11:07 am Titlul subiectului: |
|
|
@chris: ti-am recomandat mai inainte Magnat Car Fit 216 la 200 lei. Alea ar fi varianta de compromis, fara a mai da inca aproape 100 lei.
@o&g: Apropo de un sistem intreg cu 3000 lei in loc de un set de difuzoare. Am fost duminica la Hi-Fi Arena si am ascultat tot ce are industria audio mai bun (si care vine si in romania). Toate firmele mari si tari. Sincer, cel mai bine se auzeau Bang&Olufsen. Am stat aproape 30 min ascultand BeoLab 5 (muzica sau filme). Era o placere, nici un sunet nu era deranjant, sunetul era prompt, fara efort odata cu cresterea in volum, se auzea orice sunet cat de minuscul. Tot ce era in camera de auditie la ei costa vreo 50000 euo. Daca as avea banii acestia ori mi-as ilua un teren de casa ori mi-as lua asa ceva, nu vreau masina.
Am fost si la Sony, care se auzea ca naiba, desi preturile erau mult prea mari. Sistemele lor erau de o valoare sa zicem maxim 5000 euro. Se auzea nasol, neasteptat de nasol. La alte firme, mai necunoscute noua, cu preturi identice se auzea de o mie de ori mai bine.
A fost incredibila delectarea urechilor. aaaaaaaaaa........... am uitat de fetele frumoase care erau pe la standuri. "Cele mai" erau la Philips.
Morala: daca ai bani se merita ceva scump, pentru ca este mut mai bun si fidel decat ceva de 10 ori mai ieftin (desi nu este intotdeauna valabil). _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
chris Priceput

|
Trimis: Lun Noi 06, 2006 11:13 am Titlul subiectului: |
|
|
| @silviu magnat car fit 216 merg mai bine pe amplif sau pe HU?ce amplif s-ar potrivi cu ele? eu m-am gandit la GTA 475. ce zici? ar iesi ceva? |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Lun Noi 06, 2006 11:27 am Titlul subiectului: |
|
|
sau asta
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/MAGNAT/The_Rock/Rock_6000/
Eu sincer nu cred ca difurile magnat au ele ce putere zic acolo, dar sigur au peste 50W. Statia asta magnat e mai sigura pt ca nu risti sa le distrugi asa usor (oricum nici cu Blaupunkt nu faceai treaba asta prea curand). _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
chris Priceput

|
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
|
| Sus |
|
 |
chris Priceput

|
Trimis: Lun Noi 06, 2006 12:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
sa stii ca ma gandisem si eu la acel amplif. intrebare- ampliful se poate regla in asa fel incit sa nu arda difurile kiar daca dai la maxim?
acele difuri car fit 216 le-am instalat vineri pe un hyundai elantra cu un player jvc kd-g 411 si mi-au placut intr-o oarecare masura. acum, pe un amplif diferenta de sunet va fi sesizabila?
a, tweterele au ca filtru un mic condensator de 3,3 microf. |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Lun Noi 06, 2006 12:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, diferenta este maricica. Amplificatorul are mai multe resurse de putere astfel permitand semnalului sonor sa nu fie limitat. Player-ele au 25W pe canal, iar amplif are 110W pe canal. Pe langa diferenta de W, statiile au fidelitate mai buna.
Din cate stiu eu se poate regla din player cat semnal sa iasa pe RCA-ul respectiv difuzoarelor si cat pe RCA-ul subwoofer-ului. E posibil sa existe si alte reglaje. Oricum la instalarea statiei o sa activezi filtre care sa scoata bass-ul din difuzoare, astfel permitand dif-urilor sa atinga maximul lor potential de 60-70-80W.
Acel condensator este filtrul tweeter-elor. Diferenta de pret ti-ar aduce un filtru mai avansat si poate si un sound mai bun. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
chris Priceput

|
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Lun Noi 06, 2006 2:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Acei 80W sunt putere de varf. Adica daca statia baga o distorsiune ce ar echivala 80W difuzorul rezista. Rezista si mai mult chiar......... dar cu masura. Cred ca da, n pachet vin cate 2 filtre pentru fiecare canal. Sunt foarte utile pentru a scoate tot ce se poate din difuzor si tweeter. Nu am idee cat timp sau daca ar functiona corect difuzoarele la 80W rms cu sunetul filtrat cum trebuie. S-ar putea sa mearga. Oricum nu-ti vei da seama de diferenta de db, asa ca le poti lasa in voia lor la 50W. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
|