Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

BMW seria 5 e39 2001 sedan
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
adriane39

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Locație: Craiova

MesajTrimis: Mar Mai 29, 2007 2:52 pm    Titlul subiectului: BMW seria 5 e39 2001 sedan Răspunde cu citat (quote)

Salut! Dupa cum spune titlul, vreau va rog un sfat pentru sonorizare in masina, care momentan se aude ca o galena. As dori un HU cu fond portocaliu (Alpine?), daca se poate fara amplificare separata. Mentionez ca sunt dispus la modificari ale marimii difuzoarelor care momentan sunt de 13cm, dar sa nu afecteze imaginea panoului usii fata. ~500 eur. Multumesc!

P.S. Prefer sa coste mai putin de 500 eur..!!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adriane39

MesajTrimis: Lun Iun 04, 2007 10:30 pm    Titlul subiectului: nimeni? Răspunde cu citat (quote)

Nu ma ajuta nimeni?
Sus
ihearto
Pasionat

Data înscrierii: 18/Iul/2006

MesajTrimis: Mar Iun 05, 2007 5:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cu cateva sfaturi te pot ajuta eu - masina identica, investitii destul de mari si cam inutile...

1. Difuyoarele stock sunt cu diametrul de 13 cm, din carton, si sunt asezate in cutii inchise, de plastic, in spatele fetelor de usa si sub placa de sub hayon.

2. Nu te gandi ca vei putea taia tabla in spate sa montezi difuzoare mai mari (eventual de 16,5) pt ca este imposibil, cutiile in care stau difuzoarele spate sunt asezate exact pe oala amortizoarelor, si banuiesc ca stii ca nu-i deloc indicat sa tai ranforsarile unei masini cu tractiune spate.

3. In fata, difuzoarele vin intr-o cutie triunghiulara, de volum destul de mic, asezata in spatele fetei de usa. Am montat la mine mai multe tipuri de difuzoare, insa chiar si amplificate, datorita volumului redus al cutiei, au sa se auda, in cel mai bun caz, precum difuzoare neamplificate pe un head-unit aftermarket.

4. Cel mai important aspect este sa ai gaura de sac de sky in bancheta spate. Eu nu am si efectul pe care il dadea subwoooferul montat in portbagaj era sublim, dar lipsea cu desavarsire inauntru Smile si capacul portbagajului flutura precum afisele electorale dupa trecerea alegerilor...

5. Investitia pe care am facut-o eu a fost cu mult mai mare decat cea care vrei s-o faci tu si, in prezent, stau si ma uit la 2 sisteme, doua amplificatoare, un sub si un mp3 player Pioneer, pe care se asterne praful.

SFATURI (ca asta ai cerut, de fapt)

- cum ai spus ca vrei un head unit aftermarket, iti recomand sa-ti iei unul bun, sa aiba 3 iesiri RCA, in eventualitatea ca, in viitor, vrei dori amplificarea difuzoarelor. Clarion sau Pioneer, in functie de preferinte.
- iti iei masca de bord si mufa adaptoare, se gasesc pt seria 5, fii atent insa daca e modelul cu face-lift sau nu.
- iti iei un sistem de difuzoare pe fata, care sa nu necesite amplificare, sa mearga direct pe player, si sa fie de adancime mica (sa-ti incapa in cutia aia din portiera) (de exemplu astea http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/SPE-13CS/, sau poate stiu ceilalti sa-ti recomande altceva)
- pe spate montezi coaxiale, dupa aceleasi reguli, adancime mica, diametru de 13 cm, de ex http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/SPE-13C2/
-mai intreaba, poate iti recomanda alti useri alte tipuri de difuzoare

-daca ai gaura de sac de sky, esti salvat, iti iei un subwoofer de cca 300 W RMS si un amplificator pentru el. Daca nu ai gaura aia in spatele cotierei banchetei, o tai! Razz

O configuratie de genul asta o sa se auda bine. E si ieftina, si ai si avantajul ca poti monta HU-ul original in bord cand te saturi de aspectul pe care-l da masca aia...insa n-o sa mai auzi sub-ul.

Toate astea le spune un om patit. Sad
Sus
adriane39

MesajTrimis: Mar Iun 05, 2007 11:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru explicatii. Dupa scoaterea cutiilor din spate nu ramane spatiu pentru 16,5 sau ovale? Nu am ajuns acolo, am zis sa intreb mai intai.
Sus
ihearto
Pasionat

MesajTrimis: Mar Iun 05, 2007 11:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu, nu ramane. De fapt, cel mai bine este sa te convingi singur: bancheta spate se poate demonta foarte usor. Sau, mai bine, iti dau un link: www.bmwtips.com. Cauta acolo...sunt si poze. Very Happy
Sus
adriane39

MesajTrimis: Sâm Iun 09, 2007 6:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multam. Am vazut ce-i acolo. Stii cumva cd player-ul bussines e plug'n'play pe masina care are cass reverse?
Sus
ihearto
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Iun 09, 2007 6:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tocmai intrasem... Very Happy

din ce an e masina? Dupa 2000/2001 mufa aia a fost schimbata, sau cel putin asa stiu eu.
daca ai radio-casetofon, probabil este dintr-o singura bucata. daca vrei sa-ti montezi cd-player stock, iti mai trebuie si afisajul acela - adica ai nevoie de 2 "bucati'. Intradevar, ar creste in varianta asta calitatea sunetului. Eu am radio-cas business la care am montat magazie de cd-uri care citeste si mp3.
In concluzie, cu exceptia problemei numite "o bucata/doua bucati", daca si anul corespunde, e plug and play.
Sus
adriane39

MesajTrimis: Sâm Iun 09, 2007 8:08 pm    Titlul subiectului: you are so fast! Răspunde cu citat (quote)

2001. Nu e problema mufa ca o brodim. Deci in principiu merge. Mersi. Dupa asta cablul de la hu la magazie se gaseste?
Sus
ihearto
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Iun 09, 2007 8:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cablul de la HU la magazie, daca zici ca ai echipare business, o sa-l gasesti in partea stanga a portbagajului, acolo unde ar trebui sa fie magazia. Banuiesc ca si tu ai luat masina fara magazie. (ca si mine, de altfel). Desfaci pur si simplu sertarul ala si cauti pe acolo, pt ca in echiparea business masina vine preechipata cu cablu pt magazie, si banuiesc ca cine a scos magazia nu s-a chinuit sa scoata si cablul, care "duce" pana in fata. Eu am montat-o pe a mea dupa metoda...plug and play.
Eventual intra pe www.bmwclub.ro/forums. (n-am facut reclama, sper sa nu se supere moderatorii, acolo dau numai linkuri de pe situl acesta! Razz )

pacat ca nu esti din Gl, eu am un 530 la care ma chinui zilele astea sa montez difuzoare sistem de 16,5 in fata! Confused
Sus
adriane39

MesajTrimis: Sâm Iun 09, 2007 10:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Spor la treaba si tine-ma la curent cu reusita montajului. Nu am echipare bussines, am gasit sa cumpar un cd player complet.
Sus
adriane39

MesajTrimis: Mie Iun 13, 2007 1:03 pm    Titlul subiectului: Ce (cum) se mai aude? Răspunde cu citat (quote)

Le-ai pus pe alea de 16,5?
Sus
Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Iun 13, 2007 7:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu iti recomand sa mergi pe sistem de 16.5 pe fata, va suna mult mai bine si cred ca se poate pune foarte usor si un inel de MDF pentru rigidizarea difuzorului si cred ca se poate face si o insonorizare a usilor pentru un sunet mai bun.
Ce ai vrea sa se incadreze in acel buget?
Ofera-mi te rog mai multe date ca sa putem da o rezolvare cat mai completa a cerintelor tale in ceea ce priveste sistemul audio pe masina.
E adevarat, am ascultat echiparea business (CD) pe un E46 (2003) si suna extrem de bine, mai ales ca pe fata exista sistem pe 3 cai fata de cel standard (cass) care are numai medii si inalte pe usa.
Aproximativ orice masina (la limuzinele mai noi nu stiu daca e cazul) poate fi facuta sa sune mai bine decat stock.

Ai cumparat player?
Sus
ihearto
Pasionat

MesajTrimis: Mie Iun 13, 2007 7:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sharkky, nu te supara, dar dai sfaturi fara sa fii in cunostinta de cauza.
Da, intradevar, un sistem de 16,5 pe fata ar suna mai bine decat unul de 13 cm diametru...insa este aproape imposibil de montat, din mai multe motive, din care ma rezum doar la unul :LIPSA LOCULUI. Desfa o portiera de BMW seria 5 si mai vedem noi dupa daca tu gasesti vreo solutie....sincer, daca gasesti vreuna, eu sunt primul care face cinste! Razz

Pentru adrian: nu, n-am reusit. Dupa ce am gasit o modalitate sa fixez difuzorul pe usa, la o adancime care sa-i permita sa vibreze in spatele foliei care mascheaza mecanismul geamurilor, am constatat ca nu mai pot monta fata portierei, intrucat diametrul de 16,5 este prea mare si loveste exact pe intaritura manerului de la usa...

Pentru sharkky: sistemul de 3 cai pe fata nu exista in echiparea business, ci in echiparile dotate cu DSP. In echiparea business ai (la E39) doar tweeter pe stalp si medii in portiera, sita aia de pe fata de usa in care ar sta la un sistem de 3 cai mediile, in fapt nu ascunde...nimic.

Chiar si sistemul business de care vorbesti (care, sa stii, este doar cu un pas mai bun decat cel mai slab, fiind imediat urmator acestuia) are o hiba foarte mare: distorsioneaza foarte repede. Din pacate...Treaba cu echiparea asta de care-l intrebam eu pe adrian are legatura cu faptul ca ar fi avut deja montat cablul de magazie in portbagaj.

PS: nici o fata custom a usii nu este indicata, intrucat, sa nu uitam, aceasta contine si...airbaguri. Dar ma arat deschis la orice sugestii, de fapt gata de cinste, daca tu imi gasesti o posibilitate sa montez niste DLS R6A in usile din fata! Pentru detalii- poze- intra pe www.bmwtips.com si gasesti acolo tutoriale cu usile desfacute la E39.

Numai bine.
Sus
ihearto
Pasionat

MesajTrimis: Mie Iun 13, 2007 7:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sunt curios, daca tot am insistat pe acest subiect, poate ma lamureste cineva: la masina asta (bmw seria 5) difuzoarele stock au adancime mica de montare si stau, atat in usi, cat si sub luneta, in niste cutii de plastic, triunghiulare in fata, si ...trapezoidale in spate, de cca 2,5 litri (masurati fooarte empiric!) in fata, si 1,5 litri in spate.
Eu am DLS R6A pe fata (speram sa le pot monta) si R5A pe spate...Cum, necum, cu un distantier, am reusit sa le montez pe alea de 13 cm diametru in spate, in cutiile alea mici, pe care le-am umplut cu vatelina, si le-am montat la un amplificator pe 2 canale, de cca 2X100 Watt. sursa: un pioneer (curtozia lui shokalipticu Laughing ). Rezultatul: da, sunetul era, fara indoiala, foarte clar, bine definit, dar....lipsea basul. De fapt, m-am apucat cu mainile de cap cand am realizat ca doua R5A amplificate zdravan, montate in cutiile alea, dadeau mai putin bas decat niste difuri stock de logan lasate direct pe acelasi HU pioneer.

INTREBAREA 1: exista vreo posibilitate sa pacalesc volumul redus al acestor incinte inchise?
INTREBAREA 2: Cre ar fi volumul necesar, potrivit specificatiilor producatorului acestor difuzoare, ca sa sune in parametrii ideali?

Multumesc.
Sus
Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Iun 13, 2007 7:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E imposibil sa nu se poata monta zic eu ...
Trebuie vazut ce e acolo, ca asa din poze nu ai ce sa-ti dai seama ...
Asa arata fata de usa desfacuta? (ca idee)
Daca nu si daca nu, ultima solutie ar fi sistem de 13 Sad ... Dar asta in cazul in care nu merge facut absolut NIMIC.

9_202.jpg
 Description:
 Filesize:  58.22 KB
 Viewed:  458 Time(s)

9_202.jpg

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum