Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Constructie incinta pentru 2 subwoofere
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
gigi_kent86
Priceput

Data înscrierii: 31/Oct/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Ian 11, 2008 1:41 pm    Titlul subiectului: Constructie incinta pentru 2 subwoofere Răspunde cu citat (quote)

Salut.

Am 2 dif Hertz Hxs 300 d si as vrea sa le fac o incinta.
Ar trebui sa incapa intr-un portbagaj de logan si sa ocupe de preferat cat mai putin.
Ma intereseaza SPL si nu stiu exact la ce frecventa ar trebui acordata incinta de preferat bass reflex.
Ma puteti ajuta cu niste dimensiuni asa ca pentru batuti in cap.
Adika lungime x latime x inaltime.

gigi_kent86
Priceput

MesajTrimis: Vin Ian 11, 2008 4:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nimeni ?
moga_mihai
Priceput

Data înscrierii: 19/Iul/2007
Locație: Bucuresti !

MesajTrimis: Vin Ian 11, 2008 5:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

scz de offtopic...gigi mai vrei alea.. ?Very Happy
gigi_kent86
Priceput

MesajTrimis: Lun Ian 14, 2008 12:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nimeni nu poate ajuta si pe mine ?
jblp1222
Priceput

Data înscrierii: 12/Oct/2007

MesajTrimis: Lun Ian 14, 2008 12:18 pm    Titlul subiectului: Constructie incinta pentru 2 subwoofere Răspunde cu citat (quote)

cred ca nu prea a avut nimeni hertz`uri din alea....sau ..nimeni nu se pricepe .....
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Lun Ian 14, 2008 12:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Omule ai mura-n gura in manualul ala.Dupa parametrii diful e beton pt BR,cu extensie buna pe joase (~-6db la 35hz) si eficienta buna.
Tu avand 2,dublezi totul,faci un Vb x 2,adica 21L x 2 si inca 2,5x2(volumul ocupat de difuri),deci 47L si pui 2 venturi de 82 cu 275.Arata super bine foaia aia,simulare tot,cu deplasarea mebranei,curba si impedanta,cred ca si viteza aerului prin port.Am simulat si eu si mi-a iesit cam cu 1,5L mai putin,dar eu zic sa mergi pe mana lor,ca nu e mai buna o simulare de 3 minute decat recomandarea producatorului.Ia si tu o ruleta cu tine si masoara prin portbagaj,si socotesti sa-ti iasa cum vrei,doar sa respecti volumul si acordul(care e undeva pe la 35hz,in caz ca esti curios)
Ti-am pus mai jos si o formula de calcul(am scos-o dintr-un datasheet de la DLS,mi s-a parut frumos facuta)
Bafta!

calcul lada.JPG
 Description:
 Filesize:  11.18 KB
 Viewed:  1234 Time(s)

calcul lada.JPG

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
gigi_kent86
Priceput

MesajTrimis: Lun Ian 14, 2008 1:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Problema ca nu as vrea sa fie incinta trapezoida ci patrata sau dreptunghiulara.
CBI
Priceput

MesajTrimis: Lun Ian 14, 2008 1:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si nu stii sa calculezi volumul la un cub sau paralelipided Very Happy ?
Latura^3 sau LXlXh Embarassed
Nu stii sa incepi?iti alegi mai intai fata(Lxl) sa iti incapa difurile (si porturile daca le pui tot pe ea,si apoi inmultesti sa aflii adancimea,aduci si grosimea materialului,lasi si tu cativa cm loc de la margini,intre difuri,porturi.Vezi din ce o faci,cauta mdf de 22 si ranforseaza-l,sau pune ceva placi bituminoase pe peretii interiori.
Pune si tu putin mintea la contributie,ca nu sta nimeni sa iti faca matematica de clasa 3-a,ai tot ce-ti trebuie
Sus
gigi_kent86
Priceput

MesajTrimis: Lun Ian 14, 2008 1:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok. Merci.
O sa incerc sa vad ce iese.

kmykze
Pasionat

Data înscrierii: 15/Ian/2008

MesajTrimis: Mar Ian 15, 2008 2:32 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

este f greu sati iasa o incinta daca nu esti pro, cele mai simple si cu care sigur nu dai gres sunt incintele sealed, adica sigilate, te complici cu bass reflex, in plus la sealed ai spatiu mai mic al incintei, pune niste bani si fati o incinta pe comanda, iti zic sigur ca nu o sa iti iasa din prima, apropo la incinta sealed tre sa faci cate o incinta pt fiecare alfel se vor influenta unu pe celalat si va iesii o harababura. mai uitate pe situl de la alpine ca au acolo modul de calcul si fiecare tip de incinta explicate pe-ndelete. numai bine si succes in proiect.
Sus
kmykze
Pasionat

