Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

ce sa fac cu ele

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
victor boss

Data înscrierii: 16/Ian/2008

MesajTrimis: Mie Ian 16, 2008 4:51 pm    Titlul subiectului: ce sa fac cu ele Răspunde cu citat (quote)

salutare la toata lumea! sunt nou pe aici!
am o intrebare. am doua difuri clarion rsw 1245 de 550 W, scrie pe ele.
ce recomandati sa fac cu ele, daca are rost sa le instalez in masina, si de ce as mai avea nevoie. nu prea sunt in tema cu realizarea de sisteme audio pt masini si de aceea am nevoie de sfaturi cat mai exacte.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
victor boss

MesajTrimis: Mie Ian 16, 2008 7:17 pm    Titlul subiectului: tot eu Răspunde cu citat (quote)

chiar nimeni...nimic
apropo. impedanta lor este de 2,4, sau 8 in functie de cum se leaga
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mie Ian 16, 2008 8:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ai nevoie de incinta de ~90litrii (pt ambele)+amplificator monobloc de ~500W/2ohmi care costa cam 500lei,kit cabluri 20-25mm2 care costa cam 130lei.
daca vei sa le montezi tu iti mai trebuie cunoastere si rabdare sau daca apelezi la un service iti mai trebuie ceva banuti...

victor boss

MesajTrimis: Joi Ian 17, 2008 6:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poti sa-mi recomanzi ceva amplificatoare?
cred ca am nevoie si de difuri de inalte, nu?
care ar fi bune? si unde se monteaza acestea?
legat de difurile care le am, stii ceva? nu gasesc date suplimentare despre ele.
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Joi Ian 17, 2008 11:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MAGNAT/Rock/Rock_Mono_1000/

ce player ai in masina ?
ce difuzoare ai acum pe masina ?

tot ce am gasit despre difuzorul tau...
Puterea muzicala: 450W Impedanta: 4 Ohmi Diametrul exterior: 310mm Diametrul interior: 280mm Diametrul magnetului: 160mm Inaltimea magnetului: 35mm Distanta la gaurile de prindere: 290mm

victor boss

MesajTrimis: Joi Ian 17, 2008 4:29 pm    Titlul subiectului: asta am Răspunde cu citat (quote)

acum am un sony XR 4640 (radiocasetofon) care are intrare pt CD si pe acolo atac cu MP3 player. difuri am 2 blaupunkt de vreo 20 cm in diametru(nu m-am uitat atent la ele).
unde ai gasit date despre difurile mele? eu nu am gasit chiar nimic.
de chestia cu impedanta, am la ele o schema(difurile au patru borne) si in functie de cum le legi poti avea mai multe impedante(2,4 sau 8.)
Sus
gigi_kent86
Priceput

Data înscrierii: 31/Oct/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Ian 17, 2008 5:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

www.google.ro
Google it frate.

http://www.mikado.ro/?p=productsMore&iProduct=12

victor boss

MesajTrimis: Sâm Ian 19, 2008 10:44 am    Titlul subiectului: calcule Răspunde cu citat (quote)

de unde ai dedus chestia cu 90 l. daca nu sunt suficiente date cum se poate calcula volumul incintei si ce model este mai potrivit?
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Ian 19, 2008 10:03 pm    Titlul subiectului: Re: calcule Răspunde cu citat (quote)

victor boss a scris:
de unde ai dedus chestia cu 90 l. daca nu sunt suficiente date cum se poate calcula volumul incintei si ce model este mai potrivit?

ei 90l i-am aproximat ochiometric cu o marje destul de mare de eroare...

in cazul tau multi ar fi de parere ca ar fi mai bine sa faci o incinta inchisa deoarece marja de eroare e mai mare decat in cazul incinteleor ventilate,dar eu imi mentin parerea datorita faptului ca daca nu ma inseala pe mine memoria am folosit o pereche de difuzoare ca a tale pt 2 baxe full-range de casa si basul se simtea bine in ~50litrii acordat la 45hz(le-am acordat asa sus pt ca erau pt camera nu pt masina),deci imi mentin afirmatia ca in 90litrii volum util s-ar simti bine difuzoarele.

victor boss

MesajTrimis: Dum Ian 20, 2008 9:25 am    Titlul subiectului: incerc Răspunde cu citat (quote)

totusi, difurile sunt pentru auto?
am incercat la cateva magazine, dar tot nu stie nimeni nimic. nici cei de la clarion.ro. am scris un e-mail si la firma mama. sunt curios daca raspund. as prefera daca tot le fac sa fie cat mai corect facute.
Sus
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Dum Ian 20, 2008 6:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si dupa ce-ti dai tu seama ca sunt difuri auto Very Happy ,au ceva anume sau faptul ca sunt pe 4 ohmi Very Happy ,cele de casa nu 'merg' in masina sau cum.Daca nu gasesti nimic despre ele pe site-u producatorului e posibil sa fie piraterii!
chinezisme cu eticheta schimbata Smile ,am vazut de multe ori faza asta.Apropo,pe ele scrie 4o,presupunand ca au 2 bobine,oricere combinatie nu ai cum sa obtii si 2 si 4 si 8 ohmi!
Daca nu gasesti nimic,cel mai bine ar fi cutii inchise,sau sa pui mana sa le masori tu parametrii ca nu e chiar asa complicat
Varianta cea mai simpla,dar total nerecomandata,cutie OCHIOMETRICA Very Happy (inchisa,sa nu te gandesti la avioane)

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 8:52 am    Titlul subiectului: schema legare Răspunde cu citat (quote)

schema asta era la difuri

difuri.jpg
 Description:
 Filesize:  30.37 KB
 Viewed:  265 Time(s)

difuri.jpg

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum