Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

cer configuratie pt un bmw ursulet din '90

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
mishutz
Pasionat

Data înscrierii: 28/Iul/2006
Locație: Constanta

MesajTrimis: Vin Iul 27, 2007 12:09 pm    Titlul subiectului: cer configuratie pt un bmw ursulet din '90 Răspunde cu citat (quote)

As dori sa am ajutati cu boxele care merg pt masina, statia pe 4 canale care sa o folosesc. Mentionez ca am un Pioneer DEH 30MP, o statie Magnat Phantom mono si un JBL 1204 BP-D. Basii as isi ia semnalul odata cu boxele, pt ca pe iesirea pt subwoofer, playerul reda doar o singura frecventa (80, 100,...) si se amplifica decat aceasta, nu toti basii din melodie. astept sugestiile voastre. Consumul de curent o sa fie o problema cu 2 statii pe masina? Banii pt boxe si statia pe 4 canale: 500 euro. va multumesc
mishutz
Pasionat

MesajTrimis: Vin Iul 27, 2007 12:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Masina are 4 usi. Nu este coupe. Cum sa fac sa-mi redea basii pe toate frecventele? nu doar pe cea selectata in player??
Turcuman Robert
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Vin Iul 27, 2007 12:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

woofer-ul nu e facut sa redea toti basii, ci doar frecventele joase... bariera fiind frecventa selectata din player (LPF).

nu rezolvi nimic daca lasi woofer-ul pe iesirile de la boxe, fiindca tot folosesti LPF din statie - ma gandesc. si pune statia pe preout, calitatea e mai ridicata.

daca vrei sa auzi si basi mai micutzi decat cei ai woofer-ului iti trebuie un sistem foarte bun pe fata si portierele insonorizate... astfel vei obtine kick-bass-ul pe care vrei tu sa-l scoata subwoofer-ul.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Vin Iul 27, 2007 12:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tu nu cumva confunzi cu frecventa de taiere din lpf? adica hud-ul scoate toate frecventele mai jos de 100/80/63/50 hz {in functie de ce doresti tu si de cum se suprapune sub-ul cu difurile din portiere}

de exemplu eu am pus HPF-ul pentru difurile din portiere la 60 Hz {nu le las sa coboare sub 60 Hz, desi le-am incercat si la 40 Hz si sunau bine, totusi respect specificatiile producatorului} iar la sub este pus LPF-ul la 63HZ, adica sub-ul canta doar pe frecvente sub 63 Hz, pentru ca asta ma si intereseaza la el, bass primar, de la 60 Hz in sus sunt acoperit de mid-bass-ii din portiere.
cand o sa am putin timp o sa caut manualul deh 30 mp sa vad cum e, dar eu cred ca n-ai inteles LPF-ul, frecventele alea sunt de prag, nu sunt banda.

mishutz
Pasionat

MesajTrimis: Vin Iul 27, 2007 1:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ca sa explic.. inainte aveam statia si wooferul + 4 difuzoare. playerul are deca 2 iesiri in spate. ma refer ca volumul era acelasi woofer si difuzoare. nu puteam regla separat volumul de la woofer. wooferul nu se putea opri din player ci doar dintr-un intrerupator pus separat in bord. imi vine greu sa explic.
mishutz
Pasionat

MesajTrimis: Vin Iul 27, 2007 1:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

statia acum e pe pre-out-ul de woofer. in spate e o pereche de pre-out pt woofer special si una pt difuzoare. In fine, sper sa rezolv cu masina si sa gasesc o configuratie optima pt un sound pe masura. Sugestii de configuratii?
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Vin Iul 27, 2007 2:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca poti veni in mihail kogalniceanu iti pot arata si explica ce e cu hpf-ul si lpf-ul si sa asculti o linie hertz-audison

0766 266 209 cosmin

mishutz
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Iul 28, 2007 8:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Chiar astept ca pana saptamana viitoare sa imi dea cineva o parere in legatura cu ce boxe sa pun pe masina. si ce statie pe 4 canale ar merge. O sa fie consum mare cu 2 statii, boxe, woofer?? Oare o rezista alternatorul?
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum