|
Autor |
Mesaj |
naiba
Data înscrierii: 04/Mai/2010 Mesaje: 44
|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 11:46 am Titlul subiectului: cum aflu polaritatea la firele pt difuzoare? |
|
|
am tras firele pentru difuzoare din portiere pana la portbagaj unde voi instala amplificatorul. problema este ca am luat niste cablu electric cuprat de 2.5mm si l-am dublat el fiind rosu. acum cum pot afla dupa ce conectez firele la statie care fir este plusul si care minusul la capetele de conectat difuzoarele? mentionez ca nu mai pot urmari firele ca ar insemna sa desfac iar praguri si restul. ce fel de curent trece prin ele? pot verifica cun un bec de masina sa aflu plusul si minusul? azi as vrea sa ma pun sa montez difuzoarele.
tot respectul pentru cei care vin cu vreun sfat! |
|
Sus |
|
 |
naiba
|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 12:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
imi dau eu o varianta de raspuns, dupa sapaturi mai adanci, cu toate ca nu stiu daca intr-adevar o sa fie si buna. ramane de aplicat. ar fi cam asa: 'tragi un fir de la masa masinii si il pui pe minusul difuzorului si incerci cu cele doua care vin de la cd (in cazul meu de la amplificator), pe rand... ala cu care se aude e sigur plus'. revin cu un raspuns dupa ce o sa verific, daca nu cumva mai are cineva alta idee. |
|
Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 2:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Aveți grijĂŁ cum ardeți difuzoarele! De ce sĂŁ pui firul de la masa mașinii pe o mufĂŁ a bobinei? _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
Sus |
|
 |
naiba
|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 2:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu merge nu? ai cumva vreo idee cum pot sa aflu polaritatea firului de la amplif la capatul celalalt? o sa fac instalarea maine pana la urma. |
|
Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 3:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu zic ca ar merge sau nu, eu doar te intrebam sa-mi zici mai detaliat de ce ai face asta.
Fara sa masori la capete (1 singul fir de pe cablu, un capat de la difuzor si unul care pleaca din amplificator) nu am idee cum ai putea.
Incearca sa postezi si pe elforum in caz ca nu ai facut-o deja, cred ca acolo vei avea sanse mai mari.
Singura chestie practica, sigura si rapida la care ma pot gandi e sa faci rost de un cablu mai lunguet care sa-ti ajunga la cele 2 capete (de la amplificator la boxe) si de un multimetru. Legi cablul la unul din capetele de la amplif si incerci sa pui multimetrul in scurt si asa vezi care il faci + si care -. Dupa ce faci asta ideal ar fi sa-ti pui ceva pe ele sa nu le mai incurci pe viitor daca zici ca sunt de aceeasi culoare. Sper ca ai inteles ce vreau sa zic. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
Sus |
|
 |
naiba
|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 5:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
ionuutzuu a scris: | Nu zic ca ar merge sau nu, eu doar te intrebam sa-mi zici mai detaliat de ce ai face asta.
Fara sa masori la capete (1 singul fir de pe cablu, un capat de la difuzor si unul care pleaca din amplificator) nu am idee cum ai putea.
Incearca sa postezi si pe elforum in caz ca nu ai facut-o deja, cred ca acolo vei avea sanse mai mari.
Singura chestie practica, sigura si rapida la care ma pot gandi e sa faci rost de un cablu mai lunguet care sa-ti ajunga la cele 2 capete (de la amplificator la boxe) si de un multimetru. Legi cablul la unul din capetele de la amplif si incerci sa pui multimetrul in scurt si asa vezi care il faci + si care -. Dupa ce faci asta ideal ar fi sa-ti pui ceva pe ele sa nu le mai incurci pe viitor daca zici ca sunt de aceeasi culoare. Sper ca ai inteles ce vreau sa zic. |
chestia aia cu minusul de la masa masinii am citit-o tot pe un forum. eu is cam praf cu electronica si fizica dupa cum se vede. pe elforum am postat acum ca mi-ai dat ideea dar nu stiu daca primesc raspuns prea curand.
legat de chestia practica nu cred ca te-am inteles. ce inseamna in scurt. treaba e ca nu m-am gandit sa le notez de la tragerea cablurilor niste semne pe ele si acum fiind bagate prin praguri, stalpi nu mai pot sa le urmaresc care si cum sunt. si mai sunt si prinse intre ele cu banda izoler in mai multe puncte. |
|
Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 6:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ma refer sa faci scurt la multimetru prin intermediul cablului de la masina ca sa aflii care cap din portbagaj corespunde celui din portiera cu ajutorul unui "prelungitor" ca sa nu mai stai sa desfaci firele de sub praguri. E ca si cum ai atinge bornele lui una cu alta doar ca o faci prin intermediul cablurilor tale sa vezi care ce e. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
Sus |
|
 |
The_Audio_Dog Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 216
|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 6:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
iei o baterie de 1,5V (gen AAA sau AA) si pui pe bornele la difuzor
daca ai nimerit plusul difului cu plusul bateriei membrana difuzorului se misca in fata (iese putin) daca este invers membrana se trage inapoi
la tweetere nu incerca asa ceva
nu recomand metodele de mai sus cu minusul la caroserie si un fir din casetofon poti arde finalul |
|
Sus |
|
 |
naiba
|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 7:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
audio dog. nare treaba ce zici tu. eu nu vreau sa aflu polaritatea la difuzoare ca am vazut ca toata lumea stie asta. |
|
Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 7:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai polaritatea de la difuzoare te intereseaza defapt pe tine )))))))
E foarte utila si sigura metoda lui. Daca ai pus cablurile pe baterie si a iesit boxa in fata atunci + care l-ai pus pe baterie il pui pe amplificator si - la fel. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
Sus |
|
 |
mateyon Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 211
|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 8:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
 |
|
Sus |
|
 |
naiba
|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 8:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
aoleoooo. nu fratilor. nu polaritatea de la difuzor ma intereseaza ca alea au bornele notate bine. eu firele nu le mai stiu cum vin ca-s de aceeasi culoare.
in fine din pacate am intrebat in stanga si in dreapta dar nu are nimeni un multimetru asa ca m-am gandit la o alta solutie pe care am si incercat-o dar mi se pare un pic suspect ceva. m-am gandit ca as putea incerca cu o baterie de 1.5v conectand firele de la un capat la bornele bateriei iar la celalalt capat sa conectez un led smd (de asta am gasit prin casa). am incercat asta cu un cablu de difuzoare in casa si ceea ce mi s-a parut suspect e ca la capetele firelor cu ledul acesta se aprindea cand plusul de la baterie era pus la minusul de la led iar minusul de la baterie era plusul de la led (stiu ca e plusul ca are o rezistenta mica pe el). daca puneam + de la baterie cu + de la led si - cu - nu se mai aprindea ledul. e normal?
aaa. acum am inteles ionutzuu de ce e buna si metoda lui dog cu toate ca o citisem de multe ori pe alte forumuri dar nu mi-am dat seama ca pot pune bateria la capetele de la amplificator. am fost ingust la minte. dar se cunoaste bine daca iese membrana in afara sau se duce inauntru? |
|
Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 9:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
In sfarsit ......
Cat despre membrana, ce zici sa incerci si apoi sa ne spui si noua ? Oricum daca nu poti tu sa te uiti roaga pe cineva sa te ajute. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
Sus |
|
 |
The_Audio_Dog Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 216
|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 9:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
se cunoaste destul de bine dar e bine ca operatia sa o faci in 2 oameni, unul sa dea impulsuri cu bateria pe firele de la amp si unul sa vada cursa membranei , nu lasa bateria mult conectata, dai doar impulsuri |
|
Sus |
|
 |
naiba
|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 10:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
mi-am dat seama ca e nevoie de un ajutor. nu pot fi si in portbagaj si la portiere in acelasi timp. si stiam cu bateria ca nu trebuie sa o tin mult. multumesc la toti pentru raspunsuri si eventual o sa revin dupa terminarea operatiunii.
o seara placuta tuturor! |
|
Sus |
|
 |
|