| |
| Autor |
Mesaj |
mishutz Pasionat
Data înscrierii: 28/Iul/2006 Mesaje: 118 Locație: Constanta
|
Trimis: Vin Iul 27, 2007 12:09 pm Titlul subiectului: cer configuratie pt un bmw ursulet din '90 |
|
|
As dori sa am ajutati cu boxele care merg pt masina, statia pe 4 canale care sa o folosesc. Mentionez ca am un Pioneer DEH 30MP, o statie Magnat Phantom mono si un JBL 1204 BP-D. Basii as isi ia semnalul odata cu boxele, pt ca pe iesirea pt subwoofer, playerul reda doar o singura frecventa (80, 100,...) si se amplifica decat aceasta, nu toti basii din melodie. astept sugestiile voastre. Consumul de curent o sa fie o problema cu 2 statii pe masina? Banii pt boxe si statia pe 4 canale: 500 euro. va multumesc _________________ un bas clar si tare.. |
|
| Sus |
|
 |
mishutz Pasionat
|
Trimis: Vin Iul 27, 2007 12:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Masina are 4 usi. Nu este coupe. Cum sa fac sa-mi redea basii pe toate frecventele? nu doar pe cea selectata in player?? _________________ un bas clar si tare.. |
|
| Sus |
|
 |
Turcuman Robert Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 309 Locație: Timisoara
|
Trimis: Vin Iul 27, 2007 12:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
woofer-ul nu e facut sa redea toti basii, ci doar frecventele joase... bariera fiind frecventa selectata din player (LPF).
nu rezolvi nimic daca lasi woofer-ul pe iesirile de la boxe, fiindca tot folosesti LPF din statie - ma gandesc. si pune statia pe preout, calitatea e mai ridicata.
daca vrei sa auzi si basi mai micutzi decat cei ai woofer-ului iti trebuie un sistem foarte bun pe fata si portierele insonorizate... astfel vei obtine kick-bass-ul pe care vrei tu sa-l scoata subwoofer-ul. |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Vin Iul 27, 2007 12:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
tu nu cumva confunzi cu frecventa de taiere din lpf? adica hud-ul scoate toate frecventele mai jos de 100/80/63/50 hz {in functie de ce doresti tu si de cum se suprapune sub-ul cu difurile din portiere}
de exemplu eu am pus HPF-ul pentru difurile din portiere la 60 Hz {nu le las sa coboare sub 60 Hz, desi le-am incercat si la 40 Hz si sunau bine, totusi respect specificatiile producatorului} iar la sub este pus LPF-ul la 63HZ, adica sub-ul canta doar pe frecvente sub 63 Hz, pentru ca asta ma si intereseaza la el, bass primar, de la 60 Hz in sus sunt acoperit de mid-bass-ii din portiere.
cand o sa am putin timp o sa caut manualul deh 30 mp sa vad cum e, dar eu cred ca n-ai inteles LPF-ul, frecventele alea sunt de prag, nu sunt banda. _________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
| Sus |
|
 |
mishutz Pasionat
|
Trimis: Vin Iul 27, 2007 1:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
ca sa explic.. inainte aveam statia si wooferul + 4 difuzoare. playerul are deca 2 iesiri in spate. ma refer ca volumul era acelasi woofer si difuzoare. nu puteam regla separat volumul de la woofer. wooferul nu se putea opri din player ci doar dintr-un intrerupator pus separat in bord. imi vine greu sa explic. _________________ un bas clar si tare.. |
|
| Sus |
|
 |
mishutz Pasionat
|
Trimis: Vin Iul 27, 2007 1:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
statia acum e pe pre-out-ul de woofer. in spate e o pereche de pre-out pt woofer special si una pt difuzoare. In fine, sper sa rezolv cu masina si sa gasesc o configuratie optima pt un sound pe masura. Sugestii de configuratii? _________________ un bas clar si tare.. |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Vin Iul 27, 2007 2:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca poti veni in mihail kogalniceanu iti pot arata si explica ce e cu hpf-ul si lpf-ul si sa asculti o linie hertz-audison
0766 266 209 cosmin _________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
| Sus |
|
 |
mishutz Pasionat
|
Trimis: Sâm Iul 28, 2007 8:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Chiar astept ca pana saptamana viitoare sa imi dea cineva o parere in legatura cu ce boxe sa pun pe masina. si ce statie pe 4 canale ar merge. O sa fie consum mare cu 2 statii, boxe, woofer?? Oare o rezista alternatorul? _________________ un bas clar si tare.. |
|
| Sus |
|
 |
|