Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Bass dif polita - ovale/rotunde?
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
Andry
Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008
Locație: Brasov

MesajTrimis: Lun Mai 26, 2008 3:01 pm    Titlul subiectului: Bass dif polita - ovale/rotunde? Răspunde cu citat (quote)

Salut.

Detin un player Panasonic CQ-C7303N, una bucata Peugeot 305 1.9TDI # 1986, doua gauri in polita si o intrebare : ce difuzoare imi recomandati pentru polita, avand in vedere ca vreau bass in masina, dar in acelasi timp nu vreau nici sa ocup spatiul din portbagaj cu un subwoofer ? Cele ovale de 6"x9" sau unele clasice, rotunde, de 20/25 cm ? Coaxiale, nu vreau sistem si pe spate. Buget dif spate : 300 lei.

Pe fata o sa-mi aleg un sistem cu 2 componente de 16,5cm. ( imi puteti recomanda si aici ceva, pana in 250-300 lei ? ) Isi merita investitia (250 lei, folosite 2 luni ) urmatorul set ? :
Infinity ref 6500CS
* Size: 165mm + 25mm
* Power Handling, RMS: 90 watts
* Power Handling, Peak: 270 watts
* Sensitivity (2.83V/1m): 92dB
* Frequency Response: 53Hz ¿ 21kHz
* Crossover Frequency: 3.5kHz
* Nominal Impedance: 4 Ohms
* Woofer: Mounting Depth: 62mm
* Cutout diameter: 1427mm
* Tweeter: Mounting Depth: 32mm
* Cutout diameter: 47mm

Inca 1-2 luni vor fi amplificate de cate player, urmand ca atunci cand voi dispune de fonduri sa achizitionez un amplificator pentru toate 4 difuzoarele ( aici ma gandeam la un Magnat RX 44 ) . De aceea, vreau difuzoare cu o putere nominala de minim 80-90w, ca sa simt diferenta inainte si dupa amplificare separata.

Va multumesc ca ati trecut prin acest thread, unii din curiozitate, altii din dorinta de a ajuta.
Astept parerile voastre! O zi buna tuturor .

Waitin` for the Volvo, a new chapter!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Andry
Priceput

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2008 5:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Haideti bre, don't be shy Very Happy

Parca vad ca imi termin si eu masina, deschid thread la "Prezentari Sisteme" si incepeti unul cate unul cu reply-uri de genul : "in banii astia iti luai X difuzor" , "as mai fi pus inca 50-60 lei pentri dif Y" si chiar vreau sa evit treba asta.

Buget ptr dif spate : 400, pentru dif fata 350.
Cablu pentru difuzoare este suficient un 2x1,50mm ?

PS : Aviz "amatorilor" : cel mai scump =/= cel mai bun .

Sus
moga_mihai
Priceput

Data înscrierii: 19/Iul/2007
Locație: Bucuresti !

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2008 5:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

difuri fata http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/E_136_Esprit/ .. 470 ron

iar spate pt a "umple soundu" http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Coaxiale/E_169_Esprit/ 275 ron .. Very Happy Laughing

Andry
Priceput

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2008 7:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc mihai, dar acum te intreb eu : ce bass voi obtine din combinatia ta? Am precizat ca nu voi monta un subwoofer in portbagaj, din lipsa de spatiu.

Hai colegii ca nu e greu! Nu`mi trebuie linkuri, asezare frumoasa in pagina, balarii si vrajeli, ci doar opinia voastra ( puteti pune si mai multe combinatii de sisteme, in ordine -1,2,3- Very Happy ).

Sus
moga_mihai
Priceput

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2008 7:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bass din ovale si difuri fata...niciodata nu o sa obtii cum obtii de la un sub...de la difuri..obtii un kick bass....kre duce putin spre cel al subului....e foarte buna configuratia pe care ti-am ales-o...parerea mea Laughing
Andry
Priceput

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2008 9:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bine, sa zicem ca trecem peste "problema" cu bassul. am precizat ca o sa imi achizitionez un amplificator de putere mare, cel mai probabil RX44. La ce consum au difuzoarele pe care mi le-ai sugerat tu, am sa tin statia la jumatate din potential?

PS : Sa nu ma intelegi gresit, sunt de acord cu tine intr`o oarecare masura, sunt bune difuzoarele, dar nu cred ca sunt potrivite pentru ce vreau eu sa obtin . Rolling Eyes

Sus
moga_mihai
Priceput

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2008 9:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

acum depinde ce gen de muzica asculti...
Andry
Priceput

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2008 9:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

orice in afara de black rock. tot ce`s la moda, oldies but goldies, rock gothic, MANELE Rolling Eyes , simfonica, lautareasca... Laughing

Sus
moga_mihai
Priceput

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2008 9:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

yo zic k s-ar auzi bine...se aud mai natural dak pot sa zic asa...fata de alte difuzoare din gama din care fac parte.. mai asteapta sfaturi...dar dak vrei ceva de calitate....poti merge pe ce ti-am zis eu...
Andry
Priceput

MesajTrimis: Joi Mai 29, 2008 8:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu neg nici o secunda faptul ca difuzoarele pe care mi le-ai recomandat au un grad ridicat calitativ. asetept si alte sugestii, s-ar putea totusi sa-mi achizitionez pentru bass si un mic woofer, pe care sa-l montez/demontez rapid atunci cand am nevoie de spatiu.

Sus
Andry
Priceput

MesajTrimis: Lun Iun 02, 2008 5:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am gasit 2 amplificatoare ( MacAudio Z4100 si Magnat Rock 1000 ), folosite putin, la 400 lei amandoua.

MacAudio Z4100 :

* putere RMS (4 ohm) 4 x 80 W sau 2 x 230 W; DIN 45 324, 14,4V
* putere maxima: 4 x 160 W (2 x 500 W)
* stabil in 2 ohmi (4 x 105 W RMS)
* filtru trece-jos variabil 50 - 250Hz (12dB)
* filtru trece-sus variabil 40 - 500 Hz (12dB)
* bass boost variabil 0 ... 12 dB la 45 Hz
* selector mod functionare 4/3/2 canale
* circuit de protectie la scurtcircuit
* LED verde / rosu de avertizare

Magnat Rock 1000 :

Putere RMS ( 4ohm) : 2x165W / 1x540W
Frecventa : 5-50.000 Hz

Intrebarea mea este daca le pot pune in felul urmator : R1000 pentru difurile spate si Z4100, in punte, pentru difuri fata .

Difurile pe care le am in vizor : MacAudio Olimpyc 2.16 si GZ 20T

Noul buget pentru difuri : 1000 lei.

Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Lun Iun 02, 2008 6:33 pm    Titlul subiectului: Sal Răspunde cu citat (quote)

Olimpic sunt super, dar ai grija sa te asiguri ca intra magnetul, si dc le gasesti, la ce pret...
Pt polita spate exista difuzoare coaxiale de la jbl, de 25cm 90w!
La asa difuzoare, ai grija ce amp cumperi, cel putin un rx44, dupa care sa te gandesti la o mica insnorizare a politei si portierelor.
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Lun Iun 02, 2008 6:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Rock 1000 nu merge decat pe woofer.
(vezi pe ce domenui de frecventa stie sa cate... daca nu ma insel nu stie sa cate peste 3-400hz )

ai gasit ambele amplificatoare la 400lei ??? adica 200lei rock-u si 200lei Z-u ?
\

Andry
Priceput

MesajTrimis: Lun Iun 02, 2008 7:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o&g a scris:
Rock 1000 nu merge decat pe woofer.
(vezi pe ce domenui de frecventa stie sa cate... daca nu ma insel nu stie sa cate peste 3-400hz )

ai gasit ambele amplificatoare la 400lei ??? adica 200lei rock-u si 200lei Z-u ?
\

150 (z4100) si 300 (rocku) , dar amandoua la 400.

O sa verific frecventele pe care le poate emite Magnatul, multumesc ca m-ai informat.

o&g , verifica te rog linkul acesta : http://google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.autozvuk.kiev.ua%2Finfo.php%3Fid%3D699&hl=en&ie=UTF8&sl=ru&tl=en
Deci Z4100 s-ar impaca cu MacAudio CFX 2.16 ? ( scuze Audi_A6, am gresit. Olimpic-urile au impedanta de 3 ohmi :-/ , de aceea aleg CFX-urile ).

Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Lun Iun 02, 2008 8:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu zic sa nu o iei ne verificata, adica sa pui difuzoarele pe ea sa vezi daca ai inaltele amplificate.

din cate imi amintesc are filtrul LPF de la x0hz pana pe la 320Hz, deci in mod normal mai sus de 320hz o sa ai -12db/ octava, ceea ce e neplacut pt sunetul de care ai tu nevoie.

avand in vedere ca nu are nici un switch care sa anuleze LPF-ul tind sa cred ca raspunsul nu are cum fi pana la... 50KHz Laughing

amplificatorul e de la tine din oras ?il stii pe ala de la care il cumperi ?
as cam fi interesat de rock 1000 pt un bun prieten daca nu ti se potriveste.
tine-ma la curent

P.S Z4100 se impaca cu difuzoarele, dar nu e o "dragoste prea profunda" pt ca amplificatorul nu poate oferii difuzoarelor suficienta putere pt a scoate tot din ele.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum