| |
| Autor |
Mesaj |
kye04
Data înscrierii: 16/Ian/2007 Mesaje: 5
|
Trimis: Mie Feb 08, 2012 1:53 am Titlul subiectului: Amplificator pentru instalatie de sunet , NU SUBWOOFER |
|
|
Nu inteltionez sa imi pun subwoofer in masina. AM un seat pe care in boxele din faza am inlocuit difuzoarele OEM cu unele focal de 16,5. Pe spate sunt cele OEM dar intentionez sa le inlocuiesc si pe acelea tot cu focal.
Pe masina am o navigatie RNS510.
Personal nu sunt multumit cum se aude. Cred ca navogatia nu faca fata boxelor. Am ascultat aceeasi navigatie pe masini gen golf 6 care au soundsistem sau dynaudio pe ele ( cu amplificator pentru boxe). E diferenta de la cer la pamint, se aude altfel, cu loudness profund etc...
Vreau ceva asemanator.
Ce amplificator 4 canale recomandati? Recomandati si procesor de sunet?
Multumesc |
|
| Sus |
|
 |
Razvy_Zeus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007 Mesaje: 662
|
Trimis: Vin Feb 10, 2012 7:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Ce model de boxe ai instalat ? .... Exista si posibilitatea sa schimbi player-ul sau asta iese din discutie ? |
|
| Sus |
|
 |
kye04
Data înscrierii: 16/Ian/2007 Mesaje: 5
|
Trimis: Vin Feb 10, 2012 8:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
exclus schimbarea playerului.
din cite m-am interesat mi-ar trebui un amplificator 4x100rms si boxe de 100 rms ..... |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin Feb 10, 2012 8:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu sti ce model ? |
|
| Sus |
|
 |
Spliffu Pasionat

Data înscrierii: 26/Noi/2010 Mesaje: 136 Locație: Bwukale
|
Trimis: Sâm Feb 11, 2012 10:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Trebuie sa iei serios in considerare schimbarea playerului, abea dupa aia poti sa te gandesti la amplificatoare, procesoare de sunet samd.
Cat despre golf, se stie ca are o acustica buna si poate suna decent cu un sistem sa zicem relativ slabut. Asa ca nu visa sa ajungi la sound-ul respectiv fara player, ca sa nu intram in detalii sa incepem cu antifonatu. _________________ I stay alert and shoot first. |
|
| Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Lun Feb 13, 2012 5:03 am Titlul subiectului: |
|
|
ce radicali sunteti ... din ce stiu eu nici playerele la Golf nu sunt asa de rele ... nu mai lua in seama toti profesionistii de mai sus , au citit si ei ca prima data schimbi playeru... deci asta au auzit asta iti spun si tie
ca amplificatoare gaseste o gama foarte larga important este sa vezi daca se poat scoate iesiri de linie "line out" din playeru tau ... din ce am cautat eu repede nu are iesiri deci o sa ai nevoie de un amplificator cu intrari de tip HIGH sau de adaptoare HIGH-LOW. _________________ BMW E90
Genesis Profile 2 Ultra x2
logic 7 200mm woofers
inca lucram ! |
|
| Sus |
|
 |
Spliffu Pasionat

Data înscrierii: 26/Noi/2010 Mesaje: 136 Locație: Bwukale
|
Trimis: Lun Feb 13, 2012 11:35 am Titlul subiectului: |
|
|
O da. A aparut vraciul forumului, problema ca si rezolvata. _________________ I stay alert and shoot first. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun Feb 13, 2012 1:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ELNA a scris: | ce radicali sunteti ... din ce stiu eu nici playerele la Golf nu sunt asa de rele ... nu mai lua in seama toti profesionistii de mai sus , au citit si ei ca prima data schimbi playeru... deci asta au auzit asta iti spun si tie |
Deci asta imi place enorm .... mai ales cu "profesionistii care au citit si ei"
| ELNA a scris: | ca amplificatoare gaseste o gama foarte larga important este sa vezi daca se poat scoate iesiri de linie "line out" din playeru tau ... din ce am cautat eu repede nu are iesiri deci o sa ai nevoie de un amplificator cu intrari de tip HIGH sau de adaptoare HIGH-LOW. |
Deci sa inteleg ca si tu a trebuit sa citesti undeva ca sa afli ca pleyer-ul de fabrica nu are "line out" ?? ....
Ai citit si ca semnalul de nivel inalt trecut printr-un adaptor de nivel este mult mai slab decat un semnal dat chiar si de un player aftermarket de 250 lei ?
Daca adaptorul este slab si semnalul are distorsiuni atunci acestea vor fi amplificate si risti sa arzi difuzoarele ...
@kye04 ..... din primul tau mesaj am inteles ca ai boxele ... poti sa ne zici ce model ? |
|
| Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Mar Feb 14, 2012 1:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
omul a cerut o parere leagata de un amplificator voi ii recomandati HU aftermarket ...
| Citat: | Deci sa inteleg ca si tu a trebuit sa citesti undeva ca sa afli ca pleyer-ul de fabrica nu are "line out" ?? ....
Ai citit si ca semnalul de nivel inalt trecut printr-un adaptor de nivel este mult mai slab decat un semnal dat chiar si de un player aftermarket de 250 lei ?
Daca adaptorul este slab si semnalul are distorsiuni atunci acestea vor fi amplificate si risti sa arzi difuzoarele ...
|
normal, eu m-am uitat la prayerul lui sa vad daca are iesiri line out daca aveam golfu acasa nu citeam pe net
nu distorsiunile ard difuzoare asta e o prostie , puterea prea mare le arde
nustiu care este nivelul calitatii adaptoarelor HIGH-LOW insa eu as incerca inainte sa schimb HU de fabrica ... tu nu ?
normal ca prima data as schimba Hu ,dar asta sunt eu el a spus ca nu vrea sa schimbe atunci solutia este scrisa de mine mai sus mai este si varianta desfacerii navigatiei si scoaterea iesirilor line out din ea (asta am facut eu la mine) ,dar nu e chiar la indemana oricui
| Citat: | | O da. A aparut vraciul forumului, problema ca si rezolvata. |
da pentru ca mai stiu si altceva decat "schimba HU" si "trebuie antifonata" "distorsiunile ard difuzoarele " si mai sunt ... _________________ BMW E90
Genesis Profile 2 Ultra x2
logic 7 200mm woofers
inca lucram ! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar Feb 14, 2012 2:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Tu vrei sa-mi spui ca nu ai auzit niciodata de un difuzor de 500W sa fie ars de un amplificator de 300 W ? ... inseamna ca trebuie sa mai citesti putin ... uite si un link : http://www.prestonelectronics.com/audio/Speakers.htm
OK ... hai ca am mers destul pe off topic si e cazul sa incetam  |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mar Feb 14, 2012 11:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Razvy_Zeus a scris: |
Deci sa inteleg ca si tu a trebuit sa citesti undeva ca sa afli ca pleyer-ul de fabrica nu are "line out" ?? ....
|
Stii ca Gamma (si probabil si Beta) de pe Passat / Golf / altele au iesire line-out ? O mufa, niste fire si gata. Inclusiv remote este pe mufa aia.
Poti sa ai cate distorsiuni vrei tu, daca difuzorul duce puterea suplimentara dintr-un semnal distorsionat nu se intampla nimic. Difuzorul nu stie daca primeste semnal curat sau murdar.
Iar un semnal patrat nu va face difuzorul sa se miste sacadat dintr-o gramada de motive  _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
Bigu Pasionat

Data înscrierii: 28/Iun/2009 Mesaje: 125 Locație: Heldsdorf
|
Trimis: Mie Feb 15, 2012 7:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Deci in 90% din cazuri este prea multa putere? Nu reglari proaste , lipsa de curent si rareori incinte? |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mie Feb 15, 2012 9:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu vorbesc doar de defectiuni termice
Lipsa de curent = tragi mai tare de amplif = distorsiuni.
Reglaje proaste = distorsiuni.
Toate duc la mai multa putere si daca bobina nu poate duce puterea respectiva se arde. Asta e fizica, nu este nimic mai special in toata povestea.
Uita-te la un grafic al semnalului si vezi aria de sub grafic. Cu cat mai mare, cu atat mai multa putere. E chiar asa de simplu.
Am pus semnal patrat din amplif de 2000w pe xxx, in regim de spl. N-a patit nimic. Am pus muzica cu gain in blana si distorsiuni cat cuprinde, din amplif de 200w pe acelasi difuzor. Nici macar nu s-a incalzit, canta in continuare. Difuzorul nu stie ce fel de putere primeste.  _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
Bigu Pasionat

|
Trimis: Mie Feb 15, 2012 10:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asta e un fel de scarpinat pe drapta cu mana stanga...
Un exemplu de extreme: baga 10w cu sau fara colt de 100hz in tweetere de 50w... No, unde-i puterea?
Asa dau si eu un exemplu Polo pe instalatia veche, un amp (nu conteaza ) putere declarata mai mica decat ar fi dus wooferul (iar nu conteaza ce brand) reusea sa incalzeasca. Acelasi woofer, amp sensibil mai mare, nici o gara
Sunt total de acord ca uxi fac bobina prastie, dar mai este de luat in calcul si racirea acesteia, daca saracu dif primeste muzica nasol reglata si nu plimba calumea sa raceasca...plezneste in orice pozitie
Deci... E un fel de doua feluri, asa-i?  |
|
| Sus |
|
 |
Bigu Pasionat

|
Trimis: Mie Feb 15, 2012 10:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Sau alta instalatie: un Plumb, un 2515 si un spxl1000. In 10min era cald. Dupa ce am pus powercell(deci mai mult curent) nu s-o mai incalzit in veci, ba chiar am dat gainu la maxim (inainte era pe la 75%) |
|
| Sus |
|
 |
|