|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mie Feb 15, 2012 11:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Bigu a scris: | Asta e un fel de scarpinat pe drapta cu mana stanga...
Un exemplu de extreme: baga 10w cu sau fara colt de 100hz in tweetere de 50w... No, unde-i puterea?
Asa dau si eu un exemplu Polo pe instalatia veche, un amp (nu conteaza ) putere declarata mai mica decat ar fi dus wooferul (iar nu conteaza ce brand) reusea sa incalzeasca. Acelasi woofer, amp sensibil mai mare, nici o gara
Sunt total de acord ca uxi fac bobina prastie, dar mai este de luat in calcul si racirea acesteia, daca saracu dif primeste muzica nasol reglata si nu plimba calumea sa raceasca...plezneste in orice pozitie
Deci... E un fel de doua feluri, asa-i?  |
Nu e nici un fel de scarpinat la urechea dreapta cu mana stanga. E fizica, pur si simplu, asta se intampla in spatele scenei
Pe langa faptul ca ai inductanta si ai amortizare de la suspensie, mai este si faptul ca amplificatorul nu poate sa scoata DC, deci chiar cu un semnal "patrat", difuzorul nu o sa se miste mult diferit fata de un semnal sinusoidal. Cel putin nu cat sa influenteze racirea suficient.
Nu stiu ce semnale au fost, nu am facut nici un fel de masuratoare in instalarea ta, deci nu ma pronunt. Testele care sa arate exact ce se intampla au fost facute in urma cu cativa ani si rezultatele au fost exact dupa cum spune fizica.
Pune pe orice tweeter semnal de 100hz, deja ai probleme mecanice. Hai sa stam pe defectiuni termice.
Stii si tu, stiu si eu ce e de facut in cazurile astea, eu prefer sa pun si fenomelele exacte in spate... _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
Bigu Pasionat

Data înscrierii: 28/Iun/2009 Mesaje: 125 Locație: Heldsdorf
|
Trimis: Mie Feb 15, 2012 11:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Continuam in privat ca nu ne intelegem asa
Poluam aiurea topicul:) |
|
| Sus |
|
 |
Bigu Pasionat

Data înscrierii: 28/Iun/2009 Mesaje: 125 Locație: Heldsdorf
|
Trimis: Joi Feb 16, 2012 12:11 am Titlul subiectului: |
|
|
| Am discutat si am lamurit ambele opinii, te rog sa postezi un grafic si sa-l explici ce se intampla de fapt si pt ceilalti utilizatori + motivele ce duc la proasta functionare a echipamentelor si la defectarea lor in majoritatea cazurilor |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
Data înscrierii: 15/Apr/2006 Mesaje: 92
|
Trimis: Joi Feb 16, 2012 2:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
3 posturi relevante, restul offtopic, mutati-va la diverse, faceti acolo un thread "de ce se ard difuzoarele" si certati-va acolo.
daca HU nu se schimba, preout-uri nu sunt, subwoofer nu se pune, ce ramane de facut? va puteti concentra pe asta? |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Joi Feb 16, 2012 8:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
O sa ne concentram...dar trebuie sa se vada unele lucruri clarificate, chiar si unele spuse de consultant...
O data clarificate unde au inceput, lumea merge pe firul discutie. Altfel, as fi putut posta asa ceva de mult la diverse, dar trece pe sub radarul multora.
Asta nu a fost nici pe departe o cearta...mai degraba o discutie intre 2 oameni care pot vorbi fara sa se certe. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|