Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Boxe fata
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Joi Sep 04, 2008 7:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

EnZ0 a scris:
Daca observi SPL de la MB quartz este raporatat la watti scrie acolo 85db/w/m restu deobicei ca o politica de marketing folosesc xxdb care defapt sunt xxdb/2.83v/m

Si daca transformi in db/w/m o sa ajungi tot cam pe acolo cat au si MB

dB, puterea si nivelul dB la o anumita distanta nu sunt direct proportionale.

85dB la 1w si 1m consider eu ca e o notare mai corecta Smile

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
EnZ0
Priceput

Data înscrierii: 12/Feb/2008
Locație: Braila/Craiova

MesajTrimis: Joi Sep 04, 2008 7:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E posibil sa nu fac eu socotelile bine , dar din cunostintele mele (pot fi eronate) stiu ca 2,83v/4 ohm=2W, o dublare a puteri insemna 3 db.

Exemplu meu e corect? :
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MTX_Audio/THS652/
SPL: 91 dB/2,83v/1m
impedanta: 4 ohmi

dupa calculele mele reiese 91db/2w/1m asta inseamna 88db/1w/m.
(parca iese cam mult, cred ca gresesc undeva, care ma lumineaza si pe mine?)

CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Joi Sep 04, 2008 7:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

explicatia ta era putin cam aiurita,de aceea am crezut ca poate nu stii cum e
socoteala matematica este simpla si nu e prea corecta,deoarece R nu este fixa pe tot domeniul
P=(U^2)/R
Majoritatea dau la 2.83v pt ca asa a ramas standardul,si masoara si pt 4 ohmi,si pt 16 ohmi
Chiar nea ssrli pusese pe aici un pdf cu si despre spl-ul difurilor,ca au mai fost si altii interesati
Chestia e ca pe multe site-uri scriu abureli pt creduli,.sa fura okii necunoscatorului
spl-ul se calculeaza cel mai bine daca producatorul da niste parametrii t/s,sau arata o caracteristica ceva,frecv si impedanta,sau si spl/puterea(tensiunea) aplicata
difurile auto de obicei au sens. mai mica din cauza aplicatiei pt care trebuie sa indeplineasca niste conditii,diferite de cele de incinte(inchise/deschise),de aceea au si rasp mai nasol pe medii.
Sa nu uitam ca materialele costa,si compozitele necesita stiintza in prelucrare pt a nu-si lasa amprenta peste inregistrarea initiala
Cam tot ce trece de 88-89db trebuie privit cu atentie,mai ales cand mai este si mai mic de 6-7"
Chiar si daca are pe o anumita zona,ca o medie ceva,sigur are si ceva probleme ,pt ca nimic nu se obtine fara compromisuri
Sus
leone
Priceput

Data înscrierii: 27/Feb/2007
Locație: Brasov

MesajTrimis: Joi Sep 04, 2008 10:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli u ce boxe m-ai recomanda?Stiu ca esti un mare audiofil si mi-ai fi de ajutor cu o parere doua Wink
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Joi Sep 04, 2008 11:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu ? Mare audiofil ? Laughing Laughing Laughing

Personal as recomanda filtrare activa si un set de difuzoare gen Seas / Vifa Smile

Sus
leone
Priceput

MesajTrimis: Joi Sep 04, 2008 11:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Of Dumnezeule nu inteleg nimic Shocked Laughing
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Joi Sep 04, 2008 11:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Filtrele care in mod normal s-ar lega intre difuzoare si amplificator sunt inlocuite de o filtrare facuta intr-un procesor extern sau un cd-player. Fiecare canal al amplificatorului primeste o anumita gama de frecvente. (ai nevoie de 2 canale pentru tweetere si 2 pentru medii).

Exemple de difuzoare relativ ieftine si usor de integrat :
http://www.madisound.com/catalog/product_info.php?products_id=823
http://www.madisound.com/catalog/product_info.php?products_id=1466

Sus
leone
Priceput

MesajTrimis: Joi Sep 04, 2008 11:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E mult prea complicat.Ce parere ai de aceste MB Quart?Sau alte sisteme in jur d 300 ron de pe acest site?Multam
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Vin Sep 05, 2008 4:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

leone a scris:
Ce parere ai de aceste MB Quart?Sau alte sisteme in jur d 300 ron de pe acest site?Multam

Cu parere de rau singurul lucru care pot sa-l fac e sa ridic din umeri Sad

Sus
leone
Priceput

MesajTrimis: Vin Sep 12, 2008 12:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

CBI ti-ai luat in cele din urma MB Quart-urile?
Sus
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Vin Sep 12, 2008 12:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Inca nu ,a intervenit ceva si nu mai iau momentan.Nu am nici timp sa le instalez chiar daca le-as lua,trebuie sa le dau pe celelalte jos
Nu stiu ce sa-ti zic Embarassed
Daca nu vrei sa incerci as zice sa incerci helixurile,sunt decente,au si sesnsibilitate medie si nu duc lipsa de bas sau medii evidente(la pretul asta)
mb q au tw metalice si ce pt uni poate sa fie detaliu si tranzienti pt altii pot sa fie metalic si sec,aspru(clopotzei si tzt tz prea multe)
Sus
leone
Priceput

MesajTrimis: Lun Sep 15, 2008 7:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Despre http://www.sextonsdirect.co.uk/KS652_kicker-ks652-65-ks-component-system-150w.html stie cineva ceva?A ascultat cineva boxe kicker pana acum.As fi tare curios cum se aud
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum