Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

ce mama lui are ?
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere

Autor Mesaj
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Vin Apr 06, 2007 3:38 pm    Titlul subiectului: ce mama lui are ? Răspunde cu citat (quote)

azi am ramas uimit...ascultam muzica in masina si mi s-a facut chef de house... am dat pe folderul respectiv si mai toate piesele se suzeau intrerupt.
am dat pe folderul de rap si la fel facea...

ceea ce e interesant ca pe muzica romaneasca nu sare, desi e pe acelasi cd,dar in foldere diferite.

cd-ul nu e zgariat prea tare...
ce dracu are ???
playerul e pioneer 4800mp si s-a comportat excelent pana acum.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AnDrU
Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Vin Apr 06, 2007 3:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

incearca alt cd, poate totusi el e cauza
eventual poti sa pui si un cd de curatare sa stearga putin lentila
Sus
adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Vin Apr 06, 2007 3:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ia pune-i niste manele .... sa vezi ce brici merge Laughing Laughing Laughing

sorry - nu m`am putut abtine
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Vin Apr 06, 2007 3:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adi_0106 a scris:
ia pune-i niste manele .... sa vezi ce brici merge Laughing Laughing Laughing

sorry - nu m`am putut abtine

pai i-am pus si al naibii ca merge perfect Very Happy

tre sa cumpar un cd de curatare ca nu am (de unde pot lua?) si mai tre sa cumpar si cateva cd-uri noi ca (virgula) cu de astea folosite si zariate face la fel :*
Sus
Chivu
Pasionat

Data înscrierii: 21/Mar/2007
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Vin Apr 06, 2007 3:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai de la un magazin IT poti lua un cd de curatare
Sus
Hitman_047
Pasionat

Data înscrierii: 04/Noi/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Apr 06, 2007 7:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca ai tras cd-ul curand se poate sa fie prost tras pe anumite sectoare cum ar fi cele in care sunt folderele respective. Refa cd-ul la o viteza mai mica.
iulian00

Data înscrierii: 24/Dec/2006

MesajTrimis: Vin Apr 06, 2007 8:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce tip de blank ai folosit ?
Intotdeauna blank-urile ieftine au adus 'surprize' gen :
-dupa cateva luni datele sint varza fara motiv (pastrare in conditii ok)
-sectoare 'slabe' ce abia asteapta sa cedeze mai ales in conditii mai dure de utilizare (temperaturi, flexari, umiditate, etc).
Incearca un blank "mai de firma" si ars cu viteza mai mica decat max.
Nu sfatuiesc pe nimeni sa foloseasca nenorocirile alea cu periuta, inventate de buna seama de producatorii de capete laser dar cu altceva in minte decat scrie pe ambalaj Sad .
Aici se poate intra in amanunte, dar numai daca cineva doreste.
Parerea mea este ca aici este problema, nu te repezi la HU deocamdata.
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Apr 07, 2007 8:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

iulian00 a scris:

Nu sfatuiesc pe nimeni sa foloseasca nenorocirile alea cu periuta, inventate de buna seama de producatorii de capete laser dar cu altceva in minte decat scrie pe ambalaj Sad .
Aici se poate intra in amanunte, dar numai daca cineva doreste.

baga Very Happy
Sus
iulian00

MesajTrimis: Sâm Apr 07, 2007 6:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bag ..Smile
Cat de pe scurt pot..:
1. Discurile de curatare AR TREBUI sa mearga dupa urmatorul principiu - capul laser vede discul, incepe sa-l invirta moment cind periuta - sau periutele daca sint doua uneori puse una pe directia de rotire cealalta perpendicular alteori ambele perpendicular - sterg lentila..discul este citit corect (asta verifica controllerul capului) rotirea este stabilizata pe minimul turatiei ce depinde de producatorul unitatii undeva intre 1-3x (x=640rpm)
2. Problema intervine in mai multe puncte, unele imposibil de anticipat :
a. gradul de murdarire al ansamblului optic (in afara de partea superioara lentila detine si una inferioara Smile si prismele de sub ea ce va determina controllerul sa incerce focalizarea ridicand (printre altele) lentila moment cand apare riscul sa fie lovita de perie (si nu stearsa la suprafata cum ar trebui) sau de adezivul cu care la unele discuri este lipita peria lucru ce duce la descentrarea aproape iremediabila a lentilei.
b. Pe disc sint scrise date ce AR TREBUI (daca pot fi citite corect) sa instruiasca controllerul capului pastreze viteza sub 2000rpm si sa sara sectoarele unde este prezenta peria, daca acesta nu intelege (acest disc poate avea defecte de presare sau la atasarea periei a fost manipulat/taiat - in cazul cand peria este introdusa printr-o fanta taiata in disc - neatent sau chiar din vina ansamblului optic murdar ) lucru ce duce la fenomenul de la punctul a.
3. Curatarea suprafetei superioara a lentilei este facuta in mod normal de curentul de aer ce apare la rotirea discului, in timp apare murdarirea prismelor de sub ea ce pot fi curatate (oarecum ) numai cu jet de aer in service ce stie ce face, deci frecarea mecanica la suprafata lentilei (ce apropo este din material plastic si are un strat antireflexiv depus chimic si foarte usor de distrus lucru ce scoate definitiv din uz capul) mai ales cind aceasta este contaminata cu praf este CRIMINALA.
4.A nu se uita ca in afara de praf in aer sint diverse chimicale gen gudron - aviz fumatorilor, anyway si eu fumez Smile - ce au tendinta de a adera la suprafete si a face praful sa adere si el formand un strat de neindepartat cu mijloace mecanice.
Singura metoda de a "curata capul" este demontarea in service, peria aduce riscul distrugerii iremediabile.
Stiu ca punctul meu forte nu este explicatul dar sper sa se inteleaga ceva.. Smile
LE: Am uitat sa specific, lentila este fixata pe doua bobine ce stau in camp magnetic (exact ca la difuzoare) numai ca este tinuta pe pozitie nu de membrane rezistente in plan orizontal ci de fire foarte subtiri din aliaj paramagnetic usor de deformat mecanic.
LLE. Exista si discuri ce vin cu un lichid cu care trebuie imbibate periutele inainte de utilizare tocmai pentru a reduce frecarea uscata pe lentila si a indepartarii mai eficace a gudroanelor dar totul ramane in picioare si in cazul acestora.
Si mai LLE. Smile Forumul este setat cam ciudat: nu ar trebui cind modific postul sa apara in aceeiasi fereastra ?

asa e bine? Very Happy
Sus
iulian00

MesajTrimis: Sâm Apr 07, 2007 7:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nice Smile Very Happy
Sus
Leutz
Priceput

Data înscrierii: 11/Dec/2006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Dum Apr 08, 2007 10:28 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu zic in felu urmator, lasa prostia asta cu cd-ul de curatzenie ca nu rezolvi nimic ... am facut mate info , sunt student la info deci pot sa zic ca nu sunt strain de chestiile astea . Zic in felu urmator scrie la viteza mica preferabil sub 12x ... un cd cat de cat de firma .... alea no name sunt de duzina ei 10 din care merg bine jumate de cd si ala scĂąrtzĂąind ... le tragi la viteza mica, cand le tragi fii atent la buffer daca scade sub 90 in cel mai rau caz atunci cand il scrii cu muzica o sa ai probleme cand ai sa asculti . Asta e sfatul meu daca vrei sa il ei in considerare e okay daca nu ar fi bine sa il ei Rolling Eyes ... ne anunti ce era dupa ce rezolvi Wink
Razvan
Priceput

Data înscrierii: 30/Iul/2006

MesajTrimis: Mie Apr 11, 2007 8:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

..eu scriu toate cd-urile la 8x..asta din cauza cdrw-ului care este f vechi si nu scrie mai repede Very Happy ..pt muzica eu zic ca este cel mai bine ca cd-urile sa fie scrise la viteze cat mai mici..si bineinteles blank-urile sa fie cat de cat bune calitativ
Sus
iulian00

MesajTrimis: Mie Apr 11, 2007 8:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu scriu toate CD-urile cu 48x Smile si nu am probleme...
In general e bine sa te tii de o marca de blank pe cara ai gasit-o cu Nero CD Speed ca se impaca ok cu unitatea ta ( care este bine sa nu fie si ea vreo pocnitoare...)
Peace.
Sus
Gi

Data înscrierii: 21/Mar/2007
Locație: Brasov

MesajTrimis: Joi Apr 12, 2007 6:50 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pentru incepatori, cum facem cd'urile?
Output File Format, Bit Rate, Quality Preset ... etc (manualul player'ului zice ca 128 e recomandat) Question Question Question
Sus
Hitman_047
Pasionat

Data înscrierii: 04/Noi/2006

MesajTrimis: Joi Apr 12, 2007 10:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cel mai bine e sa se foloseasca cd-uri RW ( rewritable ) care se pot sterge cand te plictisesti si se scriu la o viteza cu mult mai mica decat cd-urile normale. Recomandat ar fi sa se scrie la jumatatea vitezei maxime ( ex: viteza maxima de scriere 32x ,se va scrie la 16x sau cat mai la jumatate.) Dureaza mai mult dar se scriu corect. Depinde intr-o mica masura si de unitatea de scris ( eu personal folosesc un Asus Razz , pe care il am de 3 ani si inca scrie fara greseala )
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum