Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Bani putini, pretentii in masura banilor..

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere

Autor Mesaj
raulm

Data înscrierii: 14/Noi/2006
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mar Noi 14, 2006 10:33 pm    Titlul subiectului: Bani putini, pretentii in masura banilor.. Răspunde cu citat (quote)

Dispun de 550 lei si vreau sa va rog sa-mi recomandati un mp3 player si boxe..Stiu ca este o suma mult prea mica pentru ceva ce mi-as dori, dar ma multumesc cu un sunet curat si un mp3player cu iesire pentru amplif, cat despre boxe, sa sune clar si la un volum mai mare. V-as fi recunoscator daca m-ati putea sfatui. Modelele nu trebuie sa fie 2006 neaparat, ma multumesc cu ceva mai vechi, dar in banii astia sa sune bine. Va multumesc.
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mar Noi 14, 2006 11:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/SONY/CDX-GT100/

difuzoarece ce dimensiune sa aibe ???
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AdySoLenZa
Priceput

Data înscrierii: 24/Sep/2006
Locație: Micul Paris...

MesajTrimis: Mar Noi 14, 2006 11:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o&g omul vrea mp3 din cate vad eu gt100 nu are mp3 Sad
asta ar fi urmatorul sony http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/SONY/CDX-S22/
sau daca nu pioneer http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-281MP/
ceea ce inseamna ca mai raman 200 ron pentru difuri...sa vina dimensiunile Smile
Sus
raulm

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 8:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pt difuri ma las la mana voastra Smile.. as vrea ceva sa sune bine, dar si tare
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 8:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai spune-ne si noua ce difuri iti incap tie in locurile care le ai...
sau spune in ce masina vor fi puse
Sus
raulm

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 2:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am o dacie, deci le fac in spate loc, tai tabla.. spatiu pentru ele este.
AdySoLenZa
Priceput

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 7:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din moment ce ai 550 ron si cumperi un hu cu mp3 iti mai raman in jur de 200 ron playerul costand cel putin 350 ron
Indicat era pe fata un sistem de difuzoare dar cam trebuie sa mai maresti bugetul cu cel putin 50 ron...se merita

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/Clarion/SRS1326/ sistemul pe fata
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/Magnat/Coaxiale/Ultra_6900/ astea pe spate
si ca player pioneer asta http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-281MP/
sau sony http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/SONY/CDX-S22/
deci asta inseamna 350 player sistemul pe fata 150 ron + ovalele pe spate exact 600 de roni deci mai maresti si tu bugetul cu 50 ron
daca nu se poate ramai la niste coaxiale pe fata cum ar fi de ex http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/Magnat/Coaxiale/Ultra_132/
Sus
andrei006
Priceput

Data înscrierii: 05/Sep/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 7:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca le pune pe toate pe casetofon ... mai ales pe un casetofon fara pretentii ... mai bine ia coaxiale fata-spate.
Sus
AdySoLenZa
Priceput

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 9:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai si ce conteaza sistemul ala clarion e sistem pentru hu nu necesita amplificare ca sa scoata tot din ele...
Sus
andrei006
Priceput

Data înscrierii: 05/Sep/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 10:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu cred ca exista sistem special pentru hu. ideea e ca la player ai amplificarea mult mai mica decat la o statie... si boxele coaxiale suna mai bine pe amplificare mica decat sistemele.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 10:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca o luam asa, un sistem cu cati mai multi dB la 1W ar fi perfect la puteri mici, indiferent de puterea aplicata de HU sau de puterea rms a sistemului. sa luam exemplu R6A de la DLS. au 80 W rms. dar au si 94 dB la 1W, deci vor suna mult mai tare (4 dB inseamna dublu si ceva), dar si mai bine, la 25W rms decat va suna sistemul clarion la 90 dB. (exemplul poate fi putin deplasat, avand in vedere ca fiecare producator isi masoara sensibilitatea cum il doare capul) ca vor merge la nici jumatate din capacitate, aia e altceva. deci pentru cei interesati de difuzoare care sa sune cat mai tare dar fara amplificare, cautati sensibilitate cat mai mare. chiar as indica pe langa sensibilitate mare, sisteme/coaxiale cat mai puternice, in eventualitatea unei viitoare amplificari.
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Noi 16, 2006 12:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o mica paranteza referitoare la sensibilitate:

Sa zicem ca un difuzor are 90 db.... dar la ce frecventa? la 100 Hz? La 1KHz? La 8Khz? Va dati seama ca conteaza mult si asta... dar foarte putini specifica si de obicei informatia e greu de gasit.
Sistemul DLS mentionat trebuie neaparat amplificat, cei 94 dB sunt ai tweeter-ului, woofer-ul are mult mai putin. Pentru a misca woofer-ul de R6A iti trebuie multa putere - e mult mai rigid ca sa zic asa.
Dar tocmai aceasta rigiditate ii permite performante excelente cand este amplificate corect:
Membrana unui difuzor trebuie sa reactioneze cat mai repede la aparitia semnalului si trebuie sa se opreasca cat mai repede dupa incetarea semnalului. Un difuzor mai ieftin, pentru player, cu suspensie subtire, va fi mai usor miscat cu mai putina putere dar va continua sa oscileze dupa disparitia semnalului si sa produca ceva sunet nedorit; unul cu o suspensie mai groasa si mai rigida va necesita mai multa putere pentru a fi miscat corespunzator dar dupa disparitia semnalului se va opri mult mai repede... va reproduce semnalul mult mai fidel.

Exemplu:
DLS C5 sunt cotate la 93 dB dar la o privire atenta in manualul detaliat observam ca wooferul are de fapt 84.8 dB si tweeterul T20 are 93 Smile

Nu gasesc acum si PDF-ul pentru B5 dar imi aduc aminte ca wooferul avea ceva gen 87 si tweeter-ul 91.... de aici se poate trage concluzia ca B5 este mult mai indicat pentru player si ca C5 merge pe amplificator.

In concluzie, pretul este un bun indicator al valorii unui difuzor.. ce e mai ieftin merge OK pe player, ce e mai scump merge si pe player dar mai bine pe statie si ce e de la scump in sus va suna prost pe player si excelent pe statie.

inchis paranteza.
Sus
raulm

MesajTrimis: Joi Noi 16, 2006 6:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

va multumesc tuturor pentru ajutor.. eu sunt novice in astea si mi-ati fost de un real folos Smile
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum