| |
| Autor |
Mesaj |
deliric2007 Pasionat
Data înscrierii: 27/Ian/2007 Mesaje: 67
|
|
| Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006 Mesaje: 553 Locație: Iashington
|
Trimis: Mie Noi 07, 2007 1:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca vrei SQ - incinta inchisa
daca vrei SPL - incinta bass-reflex
daca vrei sa coboare cat mai mult si sa huruie tare - band-pass |
|
| Sus |
|
 |
dgdgaby Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 1202 Locație: BUCURESTI
|
Trimis: Mie Noi 07, 2007 10:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
cel mai bine da intrun bass reflex pentru ca e destul de mare (15 inchi)
si va reda bine frecventele joase _________________ HU: Pioneer 40MP Difuzoare fata: DLS C6A Difuzoare spate: DLS 269 Infinity 475a |
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007 Mesaje: 290 Locație: Constanta
|
Trimis: Joi Noi 08, 2007 3:07 am Titlul subiectului: |
|
|
| dgdgaby a scris: | cel mai bine da intrun bass reflex pentru ca e destul de mare (15 inchi)
si va reda bine frecventele joase |
Iar ??? Esti culmea copile ....  |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006 Mesaje: 2945 Locație: galati
|
Trimis: Joi Noi 08, 2007 9:01 am Titlul subiectului: |
|
|
purebhp cred ca esti putin rautacios cu dgdgaby ... este un forum public .. si ne putem da toti cu parerea ... unii din proprie experientza altii din ce aud sau din ce cred !
purebhp in locul tau eu as fi avut ceva de zic asupra afirmatiei lui adi_0106 ... SQ nu se poate face si cu bass reflex !? _________________ http://www.be-loud.ro/forum/cyu-cyuul-meu-viitor-cid-t9000.html
YM: shokaliptiku |
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

|
Trimis: Joi Noi 08, 2007 2:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Shokaliptiku a scris: | purebhp cred ca esti putin rautacios cu dgdgaby ... este un forum public .. si ne putem da toti cu parerea ... unii din proprie experientza altii din ce aud sau din ce cred !
purebhp in locul tau eu as fi avut ceva de zic asupra afirmatiei lui adi_0106 ... SQ nu se poate face si cu bass reflex !? |
Nu sunt deloc rautacios. Ai dreptate .. intr-adevar este un forum public, unde invatam lucruri din experienta altora, dar este si un loc unde unii oameni, fara experienta, vin si cer un sfat, sfat care le este dat aiurea. Nu de putine ori am vazut posturi facute de dgdgaby, in topicuri unde oamenii cereau un sfat si el, nestiind nici macar despre ce e vorba (nici nu citise tot topicul), a dat sfaturi total anapoda.
De acord .. toata lumea trebuie sa invete, nimeni nu s-a nascut invatat, tocmai de-aia citesc in fiecare zi tot ce se discuta pe acest forum si nu ma arunc sa dau sfaturi din "auzite" sau "dupa ureche".
Oricum .. observ ca voua va plac "bombele" , "perlele", aberatiile acestui copil ... o sa incerc sa le ignor de acum incolo. Spor la sfaturi date aiurea si la cat mai muuuuuuuuuuuuuuuulte milioane de posturi (o sa castigi marele premiu) dgdgaby
ON-TOPIC : adi_0106 nu cred ca a gresit in afirmatia lui pentru ca toata lumea este de acord ca un subwoofer "X" intr-o incinta sealed suna mai "corect", mai aproape de adevar decat intr-o incinta bass-reflex.
Dar as vrea sa-l contrazic cu altceva: incintele band-pass, in general nu coboara bine deloc (se acordeaza mult mai sus) si de aceea se zice ca "huruie" |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Joi Noi 08, 2007 3:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
purebhp...toti am trecut prin pasa ta...legata de gabita. si toti ne-am "invatat" cu el, si-l acceptam asa cum e. spune o prostie? il corectam, dar fara rautate. si sincer...chiar daca uneori ne mai smulge cate un zambet prin afirmatiile lui, trebuie sa recunosc ca a facut ceva progrese...cauta cateva posturi de la inceputul "existentei" lui pe forum si-ai sa-mi dai dreptate. deci, daca te enerveaza greselile lui, cea mai buna metoda de a le face sa dispara, e sa-l corectezi, si sa speri ca-si ia lectia. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Joi Noi 08, 2007 3:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu este o regula ...totul tine de implementare ...am ascultat masini extraordinare cu br si bp  _________________ no 92 |
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

|
Trimis: Joi Noi 08, 2007 7:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
| _vrx_ a scris: | nu este o regula ...totul tine de implementare ...am ascultat masini extraordinare cu br si bp  |
Intr-adevar, nu este o regula tocmai de-aia am zis "in general" ... asta in legatura cu band-pass-ul. In legatura cu comparatia sealed vs. bass-reflex cred ca e mult, mult de discutat si nu stiu daca se ajunge la un comun acord dar, cred ca majoritatea ar sustine, din punct de vedere al calitatii sunetului ca, daca ar fi sa facem un top al incintelor, acesta ar suna astfel:
1 - sealed
2 - bass-reflex
3 - band-pass
(astea fiind cele mai cunoscute tipuri de incinte, nu fac afirmatii despre alte tipuri de incinte pentru ca nu sunt indeajuns de informat)
@asus : sunt de acord cu tine, nimeni nu s-a nascut invatat. Sincer, pe mine nu ma deranjeaza aberatiile lui, chiar ma bufneste rasul cateodata, si nu am nimic impotriva sa-l corectez, asa cum nu am nimic impotriva sa fiu corectat atunci cand gresesc. Ceea ce ma deranjeaza pe mine e atitudinea lui de "atotstiutor", si, prin posturile mele "rautacioase" am sperat ca-si va da seama ca ar avea mult mai mult de castigat daca ar asculta si ar baga la cap ceea ce se discuta pe aici si nu s-ar mai arunca in afirmatii care il depasesc. Nu e mai bine sa intrebi: "E bine sa fac asa?" si sa asculti parerile unor oameni care stiu despre ce e vorba decat sa afirmi: "E bine sa faci asa!!!" fara sa stii. Oricum, am vazut ca nu am incotro si de acum voi ignora posturile lui (acelea pline de aberatii, pentru ca sunt si posturi unde a vorbit din experienta, a dat un sfat bun, etc. si unde nu am avut ce sa comentez).
In al doilea rand, acesta este un forum unde se scrie in limba romana si, de multe ori, in aproape toate posturile lui (as putea sa zic toate ... dar o las asa) numai limba romana nu este scrisa. dgdgaby, incearca sa scrii cat de cat corect, nu te mai grabi pentru ca posturile tale sa poata fi citite nu ghicite. Poti sa il iei ca pe un sfat prietenesc
Eu voi opri aici acest "razboi" (am pus in ghilimele pentru ca nu este un razboi, a fost doar o tentativa de a-i deschide ochii si de a-l invata ceva). Nu vreau sa "fac valuri" sau sa ies in evidenta, eu vreau doar sa invat lucruri noi despre pasiunea noastra comuna si, atunci cand pot, sa dau un sfat, sa impartasesc din cunostiintele si experienta mea.
Bafta |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Joi Noi 08, 2007 9:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
purebhp sa stii ca si eu am avut multe impotriva lui gabi ... stimcu toti ce recomanda el in materie de difuri ... ampuri ... iam invatat cu totii limbajul lui !
acum revenind ... idea lui de BR mi se pare buna ... atat timp cat incinta BR este calculata cum trebe .. aceasta "poate scoate in diferite proportii" SQ si SPL ... la concursuri am vazut pt sectiunea SQL ata BR cat si sealeduri ... nu este o regula .. dar de cele mai multe ori am vazut sealed in cazurile in care un perete ( sau mai multi ) al incintei era corp al masinii ... cazuri in care incinta era la picioarele pasagerului din dreapta ... sau in bordul masinii in zona inferioara ... sau in aripile spate sau in locul rotii de rezerva etc ... in rest ... BR ... !!!
sper sa nu ma intelegi gresit purebhp ... nu am nimic cu nimeni .. dar de data asta gabi a nimerito !!!
numa bine ! _________________ http://www.be-loud.ro/forum/cyu-cyuul-meu-viitor-cid-t9000.html
|
| Sus |
|
 |
dgdgaby Audiofil

|
Trimis: Joi Noi 08, 2007 9:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
dar ce nu am zis eu corect
acel subwoofer suna bine in incinta Bass reflex deoarece este destul de mare si reda bine frecventele joase
si ca o chestie asa sa stiti ca sunt si eu destul de bagat in domeniul asta
cam tot timpul care il stau pe calc = www.be
-loud.ro si alte site-uri de genul
si pentru domnul care nu vrea decat sa se ia de mine spor in continuare
eu nu am chef de cearta _________________ HU: Pioneer 40MP Difuzoare fata: DLS C6A Difuzoare spate: DLS 269 Infinity 475a |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

|
Trimis: Joi Noi 08, 2007 10:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Shokaliptiku a scris: | purebhp sa stii ca si eu am avut multe impotriva lui gabi ... stimcu toti ce recomanda el in materie de difuri ... ampuri ... iam invatat cu totii limbajul lui !
acum revenind ... idea lui de BR mi se pare buna ... atat timp cat incinta BR este calculata cum trebe .. aceasta "poate scoate in diferite proportii" SQ si SPL ... la concursuri am vazut pt sectiunea SQL ata BR cat si sealeduri ... nu este o regula .. dar de cele mai multe ori am vazut sealed in cazurile in care un perete ( sau mai multi ) al incintei era corp al masinii ... cazuri in care incinta era la picioarele pasagerului din dreapta ... sau in bordul masinii in zona inferioara ... sau in aripile spate sau in locul rotii de rezerva etc ... in rest ... BR ... !!!
sper sa nu ma intelegi gresit purebhp ... nu am nimic cu nimeni .. dar de data asta gabi a nimerito !!!
numa bine ! |
"acel subwoofer suna bine in incinta Bass reflex deoarece este destul de mare si reda bine frecventele joase" - unde e scris asta ca lege? ca daca un subwoofer e mare suna bine in bass-reflex ? Eu la asta ma refeream ... afirmatia nu e gresita ... adica : se poate sa sune bine in bass-reflex acel subwoofer .. dar nu va suna bine doar din cauza ca are 15''
suntem cam off-topic .. sau mi se pare?
LE : Am observat ca iai invatat limbajul lu dgdgaby. si eu i lam invatat  |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Joi Noi 08, 2007 10:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
corect aici a gresit !
foarte bine cu offtopicul .. ilajungem si noi pe dgdgaby !
stau si ma gandesc ... deacum .. dc la fiecare postare a lui dgdgaby i sar contoriza cu minus ... ar mai posta asa de des ... sau ar mai posta ?!  _________________ http://www.be-loud.ro/forum/cyu-cyuul-meu-viitor-cid-t9000.html
|
| Sus |
|
 |
dgdgaby Audiofil

|
Trimis: Joi Noi 08, 2007 10:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
am explicat de n ori si mai explic
acel sub suna destul de bine in frecvente joase se de aceea e mai bine in bass reflex pentru ca va avea si un spl mai mare
eu am dat o solutie
sau mai bine zis ce as face chiar eu _________________ HU: Pioneer 40MP Difuzoare fata: DLS C6A Difuzoare spate: DLS 269 Infinity 475a |
|
| Sus |
|
 |
|