Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

condensator
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
MaTzA

Data înscrierii: 13/Sep/2006
Locație: buc-dristor

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 3:26 pm    Titlul subiectului: condensator Răspunde cu citat (quote)

pun pe matiz subwoofer si amplif spuneti-mi dk i-mi trebuie neaparat condensator... si cass asta
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 3:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu,nu iti tre condensator...mai ales cu un consum de numai 30A
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 3:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dar nici n-ar strica. matizul are un alternator de 65Ah (sunt parca 2 modele, depinde de dotari, unul mai mic si unul mai mare, ptr cele cu AC). deci 30ah, plus faruri, plus mp3 player, plus alti consumatori, se apropie de 50ah. deci 1f n-ar strica.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 4:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cel mai bine e sa pui sculele si dupa aia sa vezi daca ai probleme cu variatiile de tensiune si cat de grave sunt.
Condensatorul nu produce energie, doar inmagazineaza, asa ca daca la volum maxim alternatorul nu prea mai face fata, un condensator nu prea te ajuta... Dar cine asculta la maxim? Te saturi repede...
Daca ai probleme mici la volum moderat, pui un condensator. Daca ai probleme mari la un volum mare, ori schimbi alternatorul ori pui o baterie deep cycle + condensator. In situatia asta un condensator de 1F si atat nu te va ajuta prea mult.

statia aia are 4 canale si siguranta de doar 30A?? Foarte slaba! asta ar insemna in cel mai fericit caz o putere RMS de genul 4 x 80W la 2 ohmi si 2 x 160W in punte. luam in calcul si randamentul de aproximativ 60-65% si vedem ce iese...
In plus, nu vad cum ai putea alimenta un JBL 1202D cu ea. cu doua canale in punte si bobinele in serie puterea ar fi insuficienta si sa alimentezi fiecare bobina cu cate 2 canale in punte iar nu se poate pentru ca o statie in punte nu merge pe minim 4 ohmi si bobinele au cate 2 ohmi...
Poate sunt eu acu obosit si nu ma prind (ma doar capu grav...) dar nu vad cum vrei tu sa legi jucariile.

E posibil ca statia sa aiba de fapt 2 sigurante de 30A si in cazul asta ar fi OK, poti sa duci 1202D legat pe 4 ohmi cu 2 canale ale statiei in punte. si iti raman 2 pentru difuzoare...
Si daca ai de gand sa amplifici si difuzoare, ti-ar prinde bine un player cu 2 preout-uri... GT200 are numai unul.... si uite-asa incep durerile de cap din nou.

PS: daca amplifici si 1202d si niste difuzoare deja condensatorul s-ar putea sa intre din nou in schema.
Sus
MaTzA

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 4:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

din cate am vazut si eu in poze are o singura siguranta...o sa vorbesc , cu cel de la care o iau...multumesc pt informatii...acum vad cat de necesar este forumul asta
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 4:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu ma refeream la condensator ptr producerea de curent, ci pentru consumul prea mare pe care l-ar avea un sub de 300W, pe un alternator mic. farurile vor palpai 100%. condensatorul ar fi doar pentru stabilizarea tensiunii. atat. adevarul e ca nici nu m-am uitat la linkul lui catre statie. daca e asa cum zici tu, ar avea cam 200W in punte...deci nici o problema cu farurile, chiar si pentru o baterie de 45ah.

Ultima modificare efectuată de către asus la Joi Sep 21, 2006 4:17 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
MaTzA

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 4:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si inca o intrebare...ca acum mi-a recut prin cap...daca leg bobinele in serie...o sa-mi rezulte 4 ohmi...in cazul asta nu pot folosi amplif-ul?
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 4:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

totul depinde de amplificator. pana una alta, afla ce amplificator e. un nume ceva. da, pe 4 ohmi merge pe orice ampli, dar care sa scoata macar 300W rms pe punte.
Sus
MaTzA

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 4:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

spuneti-mi....asta e buna...???k nu am pre multi bani...350 ron max...si caut shi eu ce cred k e mai bun

Ultima modificare efectuată de către MaTzA la Joi Sep 21, 2006 4:54 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 4:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu-i asta? http://www.be-loud.ro/forum/viewtopic.php?p=2825&highlight=#2825

tine minte ca sunt f putine sanse sa fie un alpine veritabil.
Sus
MaTzA

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 4:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pe aia nu scrie alpine.....dar cred k asta ar fii http://www.4tuning.ro/bazar/anunturi_auto/vand_STATIE_ALPINE_MRV_407_4000000_1600W_4_CANALE_xx27116.html
si spune-mi shi mie dintre blaupunkt si sony ce sa aleg

mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 4:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de ce vrei pe 4 canale? vrei sa mai amplifici si niste difuzoare? Daca nu, doar pentru 1202D iti trebuie o statie pe 2 canale...
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 5:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

astea-s second? spune mai detaliat ce sistem vrei sa faci...1 sub, 2 boxe amplificate, 4 amplificate, niciuna amplificata...da detalii

Ultima modificare efectuată de către asus la Joi Sep 21, 2006 5:02 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
MaTzA

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 5:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu-mi trebuie neaparat pe 4 canale...dar ma gandeam k in punte scot mai mult...si sunt la un pret rezonabil...si da sunt second
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 5:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai ai punte si pe 2 canale. are rost sa dai banii aiurea pe una de 4 cand poti face acelasi lucru cu una de 2?
pana una alta, cauta o statie care sa scoata pe la 300W in punte. peste 2*100W pe 2 canale la 4 ohmi in cazul in care actualul posesor nu da detalii despre puterea in punte.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum