|
Autor |
Mesaj |
Vishnu
Data înscrierii: 14/Noi/2006 Mesaje: 47
|
Trimis: Mie Feb 25, 2009 10:54 am Titlul subiectului: |
|
|
Ok. Ms mult de promptitudine. Ar fi frumos daca s-ar face un topic sticky despre chestia asta. Si anume, o lista in sensul : pana la 500 W RMS - cablu de alimentare de 20mm2 , pana la 800 - cablu de alimentare de x mm2. Cred ca sunt destui care poate deschid aiurea inca un topic in legatura cu chestia asta. |
|
Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Mie Feb 25, 2009 1:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
exista postata pe forum o diagrama de dimensionare in functie de putere (sau curentul consumat) si lungimea traseului, cine cauta, gaseste .
bafta! _________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
Sus |
|
 |
iulidw Pasionat
Data înscrierii: 27/Ian/2009 Mesaje: 58 Locație: Craiova
|
Trimis: Vin Feb 27, 2009 4:01 am Titlul subiectului: |
|
|
sunt roman 100% si merg pe varianta alternativa DIY, convins 99% de buget si o sa iau cabluri de sudura pt +12V in portbagaj.
intrebari: sunt pe mai multe grosimi?cam cat ar fi de ajuns pt 5-600w nu m-am hotarat inca la statie, sbw typeR 12'?ce preturi au,se gasesc in magazine gen praktiker sau 1001 articole?tinand cont ca nu e o putere f mare, cablurile "dedicate car audio" costa cam 1,5mil kit-ul..cat de ieftin as iesi? cam atat ca deja sunt prea multe intrebari,deh sunt si eu la inceput, am cititi "tone" de forumuri si e setea de informatie..n-as vrea sa ma tapesc
multumiri anticipate
off
"grupul clonelor" devine deja un brand aici...sunt mai multi forumisti fani ai telenovelei?sau,,  |
|
Sus |
|
 |
Tibitzu Audiofil
Data înscrierii: 16/Feb/2009 Mesaje: 926
|
Trimis: Sâm Feb 28, 2009 10:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asa...dupa 30 de minute de citit tot topicul cap-coada,dupa 30 de minute de amuzament sunt tot in ceata.
Pana la urma care sunt mai bune ??? Cablul dedicat sau cablul de sudura??? ...
PS;stiu sunt rau. |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Sâm Feb 28, 2009 11:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
poti sa folosesti de care ai...prin toate "curge" relativ la fel.
eu prefer cablu dedicat pt ca e mai flexibil si arata bine, dar nu as face nazuri nici daca ar fi sa folosesc cablu normal.
am facut instalatii si cu cablu normal si cu cablu dedicat, iar diferente nu am observat dpdv practic, diferentele sunt doar de ordin estetic si de ordin financiar... _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
Sus |
|
 |
B-05-WRB Priceput

Data înscrierii: 25/Ian/2008 Mesaje: 373 Locație: bucuresti
|
Trimis: Dum Mar 01, 2009 12:57 am Titlul subiectului: |
|
|
de acord cu tine o&g dar cand tragi ca mine si multi altii de la 5 trasee de cate 5m fiecare in sus sa vezi cine dicteaza: aspectul sau bugetul ?
cu toate astea am ales si noi varianta cu cele dedicate car audio pt ca regulamentul unei anumite competitii in care se masoara presiunea sonora, nu permite folosirea welding wire'ului sau altor cabluri nen-dedicate. doh. |
|
Sus |
|
 |
Tibitzu Audiofil
|
Trimis: Dum Mar 01, 2009 1:17 am Titlul subiectului: |
|
|
eu sincer nu am folosit non-audio pana acum dar parerea mea este ca atunci cand te arde buzunarul si ai nevoie de multe trasee cele non-audio sunt extraordinar de bune mai pe scurt prefer 4 trasee de non-audio decat 2 dedicate.
@WRB - daca nu trageai cabluri dedicate nu mai fugea masina si mi-ai promis o liniuta  |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Dum Mar 01, 2009 3:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Cablul dedicat este cel mai bun. Este extraordinar de mirabolant de minunat. Electronii o sa zburde prin el ca pe un camp inflorit, fericiti ca circula prin cupru dedicat car audio. Amplificatoarele o sa fie multumite, sunetul o sa fie mai liniar, bass-ul mai vioi, inaltele mai pronutate, vocile mai accentuate.
Ce sa mai, o sa fie ca si cum ai avea cu totul alt sistem. Dar trrebuie sa fie cablu dedicat car audio in alimentare, altfel eleconiii o sa stie ca incerci sa ii pacalesti si o sa se sperie, fancad vocile sa paar sterse, bass-ul sa fie cu overhang masiv iar inaltele foart e tipatoare.
A, si sa nu cumva sa pui cablul direct pe metal, ca o sa se scurga electronii in caroserie. Si cablul trebuie sa fie putin inclinat de la baterie la amplifuri, ca sa curga suav spre alimentarea amplificatoarelor. Curgerea este cu atat mai suava cat electronii aluneca usor prin cablul dedicat car audio. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Dum Mar 01, 2009 3:43 am Titlul subiectului: |
|
|
o&g a scris: |
eu prefer cablu dedicat pt ca e mai flexibil
. |
Povesti de adormit copiii. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
zeusrazvy Priceput
Data înscrierii: 29/Mai/2007 Mesaje: 428 Locație: Cluj
|
Trimis: Dum Mar 01, 2009 3:52 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu tocmai am montat sistemul meu si am pus cablu de 50 ne dedicat... si a fost foarte maleabil pentru grosimea lui...curent acum nu ma plang deloc har domnului este eu unul nu vad diferenta.. |
|
Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006 Mesaje: 2945 Locație: galati
|
Trimis: Dum Mar 01, 2009 10:04 am Titlul subiectului: |
|
|
a citit cineva noul regulament emma ?!
( dupa cum spune si B-05-WRB )
am inteles ca s-a modificat putin si ...
dupa cum spun unii apropiati :
cei cu cabluri "nededicate" vor fi descalificati !
e adevarat !? stie cineva sigur !?  _________________ http://www.be-loud.ro/forum/cyu-cyuul-meu-viitor-cid-t9000.html
YM: shokaliptiku |
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007 Mesaje: 545
|
Trimis: Dum Mar 01, 2009 11:11 am Titlul subiectului: |
|
|
Cum demonstreaza arbitrul ca este cablu de sudura !
Astept argumente ! |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Dum Mar 01, 2009 11:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Shokaliptiku a scris: | a citit cineva noul regulament emma ?!
am inteles ca s-a modificat putin si ...
dupa cum spun unii apropiati :
cei cu cabluri "nededicate" vor fi descalificati !
e adevarat !? stie cineva sigur !?  |
Ce ineptii, ce enormitati...  _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007 Mesaje: 545
|
Trimis: Dum Mar 01, 2009 11:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Poate ma cauta prin praguri dupa cablu de semnal (cablu de microfon triplu ecranat, rca diy).
Si inca ceva daca nu me primesc pe astia care nu avem dedicat car audio pe cine o sa primeasca ?  |
|
Sus |
|
 |
Tibitzu Audiofil
|
Trimis: Dum Mar 01, 2009 2:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Chestia cu "cine nu are dedicat" este o aberatie ... eu cred ca atata timp cat totul este sigur in masina,sigurante puse corect,mufe si papuci la fel de bine puse nu ar trebuii sa existe probleme ... ar fi culmea sa descalifice pe cineva cu "ne-dedicate" si sa ramana unul in concurs fara sigurante  |
|
Sus |
|
 |
|