Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Am si eu nevoie de niste pareri...pls
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Lun Dec 17, 2007 2:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ai dormit cu fata la perna cumva ?
Singura diferenta care merita luata in considerare apare e in eficienta (si in eficienta folosirii puterii amplificatorului). Sunetul nu este afectat.

Sigur, mai apare si problema damping factorului, dar la subwoofere este prea putin important pentru a fi relevant (intram pe teritoriul "urechi de aur" unde sunt sigur ca conteaza mai mult partea din fata a sistemului)

Afirmatiile de genul 4 ohmi suna mai bine decat 2 ohmi (sau orice alta valoare) sunt mituri (ia un subwoofer cu 2 bobine si compara cum suna cu bobinele in paralel fata de cum suna cu bobinele in serie). La fel ca si acceptiunea :" difurile pe 8 ohmi sunt de casa iar cele pe 4 de masina)".

Happy now ?

Si pentru a reveni la subiect : ia orice impedanta atat timp cat nu cobori sub impedanta minima suportata de amplificator. La subwoofere in general ai putea spune cu cat mai jos cu atat mai bine.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Leutz
Priceput

Data înscrierii: 11/Dec/2006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun Dec 17, 2007 2:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli a scris:
Ai dormit cu fata la perna cumva ?
Singura diferenta care merita luata in considerare apare e in eficienta (si in eficienta folosirii puterii amplificatorului). Sunetul nu este afectat.

Sigur, mai apare si problema damping factorului, dar la subwoofere este prea putin important pentru a fi relevant (intram pe teritoriul "urechi de aur" unde sunt sigur ca conteaza mai mult partea din fata a sistemului)

Afirmatiile de genul 4 ohmi suna mai bine decat 2 ohmi (sau orice alta valoare) sunt mituri (ia un subwoofer cu 2 bobine si compara cum suna cu bobinele in paralel fata de cum suna cu bobinele in serie). La fel ca si acceptiunea :" difurile pe 8 ohmi sunt de casa iar cele pe 4 de masina)".

Happy now ?

Si pentru a reveni la subiect : ia orice impedanta atat timp cat nu cobori sub impedanta minima suportata de amplificator. La subwoofere in general ai putea spune cu cat mai jos cu atat mai bine.

Multumesc am priceput .

Yuri Prime
Priceput

Data înscrierii: 27/Noi/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Dec 17, 2007 2:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

in legatura cu subwooferul ....o sa ma mai gandesc Razz....si in functie de buget....si sa vad ca momentan sub pe care in am in masina ocupa fff mult loc....am pus si poza......as vrea sa iau unu care ocupa mai putin da sa nu scada calitatea......daca nu se poate asta e ...tot loc putin.....oricum sa iau statia si dupa aia mai vb si de sub... Very Happy
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Lun Dec 17, 2007 3:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1. daca vrei mai mult loc in portbagaj schimba cutia difuzorului. in lipsa de parametrii ai putea incerca sa faci o cutie inchisa cat cea in care este acum spatele difuzorului.
2. ce vrei sa obtii de la sistem ? sa vedem cam ce optiuni ar fi.

Sus
Yuri Prime
Priceput

MesajTrimis: Lun Dec 17, 2007 3:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

As mai avea o intrebare.....statia are 400 rms pe 4 ohmi si 600 pe 2.....si 1000 w am inteles ca daca pun doua difuzoare care impreuna fac 1000 w se poate pune....nu am inteles prea bine aici daca poate cineva sa ma scoata din ceata....si acesti 1000 w tot pe 4 ohmi nu am inteles.......asa si din cate stiu si io daca pun pe statia care duce 600 rms la 2 ohmi un sub de 600 rms.....duce statia sub?....ca io stiu ca statia trebuie sa fie mai mare ca putere decat sub..????...imi poate explica cineva aceste chestii....daca are rabadarea nencesara ms....
Sus
Yuri Prime
Priceput

MesajTrimis: Lun Dec 17, 2007 3:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cam ce as vrea sa obtin de la sistem...pai in primul rand claritate.....cand dau mai tare.....si putere nu exagerata da cat sa ma fac simtit Razz...P.S. astept raspuns la ce am spus mai sus...ms
Sus
liviu
Priceput

Data înscrierii: 08/Noi/2006

MesajTrimis: Lun Dec 17, 2007 3:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de fapt nu un singur amplif iti scoate 1000W ci 2 de acelasi fel puse in punte...cred ca nu e cazul la tine. cat despre subwooferul de aceeasi putere cu ampliful...eu am zis doar sa scoti tot ce poate ampliful. cu un sub in 4 ohmi nu o sa folosesti statia in capacitate maxima, pe cand cu unul in 2 ohmi de o putere apropiata sigur da. aah...si sa nu uit...cred ca va suna cel putin la fel de bine ca unul pe 4 ohmi!!! Laughing
Yuri Prime
Priceput

MesajTrimis: Lun Dec 17, 2007 3:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bun...si pentru sub asta http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Kicker/05DCVR122/ ...statia are rms 600 pe 2 ohmi.....face fata statia la asta.....?...adik sa il duca...sa scoata ce are din el Razz...?????? ms
Sus
liviu
Priceput

Data înscrierii: 08/Noi/2006

MesajTrimis: Lun Dec 17, 2007 4:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o sa il duca fara probleme. statiile din clasa D au eficienta mare. cu toate astea nu o sa ai exact 600W. nici o statie nu scoate cat are in specificatii. cu toate astea o sa ai suficienta putere sa iti tremure tabla pe masina. trebuie sa fii atent totusi la alimentare...sa ai un set de cabluri bune si un condensator.
Yuri Prime
Priceput

MesajTrimis: Lun Dec 17, 2007 7:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

aha...e bine de stiut....ca nu vreau sa fiu dezamagit de statie....daia am zis.....nu vreau sa dau banii asa aiurea ....ms
Sus
Yuri Prime
Priceput

MesajTrimis: Lun Dec 24, 2007 4:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Azi mi am luat statia Very Happy.....pana la urma am luat Alpine MRP-M650 ...acuma ma gandesc ce subwoofer sa ii pun....sugestii??.....un sub cam la 5 mil asa....as vrea cu tot cu incinta.....ms
Sus
moga_mihai
Priceput

Data înscrierii: 19/Iul/2007
Locație: Bucuresti !

MesajTrimis: Joi Dec 27, 2007 3:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca as fi in locu tau...as mai pune 150 ron si as lua http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Focal/Polyglass_SB_27_V1/ .........depinde si tu ce vrei..Sq sau bubuiala....
Yuri Prime
Priceput

MesajTrimis: Joi Dec 27, 2007 4:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu vreau neaparat bubuiala.....vreau ceva intre...
Sus
moga_mihai
Priceput

Data înscrierii: 19/Iul/2007
Locație: Bucuresti !

MesajTrimis: Vin Dec 28, 2007 9:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pay e super asta...:)parearea...mea...l-am auzit intro mashinutza..opel corsa... Very Happy facea furori Very Happy Laughing
Yuri Prime
Priceput

MesajTrimis: Sâm Dec 29, 2007 11:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

aha...ms ma mai gandesc ce subwoofer sa iau.....acuma sunt in dilema...nu stiu ce difuzoare sa iau pe spate...am un seat ibiza...si nu a venit echipat cu difuzoare pe spate......nu stiu ce sa iau pana in 2 mil....
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare
Pagina 2 din 6

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum