| |
| Autor |
Mesaj |
remus
Data înscrierii: 23/Noi/2006 Mesaje: 28
|
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Sâm Dec 23, 2006 12:57 am Titlul subiectului: |
|
|
Sunt clar mult mai bune decat cele de fabrica si au un raport calitate/pret bun.
Ar merge si pe player daca este un cd player de generatie noua, de firma preferabil... Pe cel de fabrica degeaba le pui.
Daca nu vrei sa renunti la aparatul de fabrica singura solutie este un amplificator mic pentru ele.. dar player-ul tot va trage sistemul in jos. |
|
| Sus |
|
 |
remus
|
Trimis: Sâm Dec 23, 2006 6:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Player-ul de fabrica nu vreau sa il schimb pentru ca nu s-ar mai pastra linia bordului daca as pune altceva, deci raman pe amplificator separat.
Ce sa inteleg prin amplificator mic? 4 x cat? Si daca se poate sa primesc si niste modele recomandate. |
|
| Sus |
|
 |
Lucas Pasionat
Data înscrierii: 04/Iul/2006 Mesaje: 97
|
Trimis: Sâm Dec 23, 2006 8:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Un Blaupunkt GTA 475 ar fi bun...daca nu te strange la buget prea tare ar fi mai bun si un JBL GTO4060...JBL`ul ar fi mai indicat. |
|
| Sus |
|
 |
remus
|
Trimis: Vin Dec 29, 2006 2:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Deocamdata am luat doar difuzoarele fara amplificator. Cele de pe spate le-am montat eu, iar cele de pe fata au fost schimbate in service, nu am vrut sa ma bag eu pentru ca trebuiau desfacute usile. Nu stiu de ce dar sitemul pare dezechilibrat in sensul ca din spate vine foarte mult bass iar pe fata parca nu am deloc cu toate ca au fost montate cu inel de MDF. Care poate fi problema? |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Vin Dec 29, 2006 5:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca nu ai bass deloc pe fata, s-ar putea sa fie polaritatea gresita, incearca sa le probezi doar pe cele de pe fata si sa dai balansul doar pe una dintre ele, si vezi dc se aude mai mult bass decat cu amandoua, atunci trebuie sa schimbi polaritatea. cu asta m-am confruntat si eu dupa ce am montat boxele pe spate, nu se mai auzea deloc bass in masina, deoarece, erau legate invers.
de preferat e sa iei un amplificator cu 4 canale ca sa ai si bass si sunet fara distorsiuni la un volum de cel putin de doua ori mai tare decat se aude acum la tine!
amplificatorul recomandat e foarte bun, dar mai bine cumpara varianta cu 4 canale. |
|
| Sus |
|
 |
remus
|
Trimis: Sâm Dec 30, 2006 1:14 am Titlul subiectului: |
|
|
Da, problema asta e, cand dau din balans, si las doar fata, nu se mai aude bass aproape deloc. Se poate sa fie din cauza difuzoarelor, prea mici de 13 cm? Cand am mers la service sa ridic masina, am avut neplacuta surpriza sa gasesc in porbagaj sistem de 16,5 cm, cica alea erau din fabrica pe fata, daca stiam mergeam tot pe marimea aia. Mi-au zis ei ca mai bine de 13cm ca de 16,5 nu ar mai fi incaput in usi datorita magnetului mai mare. Asa mare diferenta sa fie din cauza diametrului? Cele de fabrica cu toate ca erau mai mari aveau un magnet mult mai mic ca MTX - urile, membrana de hartie, putere mica, dar cu toate acestea cand dadeai putin mai tare la ele vibrau usile.
Cat despre bass, nu era normal sa fie mai mult din usi? Usa ar trebui sa se comporte ca o incinta pentru difuzoare.
O alta chestie, difera specificatiile de pe site fata de cele de pe cutia in care erau difuzoarele. Pe cutie au interval de frecvente redate 65Hz-25KHz si SPL 91,5dB deci din specificatii nu ar trebui sa fie asa mare diferenta intre fata si spate |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Sâm Dec 30, 2006 1:42 am Titlul subiectului: |
|
|
doamne fereste!! sa ai sistem de 16 si sa pui coaxiale de 13, logic ca nu fac bass deoarece cred ca sunt prinse intr-un surub, deoarece nu aveau cum altfel sa le prinda pe dimensiune de 16!!! deci nu fac incinta deloc!!
eu singura teapa mi-am luat-o cand am cumparat mac audio olimpyc si nu au intrat ca aveau magnetii lungi, loveau in ranforsare....dar le-am vandut.
cel mai bine, desfa-ti fetele de usi sa vezi cu ce se mananca acolo,..dar dc zici ca ai sistem de 16 cm, ce sa mai, cumpara sistem de 16....dar masoara sa fi sigur!!!
vezi ca cele de 16 difera de cele de 16.5.... |
|
| Sus |
|
 |
remus
|
Trimis: Sâm Dec 30, 2006 12:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
tot sistem este si cel de 13cm, ca doar e asta http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/MTX_Audio/THS502/, doar pe spate am coaxiale http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/MTX_Audio/THX653/ cat despre faza ca ar fi prinse intr-un surub nu e asa, au facut o placa de mdf pe care a pus wooferul, deci difuzorul este sigur in incinta, nu a mai ramas nici o gaura pe langa el.
Intrebarea mea era daca sunt prea mici ca diametru de 13cm ca sa scoata si bass. Situatia in momentul de fata e cam asa: daca as imparti balansul fata-spate in 10 trepte, si as da pe fata pana la maxim (#----|-----) apoi as incepe sa trec inspre spate, la doar o treapta (-#---|-----) deja bassul de pe spate e egal cu cel de pe fata. Este normal? |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Sâm Dec 30, 2006 1:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
pacat ca aveai boxe de 16 si ai pus de 13!! oricum nu e normal sa egaleze asa de repede.. tu sigur stii ca sunt montate pe placa de MDF? sau PAL? sau macar acolo un plastic mai rigid? daca da, atunci polaritatea cred ca este de vina. dar ai faut cum am zis eu sa verifici polaritatea?
dai pe boxele de pa fata, dupa care dai de balance doar pe un difuzor si vezi dc se aude mai mult bass decat cu amandoua!!
oricum, ma mira faptul ca se aude mai bine cu mtx decat difuzoarele originale pe aceeasi sursa HU...
la mine, cand am pus jbl gto de 4 ohm pe spate se auzeu fix pe jumatate fata de cat scoteau cele originale, fapt pt care am optat pt amplificator..
oricum in vara cand le-am cumparat eu nu erau mtx sisteme..
de acum recomand mtx!!!
Ultima modificare efectuată de către Audi_A6 la Sâm Dec 30, 2006 1:21 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Sâm Dec 30, 2006 1:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
pe partea de bas e o diferenta destul de mare intre difurile de 13 si cele de 16...atunci cand in schema apare un woofer diferenta dintre ele nu mai e asa mare.
lasa balansul cum iti place... |
|
| Sus |
|
 |
remus
|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 1:09 am Titlul subiectului: |
|
|
| Am verificat din balans fiecare difuzor de pe fata si sunetul redat este acelasi din ambele parti, deci nu am nici polaritate gresita. Se poate sa fie ceva din HU? Difuzoarele ce le-am avut inainte pe fata (HAES sistem de 16cm) aveau tweeterul legat in paralel pe woofer fara sa aibe crossover, nici macar un condensator micut, nimic. Tweeterul era de 8 ohmi iar wooferul de 4 ohmi. MTX- urile au crossover, se poate sa mi se taie aici frecventele joase? |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 10:16 am Titlul subiectului: |
|
|
stai linistit ca nu e de la cross in mod sigur.
sa nu iti traca prin cap sa renunti la filtrul de pe TW ca o sa il arzi relativ usor. |
|
| Sus |
|
 |
remus
|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 12:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
| stiu ca trebuie filtru, dar ziceam ca cele dinainte nu aveau nici un filtru, nimic. Se poate ca filtrarea sa se faca in HU? Cum a rezistat fostul twiter fara macar un condensator? At insemna ca se dadea cu tot spectru de frecvente si in el, deci se baga si bass pe twiter |
|
| Sus |
|
 |
|