|
|
|
Autor |
Mesaj |
Vishnu
Data înscrierii: 14/Noi/2006 Mesaje: 47
|
Trimis: Vin Oct 30, 2009 8:19 pm Titlul subiectului: Conectarea adecvata a masei amplificatorului |
|
|
Buna ziua tuturor. Maine imi voi instala amplificatorul in masina, si am doua nelamuriri :
1. In legatura cu masa ( legarea minusului). Doresc sa-l conectez pe caroseria masinii fiindca nu am cablu suficient pana la minusul bateriei masinii ( doar 1 metru a venit in kit-ul de cabluri). Pana aici totul o.k. Il leg pe caroserie in portbagaj. Dar mi-a spus cineva cum ca, daca conectez masa pe caroserie, cica ar trebui sa trag un cablu si de la minusul bateriei masinii , pe caroserie. Trebuie neaparat asa ceva ? Sa trag si de la baterie un cablu pana la caroseria compartimentului motor ?
Chiar nu as vrea sa dau gauri pe acolo sa leg un cablu.
2. Avand in vedere ca amplificatorul il voi folosi in 3 canale (pentru un subwoofer si o pereche de difuzoare), nu am doua cabluri RCA. Am doar unul. Acesta il voi folosi pentru semnalul subwooferului si pentru difuzoare, am cabluri HI-IN furnizate cu amplificatorul. Acuma vine problema : Pe cablurile astea, am 5 fire. Nu 4. Si anume : doua plusuri, doua minusuri pentru difuzoare, si mai am un cablu pe care scrie GND ( adica masa). Acest cablu trebuie sa-l leg pe minusul de la mufa ISO ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si le astept cu nerabdare fiindca am banuieli si dubii. |
|
Sus |
|
 |
Dj Dog Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 01/Feb/2008 Mesaje: 526 Locație: Bucuresti / titan
|
Trimis: Vin Oct 30, 2009 10:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Minusul se poate lua de pe caroseria masinii, pt ca toata caroseria masinii este legata la minus
legat de cealalta problema: cele 5 fire sunt in felul urmator
firul GND - GROUND se leaga la minusul masinii
cellalte fire, 4 , se leaga cate 2 la cate un difuzor sau la iesirea audio a playerului
sa nu confunzi MINUSUL DE LA DIFUZOR CU GROUND - NU E ACELASI LUCRU!!! etajele finale de la playerele auto sunt toate in punte si atunci iesirile nu se mai leaga la masa (teoretic difuzorul se elaga intre 2 plusuri )
sper ca ai inteles ce am vrut sa spun
bafta!!! |
|
Sus |
|
 |
Vishnu
Data înscrierii: 14/Noi/2006 Mesaje: 47
|
Trimis: Vin Oct 30, 2009 11:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
"firul GND - GROUND se leaga la minusul masinii"
Ma scuzi. Nu am inteles chestia asta. Cum adica minusul masinii ? Trag GROUND-ul pana la borna minus a bateriei masinii ? Sau il leg pe firul GROUND al mufei de la cd-player ? Sau pot sa-l leg pe caroserie oriunde ca si firul GROUND de la statie ?
In rest am inteles totul. Multumesc mult de lamuriri. Ma speriam ca trebuie acuma sa dau gaura la compartimentul motor sa leg un fir de la minusul bateriei la caroserie. |
|
Sus |
|
 |
Dj Dog Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 01/Feb/2008 Mesaje: 526 Locație: Bucuresti / titan
|
Trimis: Vin Oct 30, 2009 11:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
am vrut sa scriu caroseria masinii, scuze din cauza grabei
daca e fir gros de putere se leaga la caroserie daca e subtire se leaga la mufa playerului |
|
Sus |
|
 |
rosu adrian Pasionat
Data înscrierii: 27/Apr/2007 Mesaje: 59 Locație: galati
|
Trimis: Mar Feb 16, 2010 9:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Firul minus al amplificatorului trebuie sa fie cat mai scurt posibil, maxim 1m de aia si vine asa de scurt in kitul de cabluri de amplificator si cel mai simplu il legi la surubul care tine in podea sub bancheta din spate centura de siguranta(il desfaci foarte simplu cu cheia de roti). |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|