MesajTrimis: Mar Ian 15, 2008 2:35 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

kmykze a scris:
este f greu sati iasa o incinta daca nu esti pro, cele mai simple si cu care sigur nu dai gres sunt incintele sealed, adica sigilate, te complici cu bass reflex, in plus la sealed ai spatiu mai mic al incintei, pune niste bani si fati o incinta pe comanda, iti zic sigur ca nu o sa iti iasa din prima, apropo la incinta sealed tre sa faci cate o incinta pt fiecare alfel se vor influenta unu pe celalat si va iesii o harababura. mai uitate pe situl de la alpine ca au acolo modul de calcul si fiecare tip de incinta explicate pe-ndelete. numai bine si succes in proiect.

am uitat sati zic ca, cu acest tip de incinte nu vei avea maximum de performanta din suburile tale.
Sus
CBI
Priceput

MesajTrimis: Mar Ian 15, 2008 3:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu ti-as recomanda sa nu mai faci posturi inutile ca spui numai tampenii.Putine si bune,ca nu ajuta pe nimeni,crede-ma
Si incearca sa scrii mai corect gramatical si nu te mai cita pe tine,editeaza-ti postul ca nu ai accesul blocat ca pe alte forumuri.Doar niste mici observatii,nimic personal Wink
Bine ai venit pe forum Idea
Sus
kmykze
Pasionat

MesajTrimis: Mie Ian 16, 2008 2:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok, dar zimi si mie ce tampenii am zis...
Sus
jblp1222
Priceput

Data înscrierii: 12/Oct/2007

MesajTrimis: Mie Ian 16, 2008 2:48 am    Titlul subiectului: Constructie incinta pentru 2 subwoofere Răspunde cu citat (quote)

nu mai fiti mai baietzi rautaciosi ...
CBI
Priceput

MesajTrimis: Mie Ian 16, 2008 12:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am impresia ca te grabesti si nu gandesti prea mult ce scrii!Spui niste lucruri la care nu ai nici o sustinere,afirmatii 'gratuite'
Despre partea cu 'tuburi' si 'statii' ai vazut cum a fost,stiu ca ti se putea explica mai bine,dar asta e,toti sunt 'grabiti' si asta iese Confused
Multi sunt incepatori ,si nu stiu cine scrie in spatele acelui nick,si e posibil sa ia de bune acele indicatii
Nu stau sa-ti fac capul mare,ca nu-mi place sa fiu 'injurat' apoi in gand Smile
Ideea e ca 'tubu' nu scoate wati,in loc de gajait ai putea gasi si tu niste sinonime mai potrivite,postezi doar unde crezi ca il ajuti cu ceva pe om,nu ii spui pareri si povesti,si mai clar,nu ambiguu,ca e greu de inteles ce vrei tu sa zici
ex:daca tu pui un port acolo, se va auzii fie un fluierat de cate ori bate basul sau va anihila efectul basului detot si difuzorul va merge ca si cum lai tine in mana Question Question
Si nu,nu este greu deloc sa-ti iasa o incinta,nu trebuie sa fii 'pro',nu faci incinta 'sigilata'(inchisa se zice,sigilat e altceva) ca se face mai simplu,faci incinta dupa parametrii difului,poti sa faci si linie de transmisie daca ai putina experinta
Si unde ai auzit tu ca trebuie sa faci incinte separate la fiecare dif?ce harababura iese?,in caz ca nu ai vazut sunt incinte de mii de E cu 3-4 difuri pe baffle,sau asa-zisele 2 cai jumate,si nu s-a legat nimeni de ei
Smile
Poti sa pui si 10,daca sunt la fel si dimensionezi corect incinta
Nu mai zic nimic,sper ca ai inteles esentialul.Si sa stii si tu,o diploma nu face pe nimeni mai luminat sau mai inteligent.Sunt destui fara si care nu au nevoie ca sa se remarce,in sensul de bine, Practica e practica si e bine sa mai si 'furi' meseria.
Succes in realizarile tale
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum