|
Autor |
Mesaj |
providius Priceput
Data înscrierii: 20/Aug/2007 Mesaje: 675 Locație: oradea
|
Trimis: Mar Ian 20, 2009 8:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
_vrx_ a scris: | providius a scris: | concluzie trasa in urma...??? |
Concluzia e simpla ...un amplificator va suna BINE daca este facut BINE ! (schema,piese de calitate,imperecheri etc.) mai putin conteaza ca e clasa A , AB . La clasa D e un pic altceva nu se recomanda pe partea de tweeter .
Ce nu s-a mentionat este ca amplificatoarele in clasa A au in general puteri mici si degaja foarte multa caldura ceea ce conduce la un montaj mult mai atent . | de acord cu tine,dar tot nu inteleg concluzia ce a tras-o respectivul user din ce s-a scris mai sus:Deci pentru un amplif monobloc pt sub cel mai indicat ar fi clasa D?
_________________ Team SQNLL
Audison,soundstream,scanspeak, polk audio sr,h701/d511,bt400,hollywood energetics |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mar Ian 20, 2009 8:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
[quote="_vrx_"] ssrli a scris: |
Clasa AB, nu A . Chiar nu ma intereseaza ce gogosi scot pe gura cei de la marketing
quote]
de unde sti ?? |
Primul motiv pentru care nu sunt clasa A pura amplificatoarele de masina l-ai enumerat si tu : caldura excesiva, caldura pentru care radiatoarele de pe amplificatoarele numite "clasa A" sunt mult prea mici. Sigur, iarna ar fi splendid.
Al doilea motiv tot tu l-ai dat, si anume consumul imens. Nu vad asa consum la un Brax Graphic 2400.2 spre exemplu. Sau la VRx 4.300. Sau Genesisurile numite "clasa A".
Iar un curent mare de mers in gol nu inseamna ca e amplificator in clasa A. Un amplificator de clasa AB lucreaza in regim de clasa A pana la un anumit punct, de la care apar distorsiuni de crossover si putem sa il consideram in clasa AB/B.
_________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Mar Ian 20, 2009 9:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
ssrli a scris: |
Un amplificator de clasa AB lucreaza in regim de clasa A pana la un anumit punct, de la care apar distorsiuni de crossover si putem sa il consideram in clasa AB/B. |
corect si...
din aceat caz tu nu poti sa-ti dai seama daca e clasa a dupa consum sau marimea radiatorului (doar dupa schema)
De specificat este faptul ca ele nu depasesc 20-30 w la 4 ohmi...si daca o sa faci un calcul simplu o sa vezi ca le ajung 100-120 A
_________________ no 92 |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Mar Ian 20, 2009 10:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
_vrx_ a scris: | ssrli a scris: |
Un amplificator de clasa AB lucreaza in regim de clasa A pana la un anumit punct, de la care apar distorsiuni de crossover si putem sa il consideram in clasa AB/B. |
corect si...
din aceat caz tu nu poti sa-ti dai seama daca e clasa a dupa consum sau marimea radiatorului (doar dupa schema)
De specificat este faptul ca ele nu depasesc 20-30 w la 4 ohmi...si daca o sa faci un calcul simplu o sa vezi ca le ajung 100-120 A  |
Care ele ? Cele ce le-am mentionat eu ?
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007 Mesaje: 545
|
Trimis: Mar Ian 20, 2009 10:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pina nu se da un exemplu concludent de amplificator class A..nu crd.
Cerem exemplu!
|
|
Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

|
Trimis: Mie Ian 21, 2009 6:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc!
Foarte frumos ....in afara de class A ce mai stie ....are si DSP(cipul din mijlocul amplifului)?
Si dezvaluie si Brendul si seria produsului...si poate si ceva din datasheet !
|
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

|
Trimis: Mie Ian 21, 2009 6:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am uitat ...pt cei ce considera Class d un amplificator incapabil pt tw ...sa arunce ochiul aici !
http://www.hypex.nl/docs/UcD700OEM_datasheet.pdf
Pagina 7 la 100W distorsiuni sub 0.02 %
la 200W ....................0.03 %
Sa ridice mana sus cel care i-si da seama de distorsiuni de 1%
|
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Joi Ian 22, 2009 1:06 am Titlul subiectului: |
|
|
ssrli a scris: | _vrx_ a scris: | ssrli a scris: |
corect si...
De specificat este faptul ca ele nu depasesc 20-30 w la 4 ohmi...si daca o sa faci un calcul simplu o sa vezi ca le ajung 100-120 A  |
Care ele ? Cele ce le-am mentionat eu ? |
Noi discutam parca de cele ce le-am mentionat
Pe nici unul din site-urile Audison, Brax/Helix, Genesis (si alte branduri cunoscute) nu am vazut amplificatorul ce l-ai postat. Daca intrii in hora cu discutia asta, joaca, nu da exemple de amplificatoare unicate sau facute in serii de 10 bucati
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
Trimis: Joi Ian 22, 2009 11:52 am Titlul subiectului: |
|
|
discutia a fost alta ...
"Clasa AB, nu A . Chiar nu ma intereseaza ce gogosi scot pe gura cei de la marketing"
ti-am explicat mai sus de ce afirmatia ta e gresita .
p.s. amplificatorul din poza nu este seria limitata, este un model aparut de curand
_________________ no 92 |
|
Sus |
|
 |
dan_ghetau Pasionat
Data înscrierii: 04/Feb/2009 Mesaje: 51 Locație: Focsani
|
Trimis: Sâm Feb 14, 2009 5:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asadar pentru a amplifica strict un subwoofer este mai indicata clasa D?
|
|
Sus |
|
 |
dan_ghetau Pasionat
|
Trimis: Vin Feb 20, 2009 4:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca vreau sa amplific un subwoofer e mai indicat un amplificator monobloc sau e mai bun unul 2 canale legate in punte?
|
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Vin Feb 20, 2009 5:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
e la latitudinea ta. clasa D e mai eficienta decat AB dar mai proasta calitativ ( pe bass nu cred sa conteze prea mult ) . depinde si de putere ca la 500 W diferentele de eficienta nu te afecteaza atat, la puteri mai mari te-ar afecta nu stiu cate amplificatoare 5 kw + sunt clasa AB
_________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
dan_ghetau Pasionat
|
Trimis: Vin Feb 20, 2009 5:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
subul e de 400rms,GZRB25X
|
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Vin Feb 20, 2009 6:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
alege ce ti-e mai la indemana, mai comod, mai in bani...
_________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
|