|
Autor |
Mesaj |
niq Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007 Mesaje: 907 Locație: in masina, inconjurat de boxe...
|
Trimis: Mie Mar 03, 2010 7:44 pm Titlul subiectului: Cat ne costa insonorizarea? |
|
|
buuuuuuun..... cat costa? cat dureaza? ce e recomandat? ce nu? de ce?
ca multi vad pretul pe site la un kit de insonorizare si zic... a....5 mil... si cu 2 manopera.. aia e. da' nu e chiar asa. ca depinde cat material pui. depinde de care. depinde cum.
sunt multe topicuri pe tema insonorizarii si astazi le-am citit pe toate. m-am gandit sa cumulam aici ce am invatat.
Sigur... se poate discuta mult pe tema asta, dar intrebarea mea centrala este: cat costa sa iti insonorizezi masina? intai usile, apoi si porbagajul, si apoi cat costa sa iti insonorizezi toate 4 usile, portbagajul, capota motorului, podeaua, bordul si plafonul? ce materiale sunt recomandate pentru fiecare in parte? cu ce (mai ieftin) se poat inlocui acele materiale si cam care sunt diferentele intre un material profi si un material mai putin profi, dar cu o manopera profi ?
_________________ vand nokia 6500 classic negru si Samsung Star alb... si nokia 1208 negru... si acvariu  |
|
Sus |
|
 |
niq Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007 Mesaje: 907 Locație: in masina, inconjurat de boxe...
|
Trimis: Mar Mar 09, 2010 1:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
nimeni, nimic? hai ca multi v-ati insonorizat masinile... macar usile... spuneti-ne si noua cat si cum ?
_________________ vand nokia 6500 classic negru si Samsung Star alb... si nokia 1208 negru... si acvariu  |
|
Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Mar Mar 09, 2010 1:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu mi-am insonorizat usile fata cu stp vibroplast m1 , 2 pachete mai exact, 8 foi pe usa, 4 pe tabla din interior si 4 pe tabla pe care sta difuzorul .
mai multe despre insonorizare ai putea sa vezi aici http://www.be-loud.ro/forum/subaru-legacy-t9088.html
|
|
Sus |
|
 |
niq Audiofil

|
Trimis: Mar Mar 09, 2010 6:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
pigoo..... topicul ala este.....
exact asta vreau sa fac si eu... numai ca nu prea m-as apuca sa desfac masina din toate incheieturile de unul singur.... de asta intreb cam cat costa materialele si cam cat ar costa si mana de lucru? daca la portbagaj, capota si poate chiar usi - m-as risca, la podea, plafon, bord - nu prea.
plus ca daca tot veni vorba, mi-a mai traznit o intrebare: cam cu cat e mai grea masina acuma cu tot insonorizantul ala?
|
Sus |
|
 |
TAZMANIA Priceput

Data înscrierii: 12/Noi/2007 Mesaje: 313 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Mar 10, 2010 12:16 am Titlul subiectului: |
|
|
niq a scris: | pigoo..... topicul ala este.....
exact asta vreau sa fac si eu... numai ca nu prea m-as apuca sa desfac masina din toate incheieturile de unul singur.... de asta intreb cam cat costa materialele si cam cat ar costa si mana de lucru? daca la portbagaj, capota si poate chiar usi - m-as risca, la podea, plafon, bord - nu prea.
plus ca daca tot veni vorba, mi-a mai traznit o intrebare: cam cu cat e mai grea masina acuma cu tot insonorizantul ala? |
O antifonare bine facuta ajuta foarte mult la punerea in valoare a componentelor din sistem. Sunt multe brand-uri in domeniu, le poti compara si pe urma alegi ce iti place tie mai mult.
Daca te intereseaza greutatea materialelor folosite, atunci promit ca o sa calculez si iti spun greutatea exacta.
Eu unul am preferat sa nu o antifonez pe bucati si m-am apucat de treaba abia cand am avut toate materialele pe care le-am vrut.
Bafta
|
|
Sus |
|
 |
niq Audiofil

|
Trimis: Mie Mar 10, 2010 12:27 am Titlul subiectului: |
|
|
@ TAZMANIA :
in primul rand, eu vreau sa elimin zgomotul motorului diesel si pe cat posibil zgomotul rotilor. apoi urmeaza eventualii "greierasi" de prin masina, si abia apoi sa pun in valoare componentele sistemului.
si stau si ma gandesc daca se merita o investitie asa de mare, mai ales ca nu intentionez sa particip la vreo competitie sau ceva, ci pur si simplu pentru mine, sau mai degraba imi bag vreo 500 W in portbagaj si nu mai aud nici diesel nici roti nici nimic...
|
Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Mie Mar 10, 2010 1:45 am Titlul subiectului: |
|
|
daca ai de gand sa bagi peste 2000 euro in muzica, atunci iti trebuie o insonorizare serioasa ca sa scoti tot din "jucarii"
pana la urma instalarea face peste 50% din sistem .
si cum zice si taz,de preferat ar fi nu pe bucati, ci totul o data .
|
|
Sus |
|
 |
ccostras
Data înscrierii: 03/Noi/2011 Mesaje: 13 Locație: Bacau
|
Trimis: Sâm Noi 19, 2011 8:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cum e? Trecu timpul, ai facut insonorizarea pana la urma?
|
|
Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006 Mesaje: 2945 Locație: galati
|
|
Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

Data înscrierii: 12/Iul/2010 Mesaje: 942 Locație: sibiu cluj
|
Trimis: Dum Apr 08, 2012 2:48 pm Titlul subiectului: va salut |
|
|
sper ca nu deranjez.
pe un punto mk2 usile fata cat ma costa sa le insonorizez?
cat material imi trebuie?
ma descurc sa il pun eu?
Stima
_________________ BasuL si cu Toba MarE
Alpine 9855r/SPL Dynamics xtr 300d4-ICE-1500D/Focal.ps165 |
|
Sus |
|
 |
costy_suceava Audiofil

Data înscrierii: 15/Oct/2009 Mesaje: 943 Locație: suceava
|
Trimis: Dum Apr 08, 2012 5:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
iei 2m2 de silent coat sau ce vrei tu si spor:D te descurci....cureti inainte cu spirt apoi aplici materialul si presezi bine
_________________ alpine 9884R+( ZRX1000.4 +2( SPL-HD25T+Ciare CM200 Spl) +( 2 x Spl Dynamics SPL300D2 + s2000d) |
|
Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Vin Iul 27, 2012 7:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
am revenit dupa ce am insonorizat usile fata si portbagajul cu STP...foarte bine s-a lipit. am lucrat si incet, nu am vrut sa ma grabesc, incet da sigur. se simte diferenta si la usi si portbagaj 390 roni 10 folii
_________________ BasuL si cu Toba MarE
Alpine 9855r/SPL Dynamics xtr 300d4-ICE-1500D/Focal.ps165 |
|
Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
Data înscrierii: 04/Aug/2012 Mesaje: 554
|
Trimis: Vin Oct 12, 2012 1:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
usile din fata le-ai placat tot ? adica din capat in capat (tabla exterioara si cea interioara) sau doar portiunea din spatele difuzoarelor? M-as apuca si eu saptamana viitoare de portiere.
|
|
Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Vin Oct 12, 2012 1:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
si tabla exterioara si interioara