Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

amplificate sau nu?
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
niq
Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007
Locație: in masina, inconjurat de boxe...

MesajTrimis: Dum Iun 17, 2007 3:50 pm    Titlul subiectului: amplificate sau nu? Răspunde cu citat (quote)

intentionez sa imi cumpar cat de curand niste difuzoare GZ, undeva la 80W sistemele pe fatza si cele de 250W pe spate (6900P, parca)
nu stiu ce sa fac: stiu ca amplificarea m-ar avantaja in ceea ce priveste atat volumul cat si claritatea, dar ma gandesc ca nu vreau sa se inciga statia/statiile si sa intre in protectie, sa se opreasca. stiu ce patesc acum cu subwooferul dupa juma de ora- o ora...
se intampla la fel si cu difurile sau ele solicita mai putin un amp?
ma gandesc ca daca nu vor fi amplificate, voi pierde din sunet, nu voi pune in valoare puterea difurilor, dar macar vor putea merge zi si noapte Laughing
multumesc!

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Dum Iun 17, 2007 5:07 pm    Titlul subiectului: Re: amplificate sau nu? Răspunde cu citat (quote)

nu stiu ce amplificator ai avut, dar nu e normal sa intre in protectie termica atat de des. ca exemplu, bietul meu DLS ca23 l-am chinuit acum cateva zile cu 2 suburi 1202D, cate unul pe canal, cu bobinele in paralel (!), deci la 1 ohm fiecare. si dupa 30 de minute de volum mare tot nu intra in protectie. va rog, tine-ti minte ca era un test, nu va apucati sa faceti asa ceva. cat despre amplificate/neamplificate....nu e nici o problema ca nu le amplifici, doar ca.....dai banii de pomana pe ele. ia ceva mai ieftin, pentru player, si gata. calitatea va fi cam aceeasi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Iun 17, 2007 5:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu va intra amplificatorul in protectie decat daca, sa zicem, ca il tii pe undeva pe unde lipseste aerisirea, cum ar fi sub bancheta sau sub scaun ..
Ce amplificator si sub ai acuma de ti se intampla asa?
Iti vor merge si zi si noapte amplificate, stai fara grija.
La GZ nu am auzit de astfel de probleme.
Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Lun Iun 18, 2007 12:25 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

corect, un amplificator montat corect nu trebuie sa-ti faca probleme, ATENTIE si la sectiunile cablurilor de alimentare;

cat despre amplificare, sistemul la 80W asculta-l preliminar fara amplificare, daca esti multumit de sunet lasa-l asa, insa 250W boxe spate, asta pentru mine inseamna amplificare ... dar gandeste-te, tu vrei 50-60W in fata {ca atat vor scoate maxim} si 2x250W in spate {ca banuiesc ca pui doua coax ovale}, coaxialele acelea scot si medii si inalte, mai mult decat sistemul tau, la un sistem normal si bine echilibrat mi se pare firesc sa formezi sunetul in fata, acolo sa concentrezi puterea, sa ai cele mai bune componente, amplificare, insonorizare, inele MDF etc... iar pe spate...un sub de completare sau doua ovale dar nu peste sistemul din fata.

niq
Audiofil

MesajTrimis: Lun Iun 18, 2007 8:21 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am un 1260BR pe care l-am amplificat o data cu un SAL 2070, o data cu un magnat the rock 400. ambele faceau la fel. si erau in portbagaj, nu sub scaun.
chiar daca boxele din spate vor avea 250W, tot cu aceeasi putere voi da in ele ca si in cele din fatza. ma intereseaza mai mult sa arate bine si masiv Twisted Evil de aceea o sa iau ori coax alea ori cele rotunde de 20 cm Very Happy
pentru ca imi place sa stiu ca vor putea mai mult, cine stie cand ma voi decide sa le amplific cu ceva mai capabil.
pentru usile din fatza evident ca voi folosi insonorizant, inele mdf, tot ce trebuie, si voi folosi si un kit pt amplificator.

Sharkky
Audiofil

MesajTrimis: Lun Iun 18, 2007 8:46 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai depinde ce cabluri aveai la alimentarea amplificatorului, pentru ca daca tu spui ca la ambele amplificatoare ai avut aceeasi problema, ne indreptam atentia spre cabluri care, e posibil sa fi fost subdimensionate.
Sus
niq
Audiofil

MesajTrimis: Lun Iun 18, 2007 9:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sa fi fost asta problema?
nu aveam un kit de cabluri... aveam niste cabluri puse de mine.... dar erau mai groase decat astea de 220V (alea din interior)... erau cam cat 2 din alea. Question

Sharkky
Audiofil

MesajTrimis: Lun Iun 18, 2007 9:28 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Clar asta era problema ...
Alea de interior de care zici tu, sunt facute sa suporte tensiune mare, si nu amperaj si era si normal ca amplificatorul tau sa intre in protectie ...
Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Lun Iun 18, 2007 9:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bine ca nu ai ars statia, nu mai realizati improvizatii, va plangeti ca nu functioneaza ca lumea dup-aia. Kit cabluri dimensionat corect! Si instalat corect, ca dup-aia va plangeti ce bazaie in difuzoare Cool .
niq
Audiofil

MesajTrimis: Lun Iun 18, 2007 9:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de bazait nu a bazait niciodata. si nici iarna nu aveam probleme cu niciuna din statii. se auzea clar si tare. doar ca se incingea statia si intra in protectie.
si stai tu linistit, k si daca o ardeam, tot la fel faceam si cu urmatoarea. si acum cand o sa imi montez difurile, tot eu o sa le leg, tot eu o sa dau gauri in usi si-n polita si crede-ma, va fi mai mare placerea sa le ascult decat daca m-as duce la cineva specializat. mai ales daca voi avea probleme, o sa incerc sa le remediez.... nu stiu daca intelegi.. e un mic microb numit: "trebuie sa fac eu, cu orice pret, sa stiu ca e facut de mana mea"
daca as putea, as fabrica si difuzoarele acasa...
ma rog... nu recomand. si eu sunt de acord cu tine. cine vrea, sa se duca la service specializat, nu faceti ca mine!

otzy
Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Lun Iun 18, 2007 10:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

putin offtopic...si eu am probleme cu statia..imi intre in protectie knd e cald afara si implicit in masina...la fel cabluri improvizate, dar sunt destul de groase...dar sunt cabluri de masina d la instalatia electrica...asta sa fie problema si la mine??
Sharkky
Audiofil

MesajTrimis: Lun Iun 18, 2007 10:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De ce nu puneti voi un banut deoparte sa va luati un kit de cabluri corespunzator?
Decat sa dati milioane pe amplificatoare ca le ardeti pe banda rulanta cu improvizatiile, mai bine dati 100-150 RON pe un kit de cabluri si stati linistiti si ascultati muzica fara sa va lase amplificatorul cu ochii in soare, ca folositi cabluri de la instalatia electrica din casa sau din masina ...
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Iun 19, 2007 9:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

protectia termica nu are treaba cu subdimensionarea cablurilor. cablurile necorespunzatoare cel mult nu alimenteaza corespunzator amplificatorul, acesta neavand destul curent. protectia termica apare prin suprasolicitarea amplificatorului. impedanta mica a difuzorului, conectarea in punte (sa nu uitam, cand amplificatorul e in punte, vede subwooferul ca doua subwoofere de 2 ohm fiecare, conectate unul la un canal, celalalt la alt canal), sau pur si simplu fortarea lui (de exemplu un amplificator de 4 canale la care sunt conectate 2 subwoofere, unul pe fiecare punte. desi in manual se specifica posibilitatea acestui montaj, amplificatorul in acest caz scoate absolut tot ce poate el). orice amplificator, cu cat se incinge mai tare, isi pierde din randament, asa ca, impresia ca dimineata parca suna mai puternic subwooferul, nu e chiar iluzie. solutii: pe cat posibil lasati aer amplificatorului, incercati sa lasati tot timpul deasupra lui 10-15 cm liberi, nu uitati, caldura se ridica, si daca amplificatorul e montat pe o suprafata care nu permite disiparea caldurii, e normala aparitia acestei protectii. in cazul in care situatia impune un astfel de montaj, cumparati un ventilator de carcasa PC, unul de 15cm diametru ar fi ideal, cu cat e mai mare, cu atat e necesara o viteza de rotatie mai mica, rezultand mult mai putin zgomot decat un ventilator mic, dar cu multe RPM. si o alta solutie, in cazul in care nici una din solutiile de mai sus nu se poate aplica, schimbati amplificatorul cu unul mai puternic. chiar si cu 50-60% mai puternic decat subwooferul. e normal ca acel amplificator, reglat cum trebuie, va merge la un regim comod pentru el, fara surprize neplacute.
Sus
niq
Audiofil

MesajTrimis: Mar Iun 19, 2007 9:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
De ce nu puneti voi un banut deoparte sa va luati un kit de cabluri corespunzator?
Decat sa dati milioane pe amplificatoare ca le ardeti pe banda rulanta cu improvizatiile, mai bine dati 100-150 RON pe un kit de cabluri si stati linistiti si ascultati muzica fara sa va lase amplificatorul cu ochii in soare, ca folositi cabluri de la instalatia electrica din casa sau din masina ...

sharkky... tocmai ieri ne-am intalnit si nici tu nu aveai kit de cabluri Laughing
ba chiar ai zis: stiu ca e facut de mana mea si nu mi-e frica ca iau foc Laughing
hai sa fim seriosi... de 150 ron as putea sa imi iau o statie mai puternica, sau niste boxe, sau un subwoofer, sau daca nu, as putea sa imi iau un player mai bun. sau de ce nu, un condensator?
si le-as lega eu acasa, cu cabluri groase, improvizatii, intr-adevar, dar nu m-ar interesa sa arate bine... (bine, in limita bunului simt)

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Iun 19, 2007 9:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hai mai baieti, chiar si http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Kit-uri_amplificator/Alfatec_V25/ vi se pare scump? vorbim de zeci de amperi...vedeti atatea masini la stiri care iau foc prin parcari de la instalatii electrice....nu va dati seama ca, voi cu improvizatii la asemenea consumatori, sunteti mult mai expusi la astfel de evenimente neplacute?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum