|
|
|
Autor |
Mesaj |
gigi_kent86 Priceput

Data înscrierii: 31/Oct/2006 Mesaje: 596 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Ian 11, 2008 1:41 pm Titlul subiectului: Constructie incinta pentru 2 subwoofere |
|
|
Salut.
Am 2 dif Hertz Hxs 300 d si as vrea sa le fac o incinta.
Ar trebui sa incapa intr-un portbagaj de logan si sa ocupe de preferat cat mai putin.
Ma intereseaza SPL si nu stiu exact la ce frecventa ar trebui acordata incinta de preferat bass reflex.
Ma puteti ajuta cu niste dimensiuni asa ca pentru batuti in cap.
Adika lungime x latime x inaltime.
_________________ Alpine 9886+Pxa-h100+Hertz Esk 163+Dub 2502+Soundstream XXX 6500D+DD 9518g+Kinetik HC2400 |
|
Sus |
|
 |
gigi_kent86 Priceput

|
Trimis: Vin Ian 11, 2008 4:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nimeni ?
_________________ Alpine 9886+Pxa-h100+Hertz Esk 163+Dub 2502+Soundstream XXX 6500D+DD 9518g+Kinetik HC2400 |
|
Sus |
|
 |
moga_mihai Priceput
Data înscrierii: 19/Iul/2007 Mesaje: 685 Locație: Bucuresti !
|
Trimis: Vin Ian 11, 2008 5:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
scz de offtopic...gigi mai vrei alea.. ?
_________________ pWd by --> B-05-MKG |
|
Sus |
|
 |
gigi_kent86 Priceput

|
Trimis: Lun Ian 14, 2008 12:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nimeni nu poate ajuta si pe mine ?
|
Sus |
|
 |
jblp1222 Priceput
Data înscrierii: 12/Oct/2007 Mesaje: 231
|
Trimis: Lun Ian 14, 2008 12:18 pm Titlul subiectului: Constructie incinta pentru 2 subwoofere |
|
|
cred ca nu prea a avut nimeni hertz`uri din alea....sau ..nimeni nu se pricepe .....
_________________ nu am semnatura !!!!! |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Lun Ian 14, 2008 12:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Omule ai mura-n gura in manualul ala.Dupa parametrii diful e beton pt BR,cu extensie buna pe joase (~-6db la 35hz) si eficienta buna.
Tu avand 2,dublezi totul,faci un Vb x 2,adica 21L x 2 si inca 2,5x2(volumul ocupat de difuri),deci 47L si pui 2 venturi de 82 cu 275.Arata super bine foaia aia,simulare tot,cu deplasarea mebranei,curba si impedanta,cred ca si viteza aerului prin port.Am simulat si eu si mi-a iesit cam cu 1,5L mai putin,dar eu zic sa mergi pe mana lor,ca nu e mai buna o simulare de 3 minute decat recomandarea producatorului.Ia si tu o ruleta cu tine si masoara prin portbagaj,si socotesti sa-ti iasa cum vrei,doar sa respecti volumul si acordul(care e undeva pe la 35hz,in caz ca esti curios)
Ti-am pus mai jos si o formula de calcul(am scos-o dintr-un datasheet de la DLS,mi s-a parut frumos facuta)
Bafta!
Description: |
|
Filesize: |
11.18 KB |
Viewed: |
1235 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
gigi_kent86 Priceput

|
Trimis: Lun Ian 14, 2008 1:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Problema ca nu as vrea sa fie incinta trapezoida ci patrata sau dreptunghiulara.
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Lun Ian 14, 2008 1:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si nu stii sa calculezi volumul la un cub sau paralelipided ?
Latura^3 sau LXlXh
Nu stii sa incepi?iti alegi mai intai fata(Lxl) sa iti incapa difurile (si porturile daca le pui tot pe ea,si apoi inmultesti sa aflii adancimea,aduci si grosimea materialului,lasi si tu cativa cm loc de la margini,intre difuri,porturi.Vezi din ce o faci,cauta mdf de 22 si ranforseaza-l,sau pune ceva placi bituminoase pe peretii interiori.
Pune si tu putin mintea la contributie,ca nu sta nimeni sa iti faca matematica de clasa 3-a,ai tot ce-ti trebuie
|
|
Sus |
|
 |
gigi_kent86 Priceput

|
Trimis: Lun Ian 14, 2008 1:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok. Merci.
O sa incerc sa vad ce iese.
|
Sus |
|
 |
kmykze Pasionat
Data înscrierii: 15/Ian/2008 Mesaje: 79
|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 2:32 am Titlul subiectului: |
|
|
este f greu sati iasa o incinta daca nu esti pro, cele mai simple si cu care sigur nu dai gres sunt incintele sealed, adica sigilate, te complici cu bass reflex, in plus la sealed ai spatiu mai mic al incintei, pune niste bani si fati o incinta pe comanda, iti zic sigur ca nu o sa iti iasa din prima, apropo la incinta sealed tre sa faci cate o incinta pt fiecare alfel se vor influenta unu pe celalat si va iesii o harababura. mai uitate pe situl de la alpine ca au acolo modul de calcul si fiecare tip de incinta explicate pe-ndelete. numai bine si succes in proiect.
|
|
Sus |
|
 |
kmykze Pasionat
|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 2:35 am Titlul subiectului: |
|
|
kmykze a scris: | este f greu sati iasa o incinta daca nu esti pro, cele mai simple si cu care sigur nu dai gres sunt incintele sealed, adica sigilate, te complici cu bass reflex, in plus la sealed ai spatiu mai mic al incintei, pune niste bani si fati o incinta pe comanda, iti zic sigur ca nu o sa iti iasa din prima, apropo la incinta sealed tre sa faci cate o incinta pt fiecare alfel se vor influenta unu pe celalat si va iesii o harababura. mai uitate pe situl de la alpine ca au acolo modul de calcul si fiecare tip de incinta explicate pe-ndelete. numai bine si succes in proiect. |
am uitat sati zic ca, cu acest tip de incinte nu vei avea maximum de performanta din suburile tale.
|
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 3:03 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu ti-as recomanda sa nu mai faci posturi inutile ca spui numai tampenii.Putine si bune,ca nu ajuta pe nimeni,crede-ma
Si incearca sa scrii mai corect gramatical si nu te mai cita pe tine,editeaza-ti postul ca nu ai accesul blocat ca pe alte forumuri.Doar niste mici observatii,nimic personal
Bine ai venit pe forum
|
|
Sus |
|
 |
kmykze Pasionat
|
Trimis: Mie Ian 16, 2008 2:36 am Titlul subiectului: |
|
|
ok, dar zimi si mie ce tampenii am zis...
|
|
Sus |
|
 |
jblp1222 Priceput
Data înscrierii: 12/Oct/2007 Mesaje: 231
|
Trimis: Mie Ian 16, 2008 2:48 am Titlul subiectului: Constructie incinta pentru 2 subwoofere |
|
|
nu mai fiti mai baietzi rautaciosi ...
_________________ nu am semnatura !!!!! |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Mie Ian 16, 2008 12:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am impresia ca te grabesti si nu gandesti prea mult ce scrii!Spui niste lucruri la care nu ai nici o sustinere,afirmatii 'gratuite'
Despre partea cu 'tuburi' si 'statii' ai vazut cum a fost,stiu ca ti se putea explica mai bine,dar asta e,toti sunt 'grabiti' si asta iese
Multi sunt incepatori ,si nu stiu cine scrie in spatele acelui nick,si e posibil sa ia de bune acele indicatii
Nu stau sa-ti fac capul mare,ca nu-mi place sa fiu 'injurat' apoi in gand
Ideea e ca 'tubu' nu scoate wati,in loc de gajait ai putea gasi si tu niste sinonime mai potrivite,postezi doar unde crezi ca il ajuti cu ceva pe om,nu ii spui pareri si povesti,si mai clar,nu ambiguu,ca e greu de inteles ce vrei tu sa zici
ex:daca tu pui un port acolo, se va auzii fie un fluierat de cate ori bate basul sau va anihila efectul basului detot si difuzorul va merge ca si cum lai tine in mana
Si nu,nu este greu deloc sa-ti iasa o incinta,nu trebuie sa fii 'pro',nu faci incinta 'sigilata'(inchisa se zice,sigilat e altceva) ca se face mai simplu,faci incinta dupa parametrii difului,poti sa faci si linie de transmisie daca ai putina experinta
Si unde ai auzit tu ca trebuie sa faci incinte separate la fiecare dif?ce harababura iese?,in caz ca nu ai vazut sunt incinte de mii de E cu 3-4 difuri pe baffle,sau asa-zisele 2 cai jumate,si nu s-a legat nimeni de ei
Poti sa pui si 10,daca sunt la fel si dimensionezi corect incinta
Nu mai zic nimic,sper ca ai inteles esentialul.Si sa stii si tu,o diploma nu face pe nimeni mai luminat sau mai inteligent.Sunt destui fara si care nu au nevoie ca sa se remarce,in sensul de bine, Practica e practica si e bine sa mai si 'furi' meseria.
Succes in realizarile tale
|
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|