|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Lun Iun 16, 2008 10:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vad ca si tu te sucesti
pai hotaraste-te ce vrei vrei si cat vrei sa cheltui,daca aveai mai mult de 300 lei de ce nu spui
Direct pe player ai de ales intre dls C6 sau heliz db62
Daca le instalezi calumea ar trebui sa sune destul de bine
Pe spate iti iei altadata,sau si acum daca mai raman bani ori niste ovale in caz ca pui tot pe player,ori ceva de 13-16cm coaxiale in caz ca iei un amp cu 4 canalel si amplifici fata si un sub
Sa incerci sa le iei din aceleasi serii si pe spate sa suna aproximativ la fel
Bineinteles ca se aude f bine si doar cu boxe pe fata
Din pacate la faza cu 'cartoanele' nu pot sa fiu de acord cu tine,daca zici ca ai tangente cu domeniul pro/instalatii trebuie sa stii ca celuloza este cel mai bun material si cel mai inert pt a confectiona o membrana,suna cel mai natural si mai neutru(datorita si faptului ca viteza de propagare a sunetului in membranele de 'carton' ramane aproape aceiasi cu cea de deplasare in aer)
LA wofere se mai utilizeaza si alte materiale ,care se obtin mai usor si mai ietin si care se comporta mai bine ca un 'piston' in timpul deplasarii conului
Conurile de plastic se obtin mult mai rpd ca un con de celuloza armat (si sunt si mai ieftin de fabricat)cu fibre sau alte combinatii,dar depinde si de cine le produce,deci la ieftinaciune regula pica(si intervine audtia si gusturile) |
|
| Sus |
|
 |
Goldy Pasionat

Data înscrierii: 08/Iun/2008 Mesaje: 184 Locație: Oradea
|
Trimis: Lun Iun 16, 2008 11:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ms pentru sfaturi...deci pana acum eu m-am gandit sa iau in fata Helix db62 sistem si in spate tot Helix db52(13cm,coaxial,nu vreau ma mare sa nu fac modificari) astia daca le leg la HU sper sa mearga binisor... Credeti ca e o combinatie buna?
CBI vreau sa interb ce vrei sa zici prin a instala ca lumea?Sa iau ceva izolatie ca si ala imi ridica budgetul...si vreau sa imi ramane cat mai multi la sectia de sub.Insa nu vreau varianta cu amp de mai multe canale...asa este mai simplu si nu vreau sa dezmembrez complet masina.
In legatura cu catoane..eu cred ca celuloza si umezeala nu sunt prieteni bune..ma refer la faptul ca poriera inauntru din cauza geamului o sa se ude si dupa un timp celuloza se lasa,chiar si daca e o calitate mai buna. |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Mar Iun 17, 2008 2:20 am Titlul subiectului: |
|
|
daca citeai atent vedeai ca am zis ca celuloza nu se foloseste de una singura,ci impreganata/sau mai multe straturi/compozite cu alte materiale,de una singura este relativ moale si se deformeaza la presiuni cu aerul,ca si tesatura de kevlar de altfel
Maj difurilor au si un strat f subtire depus la suprafata dintr-un lac special exact din acest motiv,dar si pt a mai 'incalzi' sunetul dur al hartie libere.Acest tratament se face cu cap si studiu,pt ca imbibarea cu multa 'zeama' mareste masa echipajului mobil si in acelasi timp leneveste sunetul(ii taie dinamica)
In domeniul auto sunt depuneri speciale ca si daca te psihi pe el(altfel nu am gasit cum sa ma exprim),aluneca de pe membrana si nu se impregneaza
Gandeste-te ca difurile de sonorizare/pro au in majoritate covarsitoare ,conul executat din celuloza armata cu fibre(pt rigiditate sporita) si funcioneaza ani de zile la conditii nu f bune,nu mai zic de puteri si abuzuri
Concluzia ...trage-o si tu
Prin a instala calumea ma refer in primul rand la mufe/cabluri dim corect si de calitate(nu litze si fire afumate sau impletite sau dezizoltae care pot porvoca neplaceri) si apoi anularea rezonatelor/zgomotelor parazite care pot proveni de la panourile portirei/diverse obiecte mecanica care pot 'canta' alaturi de sunetul produs de dif.Se efectueaza acea insonorizare cu materiale bituminoase care au rolul de a intari /rigidiza panourile portirei prin adaugarea de masa.Astfel se creeaza un fel de incinta(cu pierderi) pt dif,si vor disparea in proportie mare efectele suparatoare provocate de vibratiile tablei/suruburilor/panourilor care se se suprapun peste semanlul repdodus de dif si accentueaza anumite rezonate sau produc defazaje in anumite frecvente
Pt inceput, ramai la ce ai scris,dupa ce le montezi mai vezi de ce e nevoie
M-am lungit mai mult decat era nevoie  |
|
| Sus |
|
 |
Goldy Pasionat

Data înscrierii: 08/Iun/2008 Mesaje: 184 Locație: Oradea
|
Trimis: Mar Iun 17, 2008 2:31 am Titlul subiectului: |
|
|
| Mersi foarte mult pentru ajutor...abia astept sa fac comanda...esti de mare ajutor!mai am o intrebare care poate tu nu o sa poti raspunde..pe langa acestia m-am gandit si la sub,si la amp..Amp va fi Mac Audio Fearless 1000 si Subul as vrea ceva Kicker...daca se poate cu incinta gata facuta...tu ce zici merita sa iau ceva ce este prefabricata sau ar fi ideal sa cumpar numa speakerul si incinta sa-o fac singur? |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|