Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Cum se alimenteaza corect un sistem audio
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Glosar - termeni din domeniul car audio

Autor Mesaj
dj01fad

Data înscrierii: 29/Oct/2007
Locație: in copac

MesajTrimis: Dum Noi 04, 2007 8:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

glumeam bre. am si eu un mig, dar are ceva problema si nu gasesc pe nimeni sa il repare.... este philips si cica nu se baga ca e complicat Confused
Baban_San
Pasionat

Data înscrierii: 25/Iul/2007
Locație: 18 Z

MesajTrimis: Vin Dec 07, 2007 11:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://forum.soundpressure.com/showthread.php?t=5757

o scurta discutie de pe unul dintre cele mai mari forumuri de audio din SUA.....
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dorin
Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm Dec 08, 2007 7:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Baban_San a scris:
http://forum.soundpressure.com/showthread.php?t=5757

o scurta discutie de pe unul dintre cele mai mari forumuri de audio din SUA.....

o scurta discutie civilizata Wink)
Sus
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 9:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

calm baieti calm ....

parerea mea : daca e destul de gros incat sa treaca curentul prin el e bun ! cat de cat flexibil si la treaba cu el !

ce trebuie sa fie cu zeci de mii de firisoare ? doar nu fac spirale din el !

daca cineva imi spune ca face diferenta intre cablu de 50mm2 de sudura si unu dedicat car audio de 50mm2 inseamna ca e genu de om de vorbeste cu dumnezeu in timpul liber Laughing

diferentele sonore sunt bancuri ! NU EXISTA ! alte diferente da exista normal !

multi oameni nu fac diferenta intre sunetul unui difuzor incalzit si unul rece , dar "aud" n schimb cablurile ... ce sa mai zic ... despre treaba asta nu am vazut nici un topic
Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 12:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sunt mai multe persoane care mi-au spus ca nu-s diferente "sonore" intre cele doua cabluri (si nu ma refer doar la grupul clonelor), fata de persoanele care recomanda doar cabluri dedicate.
asa ca eu ingrop "securea razboiului" si nu mai contrazic afirmatia de mai sus Smile

chiar daca as asculta un sistem cu alimentare pe cablu de sudura, nu am urechea asa fina Wink

ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 10:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu conteaza ce ingropi bezz...eu chem gasca la inca 8-9 pagini de razboi.
fa bine si ascute securea.

Sus
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Mie Dec 19, 2007 1:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bring it on mf Laughing
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mie Dec 19, 2007 1:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

It's covered in Myf and coming your way.

*pleasc*

Sus
dj01fad

MesajTrimis: Lun Feb 11, 2008 9:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mi-am facut rca-uri cu cablu de microfon... sunt foarte bine, foarte moi: pot sa cocolosesc cele 4 trasee si sa le bag in buzunar Wink, suna bine, si am facut diferite teste la care am descoperit ca fata de anumite cabluri mediocre sa zicem intre 10 si 40 ron, se simte un sunet mai curat, fara interferente... cel mai bine s-au simtit aceste interferente la un cablu luat cu 17 lei de la sal (nu cumparat de mine ca doar nu sunt idiot Razz)...
in concluzie, daca aveti de unde sa faceti rost de mufe, si de asemenea cablu, luati si folositi sau macar testati, eu zic ca este mai mult decat ok; mufe am laut de la un amic 4 bucati, inca nu am reusit sa cumpar pt ca nu am gasit unele pe care sa le pot studia in pravalie direct, toti aducand numai la comanda...

dorin
Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 10:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile ce cablu ai luat? si aici este pe marci si pe fitze Smile mie mi-a recomandat cineva cabluri CANARE. Cat despre mufe, asteptam importul AURIX sa ne luam si noi niste mufe smechere Smile
Sus
dj01fad

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 1:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

recomand si eu cu caldura Insulele CANARE Laughing (glumesc desigur)
am luat cablu de la un studio de televiziune cand modernizau instalatiile pe acolo (l-am primit cadou Cool )... este rosu, si o sa iti spun deseara ce scrie pe el ca trebuie sa ma uit... deocamdata din cauza ca nu mai am nimic montat in masina, le-am desfacut si am folosit mufele ca sa imi fac un cablu pt home-audio de 30 cm... pe viitor, in masina vreau sa coc ceva total nou, cu niste difuzoare pe care inca le caut, dar care o sa coste toate maxim 150 de euroi Very Happy. mi-a spus o pasarica ca mai pregateste cineva de pe aici ceva asemanator... ideea mi-a venit de la b&o care iti vand cu cateva mii de euro niste difuzoare itt, nokia in niste cutii idioate (si cross-uri) facute de ei, care suna de iti ia capul. ex: beolab penta Wink . sper sa iese ceva, eu is tare curios.

Vishnu

Data înscrierii: 14/Noi/2006

MesajTrimis: Mar Feb 24, 2009 2:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si la un amplificator de 400 W RMS, cat ar fi diametrul indicat la Kit-ul de amplificare ? 25 mm2 e destul ? sau trebuie 35 ? stiu ca, cu cat e mai gros, cu atat mai bine, dar ma refer la diametrul standard/optim.
Deasemenea ma intereseaza daca, cablurile de la amplificator spre subwoofer conteaza si ele ? trebuie sa aibe un diametru minim la aceasta putere (400 W RMS amplificatorul si tot atata si subwooferul) ?
Multumesc anticipat de raspunsuri.
Sus
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Mar Feb 24, 2009 1:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

25 mmp este mai mult decat suficient; la sub, daca traseul nu este lung poti pune 2x2.5 mmp, OFC free fara grija.
Vishnu

Data înscrierii: 14/Noi/2006

MesajTrimis: Mie Feb 25, 2009 12:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ms de raspuns. Acuma urmeaza inca o intrebare : De 20 mm2 e suficient ? Stii de ce intreb ? Fiindca eram ferm convins ca, cei de la Ground Zero au kit de 25 mm2. Dar de fapt e de 20, de 25 nu au. De 25, ce e accesibil pentru mine ar fi de la firma AIV. Am de ales intre GZ de 20, AIV de 25 sau Dietz de 20. Care ar fi mai calitativ dintre acestea ?
Sus
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Mie Feb 25, 2009 12:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, e de ajuns, eu am ~ 21 mmp pe 500w si se comporta foarte bine. ba chiar e putin supradimensionat, s-a mai spus pe aici pe forum.
brandurile care le-ai enumerat sunt pe acelasi nivel ... poti alege pe oricare din ele ... ia gz daca e mai ieftin, stiu ca au preturi bune.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Glosar - termeni din domeniul car audio Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Următoare
Pagina 10 din 13

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum