Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

clasa amplificatore A,B....D
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
providius
Priceput

Data înscrierii: 20/Aug/2007
Locație: oradea

MesajTrimis: Mar Ian 20, 2009 8:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

_vrx_ a scris:
providius a scris:
concluzie trasa in urma...???

Concluzia e simpla ...un amplificator va suna BINE daca este facut BINE ! (schema,piese de calitate,imperecheri etc.) mai putin conteaza ca e clasa A , AB . La clasa D e un pic altceva nu se recomanda pe partea de tweeter .
Ce nu s-a mentionat este ca amplificatoarele in clasa A au in general puteri mici si degaja foarte multa caldura ceea ce conduce la un montaj mult mai atent .
de acord cu tine,dar tot nu inteleg concluzia ce a tras-o respectivul user din ce s-a scris mai sus:Deci pentru un amplif monobloc pt sub cel mai indicat ar fi clasa D?
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mar Ian 20, 2009 8:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

[quote="_vrx_"]
ssrli a scris:

Clasa AB, nu A . Chiar nu ma intereseaza ce gogosi scot pe gura cei de la marketing Rolling Eyes
quote]

de unde sti ??

Primul motiv pentru care nu sunt clasa A pura amplificatoarele de masina l-ai enumerat si tu : caldura excesiva, caldura pentru care radiatoarele de pe amplificatoarele numite "clasa A" sunt mult prea mici. Sigur, iarna ar fi splendid.

Al doilea motiv tot tu l-ai dat, si anume consumul imens. Nu vad asa consum la un Brax Graphic 2400.2 spre exemplu. Sau la VRx 4.300. Sau Genesisurile numite "clasa A".

Iar un curent mare de mers in gol nu inseamna ca e amplificator in clasa A. Un amplificator de clasa AB lucreaza in regim de clasa A pana la un anumit punct, de la care apar distorsiuni de crossover si putem sa il consideram in clasa AB/B.

Sus
_vrx_
Priceput

Data înscrierii: 17/Apr/2007

MesajTrimis: Mar Ian 20, 2009 9:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli a scris:

Un amplificator de clasa AB lucreaza in regim de clasa A pana la un anumit punct, de la care apar distorsiuni de crossover si putem sa il consideram in clasa AB/B.

corect si...
din aceat caz tu nu poti sa-ti dai seama daca e clasa a dupa consum sau marimea radiatorului (doar dupa schema)
De specificat este faptul ca ele nu depasesc 20-30 w la 4 ohmi...si daca o sa faci un calcul simplu o sa vezi ca le ajung 100-120 A Wink

ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mar Ian 20, 2009 10:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

_vrx_ a scris:
ssrli a scris:

Un amplificator de clasa AB lucreaza in regim de clasa A pana la un anumit punct, de la care apar distorsiuni de crossover si putem sa il consideram in clasa AB/B.

corect si...
din aceat caz tu nu poti sa-ti dai seama daca e clasa a dupa consum sau marimea radiatorului (doar dupa schema)
De specificat este faptul ca ele nu depasesc 20-30 w la 4 ohmi...si daca o sa faci un calcul simplu o sa vezi ca le ajung 100-120 A Wink

Care ele ? Cele ce le-am mentionat eu ?

Sus
mgm2000ro
Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007

MesajTrimis: Mar Ian 20, 2009 10:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pina nu se da un exemplu concludent de amplificator class A..nu crd.
Cerem exemplu! Laughing
Sus
_vrx_
Priceput

MesajTrimis: Mie Ian 21, 2009 5:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mgm2000ro a scris:
Pina nu se da un exemplu concludent de amplificator class A..nu crd.
Cerem exemplu! Laughing

Se poate sa te refuz eu pe tine Very Happy

_DSC7641.jpg
 Description:
 Filesize:  58.56 KB
 Viewed:  343 Time(s)

_DSC7641.jpg

mgm2000ro
Priceput

MesajTrimis: Mie Ian 21, 2009 6:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Idea Multumesc!
Foarte frumos ....in afara de class A ce mai stie ....are si DSP(cipul din mijlocul amplifului)?
Si dezvaluie si Brendul si seria produsului...si poate si ceva din datasheet !
Sus
mgm2000ro
Priceput

MesajTrimis: Mie Ian 21, 2009 6:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am uitat ...pt cei ce considera Class d un amplificator incapabil pt tw ...sa arunce ochiul aici !
http://www.hypex.nl/docs/UcD700OEM_datasheet.pdf
Pagina 7 la 100W distorsiuni sub 0.02 %
la 200W ....................0.03 %
Sa ridice mana sus cel care i-si da seama de distorsiuni de 1% Laughing
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Joi Ian 22, 2009 1:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli a scris:
_vrx_ a scris:
ssrli a scris:

corect si...

Care ele ? Cele ce le-am mentionat eu ?

Sad

Noi discutam parca de cele ce le-am mentionat Sad

Pe nici unul din site-urile Audison, Brax/Helix, Genesis (si alte branduri cunoscute) nu am vazut amplificatorul ce l-ai postat. Daca intrii in hora cu discutia asta, joaca, nu da exemple de amplificatoare unicate sau facute in serii de 10 bucati Sad

Sus
_vrx_
Priceput

MesajTrimis: Joi Ian 22, 2009 11:52 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

discutia a fost alta ...

"Clasa AB, nu A . Chiar nu ma intereseaza ce gogosi scot pe gura cei de la marketing"

ti-am explicat mai sus de ce afirmatia ta e gresita .

p.s. amplificatorul din poza nu este seria limitata, este un model aparut de curand Wink

dan_ghetau
Pasionat

Data înscrierii: 04/Feb/2009
Locație: Focsani

MesajTrimis: Sâm Feb 14, 2009 5:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asadar pentru a amplifica strict un subwoofer este mai indicata clasa D?
Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2009 4:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca vreau sa amplific un subwoofer e mai indicat un amplificator monobloc sau e mai bun unul 2 canale legate in punte?
Sus
otzy
Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2009 5:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

e la latitudinea ta. clasa D e mai eficienta decat AB dar mai proasta calitativ ( pe bass nu cred sa conteze prea mult ) . depinde si de putere ca la 500 W diferentele de eficienta nu te afecteaza atat, la puteri mai mari te-ar afecta Arrow nu stiu cate amplificatoare 5 kw + sunt clasa AB Laughing
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2009 5:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

subul e de 400rms,GZRB25X
Sus
otzy
Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2009 6:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

alege ce ti-e mai la indemana, mai comod, mai in bani...
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
Pagina 2 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum