Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Conectarea adecvata a masei amplificatorului

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
Vishnu

Data înscrierii: 14/Noi/2006

MesajTrimis: Vin Oct 30, 2009 8:19 pm    Titlul subiectului: Conectarea adecvata a masei amplificatorului Răspunde cu citat (quote)

Buna ziua tuturor. Maine imi voi instala amplificatorul in masina, si am doua nelamuriri :
1. In legatura cu masa ( legarea minusului). Doresc sa-l conectez pe caroseria masinii fiindca nu am cablu suficient pana la minusul bateriei masinii ( doar 1 metru a venit in kit-ul de cabluri). Pana aici totul o.k. Il leg pe caroserie in portbagaj. Dar mi-a spus cineva cum ca, daca conectez masa pe caroserie, cica ar trebui sa trag un cablu si de la minusul bateriei masinii , pe caroserie. Trebuie neaparat asa ceva ? Sa trag si de la baterie un cablu pana la caroseria compartimentului motor ?
Chiar nu as vrea sa dau gauri pe acolo sa leg un cablu.
2. Avand in vedere ca amplificatorul il voi folosi in 3 canale (pentru un subwoofer si o pereche de difuzoare), nu am doua cabluri RCA. Am doar unul. Acesta il voi folosi pentru semnalul subwooferului si pentru difuzoare, am cabluri HI-IN furnizate cu amplificatorul. Acuma vine problema : Pe cablurile astea, am 5 fire. Nu 4. Si anume : doua plusuri, doua minusuri pentru difuzoare, si mai am un cablu pe care scrie GND ( adica masa). Acest cablu trebuie sa-l leg pe minusul de la mufa ISO ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si le astept cu nerabdare fiindca am banuieli si dubii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dj Dog
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 01/Feb/2008
Locație: Bucuresti / titan

MesajTrimis: Vin Oct 30, 2009 10:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Minusul se poate lua de pe caroseria masinii, pt ca toata caroseria masinii este legata la minus
legat de cealalta problema: cele 5 fire sunt in felul urmator
firul GND - GROUND se leaga la minusul masinii
cellalte fire, 4 , se leaga cate 2 la cate un difuzor sau la iesirea audio a playerului
sa nu confunzi MINUSUL DE LA DIFUZOR CU GROUND - NU E ACELASI LUCRU!!! etajele finale de la playerele auto sunt toate in punte si atunci iesirile nu se mai leaga la masa (teoretic difuzorul se elaga intre 2 plusuri )
sper ca ai inteles ce am vrut sa spun

bafta!!!
Sus
Vishnu

Data înscrierii: 14/Noi/2006

MesajTrimis: Vin Oct 30, 2009 11:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

"firul GND - GROUND se leaga la minusul masinii"

Ma scuzi. Nu am inteles chestia asta. Cum adica minusul masinii ? Trag GROUND-ul pana la borna minus a bateriei masinii ? Sau il leg pe firul GROUND al mufei de la cd-player ? Sau pot sa-l leg pe caroserie oriunde ca si firul GROUND de la statie ?

In rest am inteles totul. Multumesc mult de lamuriri. Ma speriam ca trebuie acuma sa dau gaura la compartimentul motor sa leg un fir de la minusul bateriei la caroserie.
Sus
Dj Dog

Data înscrierii: 01/Feb/2008
Locație: Bucuresti / titan

MesajTrimis: Vin Oct 30, 2009 11:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am vrut sa scriu caroseria masinii, scuze din cauza grabei
daca e fir gros de putere se leaga la caroserie daca e subtire se leaga la mufa playerului
Sus
rosu adrian
Pasionat

Data înscrierii: 27/Apr/2007
Locație: galati

MesajTrimis: Mar Feb 16, 2010 9:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Firul minus al amplificatorului trebuie sa fie cat mai scurt posibil, maxim 1m de aia si vine asa de scurt in kitul de cabluri de amplificator si cel mai simplu il legi la surubul care tine in podea sub bancheta din spate centura de siguranta(il desfaci foarte simplu cu cheia de roti).
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum