Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Boxe pentru CD-Player Alpine CDA-117RI + Amp Alpine KTP445
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
Radu87
Pasionat

Data înscrierii: 25/Ian/2010
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Feb 07, 2010 7:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, are rost sa iei gama de mijloc daca vrei amplificare, eu am luat gama acces de la focal si apoi am aflat ca "cica" acestea nu se amplifica, sunt pt player "decat" si cautam ceva care merg amplificate si la aspectu asta nu m-am gandit de la inceput, dar pot sa spun ca se aud foarte bine puse pe player, se aud tare si clar
m-au dat pe spate cum se aud si am ramas uimit cum sunau decat legate pe un player (si gandeste-te ca nu e un model de player de top, e unu de mijloc)
urmeaza sa merg pe insonorizare acum, ca asta e recomandat sa fac in cazul meu

zengy
Priceput

Data înscrierii: 31/Dec/2009

MesajTrimis: Dum Feb 07, 2010 7:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Poi nu e obligatoriu sa iau si amp, crede-ma ca mi-a crescut puterea deci e suficient ce am acuma, daca iau si aceste boxe cred ca nu mai pun amplificator, de banii pe care ii dau pe amp, imi fac insonorizarea portierelor Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ekofresh
Pasionat

Data înscrierii: 28/Dec/2009
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Dum Feb 07, 2010 8:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

incearca, daca poti sa asculti si mtx, au bass foarte cald si se aud foarte bine.
Sus
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Dum Feb 07, 2010 8:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

parerea mea ar fi sa mergi pe ceva dls, ms6a sunt ideale, focal nu cred ca iti vor fi pe plac .
amplificate merg orice boxe... (exemplu eu.. am avut coaxiale sony xplod 13cm 35w amplificate de magnat rx 44 4x125w)
playerul intern are si el un amplificator pana la urma...
insonorizare obligatorie, chiar si inainte sa cumperi alte boxe, mai intai scoate tot ce poti din boxele originale, poate nu va mai fi nevoie sa le schimbi.
Sus
zengy
Priceput

MesajTrimis: Lun Feb 08, 2010 12:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pigoo a scris:
parerea mea ar fi sa mergi pe ceva dls, ms6a sunt ideale, focal nu cred ca iti vor fi pe plac .
amplificate merg orice boxe... (exemplu eu.. am avut coaxiale sony xplod 13cm 35w amplificate de magnat rx 44 4x125w)
playerul intern are si el un amplificator pana la urma...
insonorizare obligatorie, chiar si inainte sa cumperi alte boxe, mai intai scoate tot ce poti din boxele originale, poate nu va mai fi nevoie sa le schimbi.

Pigoo, recomanzi acele dls-uri din cauza ca au magnetul atat de mare? Asta inseamna va vor fii mai bune pe partea de bass nu?

Si acuma ca sa inteleg si acest aspect care nu mi-e clar inca, faptul ca au 100W RMS si vor fii puse direct la player sau la acel amplificator care e de 45 W RMS se vor auzi mai bine de exemplu decat DLS R6A care au numai 80 W RMS, sau RS6A care au numai 50 W RMS, nu ma intelege gresit, calitativ clar MS6A sunt cele mai ok insa nu le voi "stirbi" din potential tocmai datorita faptului ca au 100 W RMS si le conectez la player direct in comparatie cu celelalte, inca nu mi-e clar acest aspect, normal mi s-ar parea sa se auda mai bine decat R6A, care la randul lor sa se auda mai bine decat RS6A in limita a ce poate player-ul / amplificatorul?

Pe spate sunt ok coaxialele clasice de la dls, am vazut ca nu au din seria reference sau daca imi permit ar fii mai ok sa pun acelasi sistem si pe spate?

Mersi.
Sus
zengy
Priceput

MesajTrimis: Lun Feb 08, 2010 12:04 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ekofresh a scris:
incearca, daca poti sa asculti si mtx, au bass foarte cald si se aud foarte bine.

Ok mersi, o sa tin cont, acuma ma infomez despre toate si voi face alegerea in functie de instinct in cazul in care nu voi ajunge in postura sa le ascult pe toate Smile
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Lun Feb 08, 2010 12:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

zengy a scris:
faptul ca au 100W RMS si vor fii puse direct la player sau la acel amplificator care e de 45 W RMS se vor auzi mai bine de exemplu decat DLS R6A care au numai 80 W RMS, sau RS6A care au numai 50 W RMS, nu ma intelege gresit, calitativ clar MS6A sunt cele mai ok insa nu le voi "stirbi" din potential tocmai datorita faptului ca au 100 W RMS si le conectez la player direct in comparatie cu celelalte, inca nu mi-e clar acest aspect, normal mi s-ar parea sa se auda mai bine decat R6A, care la randul lor sa se auda mai bine decat RS6A in limita a ce poate player-ul / amplificatorul?

fie ca difuzoarele au 10w sau 1000w ,iar amplificatorul are 50w , tot de 50w se vor auzi
Sus
zengy
Priceput

MesajTrimis: Lun Feb 08, 2010 12:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok, deci nu mi se stirbeste din calitatea sunetului produs de ms6a -uri, am citit numai de bine despre ele, sunt peste r6a-uri, sunt cap de lista pana acuma...pe spate e ok sa ramana coaxiale fie ele si din seria clasic de la dls? Sau daca imi permit sa pun un sistem mai bine?
Sus
ekofresh
Pasionat

MesajTrimis: Lun Feb 08, 2010 12:32 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca pe spate ai tot sistem, tot sistem pune, nu vad de ce ai pune coaxiale, nu are sens.
Sus
zengy
Priceput

MesajTrimis: Lun Feb 08, 2010 12:35 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ekofresh a scris:
daca pe spate ai tot sistem, tot sistem pune, nu vad de ce ai pune coaxiale, nu are sens.

poi nu am sistem, am coaxiale acuma, dar ma gandeam sa pun sistem daca se aud mai bine, castig ceva la bass medii si inalte cu sistem sau nu merita?
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Lun Feb 08, 2010 12:38 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mai intai iti recomand totusi sa scoti tot ce poti din boxele stoc ale masinii . insonorizeaza usile si ia un amplificator... serios.
pe mine nu ma impresioneaza deloc acel mini-amplificator alpine 4x45 cu cablurile alea de alimentare de 1mm grosime . o sa iti palpaie playerul incontinuu, ba chiar foarte posibil sa se stinga des.
cu 550 ron gasesti amplificatoare carda... care sunt destul de mici incat sa nu te deranjeze cu nimic daca le instalezi in portbagaj .
Sus
ekofresh
Pasionat

MesajTrimis: Lun Feb 08, 2010 12:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, castigi, nu doar inalte ci si o mai buna filtrare a sunetului, dar asta implica alte modificari pentru tweetere, iar din ce inteleg nu vrei sa te complici.
Sus
zengy
Priceput

MesajTrimis: Mie Feb 10, 2010 10:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

M-am hotarat sa iau 2 sisteme DLS MS6A, probabil saptamana viitoare le cumpar si le instalez, apropo aveti idee cum sunt prinse tweeterele? Sunt prinse in suruburi sau lipite, habar nu am, sper sa se potriveasca!

Si inca ceva ce mi se intampla la usa stanga spate, de cand am cumparat masina, imi baraia o boxa, am crezut ca e stricata si am vrut sa o schimb pe garantie insa surpriza a fost ca boxa nu avea absolut nimic, le-am interschimbat cele de pe spate si tot baraia in partea stanga, boxa nu are absolut nimic, am scoso din locasul ei si nu mai baraie, imi vibreaza ceva in usa care scoate un sunet identic cu un barait tare enervant, sper sa rezolvam problema cand schimb boxele si sa nu raman cu acel barait la care sa nu i se dea de cap, cu muzica oprita in masina nu se aude absolut niciun greiere, e impecabila masina nu zdrangane absolut nimic si nu se aude nimic in rulare, deci nu stiu ce ar putea sa fie acolo in portiera, probabil de la vibratile de la bass sa fie si sa mearga rezolvata numai dupa insonorizarea portierei?
Sus
cristimac
Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008
Locație: Arad

MesajTrimis: Joi Feb 11, 2010 9:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citeste cu atentie...este un citat de pe alt forum: Greseala mare care se face este aceea de a alege difuzoare de putei MARI...Un difuzor indiferent de care e el,va suna cit poate el de bine incepind de la 50% din puterea lui.Un HU la care legam dif. de 80 W rms de exemplu,va suna mai putin bine decit daca am lega difuzoare de 30 W rms.Dinamica unui difuzor se simte la 50-70% din puterea lui.
Cu alte cuvinte,alegem difuzoare de puteri mari NUMAI daca folosim amplificatoare.Altfel nu vom avea decit de pierdut si bani si din dinamica sunetului.
Difuzoarele fata sunt cele mai importante.De calitatea sunetului fata depinte calitatea sunetului din intreaga masina,putind fi considerat DETERMINANT !!!!.Vorbind de calitate a sunetului,obligatoriu sistem ( tweeter separat ).

Deci daca alegi acele DLS sa iei in considerare neaparat un amplificator mai puternic decat 100 Rms!!!

zengy
Priceput

MesajTrimis: Joi Feb 11, 2010 10:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cristimac a scris:
Citeste cu atentie...este un citat de pe alt forum: Greseala mare care se face este aceea de a alege difuzoare de putei MARI...Un difuzor indiferent de care e el,va suna cit poate el de bine incepind de la 50% din puterea lui.Un HU la care legam dif. de 80 W rms de exemplu,va suna mai putin bine decit daca am lega difuzoare de 30 W rms.Dinamica unui difuzor se simte la 50-70% din puterea lui.
Cu alte cuvinte,alegem difuzoare de puteri mari NUMAI daca folosim amplificatoare.Altfel nu vom avea decit de pierdut si bani si din dinamica sunetului.
Difuzoarele fata sunt cele mai importante.De calitatea sunetului fata depinte calitatea sunetului din intreaga masina,putind fi considerat DETERMINANT !!!!.Vorbind de calitate a sunetului,obligatoriu sistem ( tweeter separat ).

Deci daca alegi acele DLS sa iei in considerare neaparat un amplificator mai puternic decat 100 Rms!!!

Cristimac, mersi de sfaturi, poti sa-mi recomanzi tu atnci cele mai bune difuzoare posibile care sa poata fii conectate direct la player, seria RS6A ar fii mai bune atunci avand doar 50W RMS sau uit deseria reference si iau ceva din seria clasic, la fel focalul recomandat anterior ar fii ok, dieci de la hertz, helix ar mai fii avut un sistem de legat direct la player bunicel...iar daca in spate nu e determinant sunetul, iau atuci coaxiale mai bine?

Mersi.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare
Pagina 3 din 6

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum