Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Boxe 16,5 cm Logan - sistem de peste 140 W - pareri
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
DOOM

Data înscrierii: 16/Mar/2009
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2009 12:38 pm    Titlul subiectului: Boxe 16,5 cm Logan - sistem de peste 140 W - pareri Răspunde cu citat (quote)

Salutari !

Caut un sistem de 16,5 cm cu o puteri cuprinse intre 140 - 200 W pt a le monta pe un logan ( spate )
am descoperit Mac audio CFX 2.16 ( 160 W ) care , din pacate nu se mai fabrica Crying or Very sad buget sitem: max 500 ron

am inteles ca folosirea unui amplificator de 4 canale - din care sa fac 2 in punte ( gta 460 ) nu ar fi recomandata . de ce .. nu am inteles .

Cum se amplifica un astfel de sitem ? ce ati folosit ? 2 amplifuri separete .. monoblock ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2009 2:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu vad de ce n-ai putea folosi acel amplificator in bridge...

problema ta este alta...ideea de a pune acele difuzoare in spate nu este prea fericita, din mai multe puncte de vedere: difuzoarele care suna mai tare si mai bine se pun in fata, pentru a crea scena, nu in spate sa le miste freza pasagerilor; difuzoarele care le vrei tu se monteaza in incinte inchse, insonorizate, nu free air (acum astept sa zica dl doctor ssrli daca este fezabil un infinite baffle in aceasta situatie), dar tot nu-ti recomand acest setup...
pune difuzoarele in usile fata si fonoizoleaza-le... la schema care o vrei tu mi-e teama ca n-o sa sune bine si n-o sa-ti prea convina sa arunci cu banii.

DOOM

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2009 5:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vreau un bass puternic in masina, dar nu cu ajutorul unui subwoofer. D-asta am optat pt un sistem pe componente.
As fi pus 2 woofere de 16,5 cm dar nu se gasesc... ( inafara de JL audio . f scumpe )
Ce "metode" as mai putea folosi ? inafara de subwoofer si ovale ?
Sus
otzy
Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2009 7:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DOOM a scris:
Vreau un bass puternic in masina, dar nu cu ajutorul unui subwoofer.

cam greu ce vrei tu. ce poti face ca sa te apropii de un bass puternic este sa insonorizezi bine de tot usile fata, un amplif sanatos pentru rezerva de putere si control pe difuzoare si niste difuzoare mai cu cohones ! da nu te astepta la minuni

bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2009 8:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ori iti faci usile ca lumea si-ti instalezi in ele un sistem care sa coboare bine, amplificat, ori incerci sa instalezi pe polita unul (mie mi-ar fi de ajuns) sau doua subwoofere de 8" , in cutie in continuarea politei. gasesti ceva la preturi mai acceptabile decat jl la GZ, hertz, alpine etc...

solutia 3 (nu ma pricep, poate totusi e fezabila ideea) un sub free air in polita cu portbagajul ca incinta; dar te costa sa insonorizezi portbagajul...

DOOM

MesajTrimis: Mar Mar 17, 2009 12:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

problema e ca nu gasesc un free-air de 8" . Mi-e teama ca pierd foarte mult din performante daca pun unele de 8" care cer incinta recomandata de producator : 15-20 l, avand in vedere ca portbagaluj loganului are cca 500 litrii.
Cat despre insonorizare.. trece peste bugetul meu.
Rolling Eyes
f buna iddea ta ! Smile
Sus
DOOM

MesajTrimis: Mar Mar 17, 2009 5:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Arrow m-am hotarat : JBL Gto 804 200W/ 4 ohm, 20 cm diametru.
Pt amplificare am urmatoarele variante:
Arrow MPX 4500 -> 2 x 240W (4 ohmi, punte) - http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MAC_Audio/MPX_4500/
Arrow Edition Four Limited -> http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MAGNAT/Edition/Edition_Four_Limited/

cam atat in bugetul asta.
Credeti ca merita ? Question
Sus
adypala
Priceput

Data înscrierii: 15/Iun/2008

MesajTrimis: Mar Mar 17, 2009 7:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

MAC-ul nu e o alegere foarte inspirata Laughing
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mar Mar 17, 2009 8:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DOOM a scris:
Arrow m-am hotarat : JBL Gto 804 200W/ 4 ohm, 20 cm diametru.
Pt amplificare am urmatoarele variante:
Arrow MPX 4500 -> 2 x 240W (4 ohmi, punte) - http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MAC_Audio/MPX_4500/
Arrow Edition Four Limited -> http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MAGNAT/Edition/Edition_Four_Limited/

cam atat in bugetul asta.
Credeti ca merita ? Question

De ce 4 canale ? Cumperi 2 subwoofere ?

O sa functioneze fara incinta, dar nu o sa inghita atata putere cat ar inghti in incinta (dpdv mecanic).

Sus
otzy
Audiofil

MesajTrimis: Mar Mar 17, 2009 9:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adypala a scris:

de ce?

adypala
Priceput

MesajTrimis: Mar Mar 17, 2009 9:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

otzy a scris:
adypala a scris:

de ce?

personal nu prea am incredere in firma asta
intra cam repede in protectie
si nu in ultimul rand , nu imi place cum suna numele asta Laughing
daca esti cumva fan MAC sa nu ma injuri Embarassed
Sus
otzy
Audiofil

MesajTrimis: Mar Mar 17, 2009 9:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu-s fan mac, da am un mac si nu am avut probleme cu el testat si la 4 ohmi punte si la 2 ohmi pe canal cu un type r si cu se-u meu fara probleme si fara protectii...

daca am ajuns sa cumparam scule de muzica dupa cum suna numele firmei....

Body28
Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008
Locație: Panciu/now Iasi

MesajTrimis: Mar Mar 17, 2009 9:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am si eu un mpx2500, ce-i drept la teste se incingea in timp pe punte (240W), dar in protectie nu l-am bagat inca. Consider ca la banii aia isi face treaba.
Sus
adypala
Priceput

MesajTrimis: Mar Mar 17, 2009 9:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

oricum,eu zic ca ar fi mai bun magnatu
de puterile specificate la MAC ce ziceti?......eu zic ca sunt putin cam umflate...poate ma insel
Sus
DOOM

MesajTrimis: Mar Mar 17, 2009 9:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli a scris:

De ce 4 canale ? Cumperi 2 subwoofere ?

O sa functioneze fara incinta, dar nu o sa inghita atata putere cat ar inghti in incinta (dpdv mecanic).

da. Sunt 2 sub-uri jbl ca-n poza. a 2-a solutie la care m-am gandit: monoblock care sa suporte 2 ohmi, si cele 2 jbl-uri legate in pararel. Dar.. criza .. mama ei...
consumul va fi destul de mare pt amaratul ala de alternator, si sunt sigur ca nu obtin performatele maxime din partea difurilor... dar alta solutie chiar nu gasesc

adypala: mac audio si magnat au cam aceeasi tehnologie si produsele sunt fabricate in acelasi loc. Pana acum am avut 2 statii magnat : un monobloc de 400 W si una de 4 canale si mi s-au parut ok.

Nu prea inteleg ce rol are "carapacea" asta din spatele difuzorului... de protectie ? Confused

e8c6_1.JPG
 Description:
 Filesize:  19.35 KB
 Viewed:  4519 Time(s)

e8c6_1.JPG

boxe tabla copy.jpg
 Description:
 Filesize:  72.63 KB
 Viewed:  557 Time(s)

boxe tabla copy.jpg

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum