| |
| Autor |
Mesaj |
raulm
Data înscrierii: 14/Noi/2006 Mesaje: 16 Locație: Cluj-Napoca
|
Trimis: Mar Noi 14, 2006 10:33 pm Titlul subiectului: Bani putini, pretentii in masura banilor.. |
|
|
Dispun de 550 lei si vreau sa va rog sa-mi recomandati un mp3 player si boxe..Stiu ca este o suma mult prea mica pentru ceva ce mi-as dori, dar ma multumesc cu un sunet curat si un mp3player cu iesire pentru amplif, cat despre boxe, sa sune clar si la un volum mai mare. V-as fi recunoscator daca m-ati putea sfatui. Modelele nu trebuie sa fie 2006 neaparat, ma multumesc cu ceva mai vechi, dar in banii astia sa sune bine. Va multumesc. _________________ going away.. |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
|
| Sus |
|
 |
AdySoLenZa Priceput
Data înscrierii: 24/Sep/2006 Mesaje: 340 Locație: Micul Paris...
|
|
| Sus |
|
 |
raulm
|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 8:30 am Titlul subiectului: |
|
|
pt difuri ma las la mana voastra .. as vrea ceva sa sune bine, dar si tare _________________ going away.. |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 8:36 am Titlul subiectului: |
|
|
pai spune-ne si noua ce difuri iti incap tie in locurile care le ai...
sau spune in ce masina vor fi puse |
|
| Sus |
|
 |
raulm
|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 2:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
am o dacie, deci le fac in spate loc, tai tabla.. spatiu pentru ele este. _________________ going away.. |
|
| Sus |
|
 |
AdySoLenZa Priceput
|
|
| Sus |
|
 |
andrei006 Priceput
Data înscrierii: 05/Sep/2006 Mesaje: 338 Locație: bucuresti
|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 7:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
| daca le pune pe toate pe casetofon ... mai ales pe un casetofon fara pretentii ... mai bine ia coaxiale fata-spate. |
|
| Sus |
|
 |
AdySoLenZa Priceput
|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 9:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pai si ce conteaza sistemul ala clarion e sistem pentru hu nu necesita amplificare ca sa scoata tot din ele... |
|
| Sus |
|
 |
andrei006 Priceput
Data înscrierii: 05/Sep/2006 Mesaje: 338 Locație: bucuresti
|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 10:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu cred ca exista sistem special pentru hu. ideea e ca la player ai amplificarea mult mai mica decat la o statie... si boxele coaxiale suna mai bine pe amplificare mica decat sistemele. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 10:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
| daca o luam asa, un sistem cu cati mai multi dB la 1W ar fi perfect la puteri mici, indiferent de puterea aplicata de HU sau de puterea rms a sistemului. sa luam exemplu R6A de la DLS. au 80 W rms. dar au si 94 dB la 1W, deci vor suna mult mai tare (4 dB inseamna dublu si ceva), dar si mai bine, la 25W rms decat va suna sistemul clarion la 90 dB. (exemplul poate fi putin deplasat, avand in vedere ca fiecare producator isi masoara sensibilitatea cum il doare capul) ca vor merge la nici jumatate din capacitate, aia e altceva. deci pentru cei interesati de difuzoare care sa sune cat mai tare dar fara amplificare, cautati sensibilitate cat mai mare. chiar as indica pe langa sensibilitate mare, sisteme/coaxiale cat mai puternice, in eventualitatea unei viitoare amplificari. |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Joi Noi 16, 2006 12:37 am Titlul subiectului: |
|
|
o mica paranteza referitoare la sensibilitate:
Sa zicem ca un difuzor are 90 db.... dar la ce frecventa? la 100 Hz? La 1KHz? La 8Khz? Va dati seama ca conteaza mult si asta... dar foarte putini specifica si de obicei informatia e greu de gasit.
Sistemul DLS mentionat trebuie neaparat amplificat, cei 94 dB sunt ai tweeter-ului, woofer-ul are mult mai putin. Pentru a misca woofer-ul de R6A iti trebuie multa putere - e mult mai rigid ca sa zic asa.
Dar tocmai aceasta rigiditate ii permite performante excelente cand este amplificate corect:
Membrana unui difuzor trebuie sa reactioneze cat mai repede la aparitia semnalului si trebuie sa se opreasca cat mai repede dupa incetarea semnalului. Un difuzor mai ieftin, pentru player, cu suspensie subtire, va fi mai usor miscat cu mai putina putere dar va continua sa oscileze dupa disparitia semnalului si sa produca ceva sunet nedorit; unul cu o suspensie mai groasa si mai rigida va necesita mai multa putere pentru a fi miscat corespunzator dar dupa disparitia semnalului se va opri mult mai repede... va reproduce semnalul mult mai fidel.
Exemplu:
DLS C5 sunt cotate la 93 dB dar la o privire atenta in manualul detaliat observam ca wooferul are de fapt 84.8 dB si tweeterul T20 are 93
Nu gasesc acum si PDF-ul pentru B5 dar imi aduc aminte ca wooferul avea ceva gen 87 si tweeter-ul 91.... de aici se poate trage concluzia ca B5 este mult mai indicat pentru player si ca C5 merge pe amplificator.
In concluzie, pretul este un bun indicator al valorii unui difuzor.. ce e mai ieftin merge OK pe player, ce e mai scump merge si pe player dar mai bine pe statie si ce e de la scump in sus va suna prost pe player si excelent pe statie.
inchis paranteza. |
|
| Sus |
|
 |
raulm
|
Trimis: Joi Noi 16, 2006 6:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
va multumesc tuturor pentru ajutor.. eu sunt novice in astea si mi-ati fost de un real folos  _________________ going away.. |
|
| Sus |
|
 |
|