|
|
|
Autor |
Mesaj |
Baban_San Pasionat

Data înscrierii: 25/Iul/2007 Mesaje: 109 Locație: 18 Z
|
Trimis: Vin Noi 02, 2007 3:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
bezz a scris: | Baban_San a scris: | dj81bas, in ceea ce priveste sq nu cred ca am sugerat cuiva sa foloseasca asa ceva, pt ca sunt sigur ca la un anumit nivel de fidelitate fac si aceste cabluri dedicate car audio treaba, dar pt galagie si pt putere si pt multe trasee de avg 0 nu cred ca va folosii cineva vreodata de exemplu cablul audison avg 0 sau alceva pt SPL. |
exista un fiat panda cu 16x awg0 audison, dj81bas foloseste audison/orion, bigu avea dietz 0awg, octavia2 (DD) 4 awg0 parca orion, TAU avea orion 0awg, pana si blak are niste bucatele de stinger pe alimentarile statiei (are si cabluri de sudura dar lungimi <1m) si nu in ultimul rand ugod... dar probabil ca ti-ai dat seama ca sunt prezentarile de pe 4rum, unde probabil masinile calumea, facute cu cablu de sudura, sunt sterse de moderatori, cu o mica exceptie .
sa mai zic nils/taz/alex??? doamne pe cati au putut sa imbrobodeasca astia de pe 4rum, si nici unul nu e "cu eschiu". |
ma priceputule, la ce pret de damping era orionul acela la 50 de mii lei vechi, ca deja incepi sa ma scoti din minti cu prostiile pe care le spui, si la ce pret de achizitie crezi ca a luat audisonul, mestere cel care aducea inainte hertz si audison in tara ai ??? ia zii tu mie mestere,
am stat ca dobitocul 4 luni sa caut cabluri si peste tot lumea imi zicea scoruri de peste 300 de mii lei metru, lasa in p...a mea masinile care sunt facute de importatori ca alea is sponsorizate din afara sau au luat cablurile la preturi foarte mici, numai prostii vorbesti fara sa te aflii in cunostinta de cauza.
lasa combinatiile ca tu le iei mai ieftin, sau ca pret importator si alte prostii, eu m-am dus ca omul si am intreabt la magazin poti sa imi spui ca sunt prost, ce puii mei se leaga lumea atat de aceste cabluri ce puiii mei au cacat in ele si nu stiu eu.
toti instalatorii pe care iai enumerat au avut cabluri de la audison sau de la orion ex orion era ieftin pt ca le aducea cineva din afara si a fost un stock de nu stiu cate sute de role si s-a vandut in toata romania, nu mai abera atata frate, ca ma crucesc cand citesc ce prostii si exemple dai la spl si la conectica de spl
masina lui TAU tu stii pe unde are tau tras cablu de curent desteptule, pe sub masina si nu are copex pe el, deabia anu asta i-a atras atentia un judecator emma Radu, la drobeta si la bucuresti avea totul in regula, cine a foacut sistemul acela pe dacie mestere, ia zimi tu mie??
Ultima modificare efectuată de către Baban_San la Vin Noi 02, 2007 4:16 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
dorin Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007 Mesaje: 356 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Noi 02, 2007 3:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai stiu eu un cablu tras prin aripa cine o fi facut instalarea lui TAU? oricum pe ei nu ii intereseaza, ca iau altul daca se strica, cu 5 RON/metru )
|
|
Sus |
|
 |
Baban_San Pasionat

|
Trimis: Vin Noi 02, 2007 3:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
dj01fad a scris: | la utp este alta treaba... daca nu imperechezi traseele cum trebuie ai sanse mari sa nu mearga. nu mai retin exact cum se face transferul, dar o sa citesc in cartea de retele sa vad. |
eu zic ca la un cablu de calitate nu are nici o legatura cum faci mufarea. atata timp cat si in partea cealalta faci la fel.
daca ai un cablu utp de o mai proasta calitate, celelalte perechi sunt dintr-un aliaj, deci de aceea tre sa faci pe acele culori
acum pt ca traim pe pamant si suntem oamnei, trebuie sa existe standarde si reguli pe care unii trebuie doar sa le teoretizezi iar altii ca mine sa le puna in practica si sa isi dea seama ca nu conteaza oridinea in care sunt puse atat timp cat cablul este de buna calitate. ex molex, 3M si lista poate continua...
bezz sper ca nu mai imi expui inca o teori de a ta ca nu este corect ce spun
top cabluri :
3. cabluri nededicate car audio: cablu de sudura, alte inventii
2. cablu dedicat car audio: orion, dietz, stinger, altele
1. cablu chiar dedicat car audio: audison, aurix
mai demult am auzit si am citit pe un forum de home. audio o discutie similara in care unii useri se plangeau de curentul care le vine bransat in casa si ca ei au o camera speciala in care isi tin bateriile si ascult anumai la bateriile acelea, pe care evident dupa aceea le incarca tot la curentul de la priza daunator sunetului pur
deci poate fii si mai rau,
deci punetiva in masina baterii dedicate audio si car hi fi dar in acelasi timp acest lucru, hai sa fim seriosi.....
Description: |
|
Filesize: |
131.45 KB |
Viewed: |
372 Time(s) |

|
Description: |
|
Filesize: |
157.61 KB |
Viewed: |
373 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Vin Noi 02, 2007 5:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
dj01fad a scris: | si la audio se foloseste la hi-end acelasi principiu, acum mi-am amintit. este vorba "balanced in/out". semnalul, adica sinusoida este separata in doua: partea pozitiva se transmite pe un fir, iar partea negativa se transmite pe celalalt fir, iar amplificatorul le suprapune. singura problema este ca trebuie sa ai si aparat si amplif care sa fie prevazute cu asa ceva. am avut eu niste scule de casa care aveau asa ceva (accuphase), iar in domeniul auto, singurul amplificator prevazut cu balanced imput pe care l-am vazut live este audison vrx. am mai vazut asemenea metode de transmitere a semnalului si la aparatura profesionala de studio. |
zapco mai folosesc asa ceva...le zice symblink.
eclipse 8053 + BLA = balanced signal
@ bezz : eu am folosit cablu de microfon. ecranarea am folosit-o pentru masa deoarece cablul respectiv nu are decat 1 fir in miez
_________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007 Mesaje: 545
|
Trimis: Vin Noi 02, 2007 8:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca un cablu contine 3 trasee, fir " cad " , masa si ecran si vrei sa il folosesti in regim mono (fir cald si masa) atunci e bine sa unesti masa cu ecranul.
De ce?
Pt ca firul de masa si ecranul pot fi considerate armaturile unui condensator si atunci nu sunt dorite aceste (capacitati) neplaceri.
Incolacirea cablului de semnal...pai nene ce curent trece prin acele fire?
Curent alternativ si ...daca faci bucle acelui cablu ce se creaza intre acele bucle...?
Ce exista intr-o bobina...aaa?
|
|
Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Vin Noi 02, 2007 9:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
@baban: ce limbaj ... ce mai urmeaza, sa ne luam la pumni?
care-i problema ta? am zis ca si-au facut unii instalatia cu cablu car audio, majoritatea masinilor care s-au dus pe la competitii, treaba lor care ce cum sunt si ce combinatii au avut, am mai zis eu ceva de dragul tau cablu de sudura??? stai linistit si calmeaza-te ca-ti creste tensiunea degeaba...
vezi ca tu vorbesti prostii, ca mai toti isi pun cabluri de sudura ca nu se merita alea scumpe etc ...
si care-i treaba cu TAU? m-am laudat eu ca fac si dreg? am laudat pe altcineva ca face si drege? ce-mi spui mie ca avea cablul tras incorect? btw, a rezistat izolatia? mai ce chestie, ar fi trebuit sa crape gelatina aia proasta si scumpa in bucati dupa toate prezumtiile tale. iar aprecierile, consideratiile si invectivele tale nu dau doi bani pe ele, injura cat vrei, e modul tau favorit de-a tine un monolog.
_________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
Sus |
|
 |
dj01fad
Data înscrierii: 29/Oct/2007 Mesaje: 20 Locație: in copac
|
Trimis: Vin Noi 02, 2007 11:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
mgm2000ro a scris: | Incolacirea cablului de semnal...pai nene ce curent trece prin acele fire?
Curent alternativ si ...daca faci bucle acelui cablu ce se creaza intre acele bucle...?
Ce exista intr-o bobina...aaa?
 |
eu stiu asta, am scris pentru cei care poate nu stiu
_________________ =CX= |
|
Sus |
|
 |
Baban_San Pasionat

|
Trimis: Sâm Noi 03, 2007 12:09 am Titlul subiectului: |
|
|
bezz a scris: | @baban: ce limbaj ... ce mai urmeaza, sa ne luam la pumni?
care-i problema ta? am zis ca si-au facut unii instalatia cu cablu car audio, majoritatea masinilor care s-au dus pe la competitii, treaba lor care ce cum sunt si ce combinatii au avut, am mai zis eu ceva de dragul tau cablu de sudura??? stai linistit si calmeaza-te ca-ti creste tensiunea degeaba...
vezi ca tu vorbesti prostii, ca mai toti isi pun cabluri de sudura ca nu se merita alea scumpe etc ...
si care-i treaba cu TAU? m-am laudat eu ca fac si dreg? am laudat pe altcineva ca face si drege? ce-mi spui mie ca avea cablul tras incorect? btw, a rezistat izolatia? mai ce chestie, ar fi trebuit sa crape gelatina aia proasta si scumpa in bucati dupa toate prezumtiile tale. iar aprecierile, consideratiile si invectivele tale nu dau doi bani pe ele, injura cat vrei, e modul tau favorit de-a tine un monolog. |
eu nu inteleg care este problem ta cu cablurile astea sincer, sa stii ca mai sunt destui care isi fac sisteme cu cabluri de sudura, dar nu au timp sa isi prezinte sistemele cum nu am timp nici eu sa stau toata ziua pe forum si sa scriu palavre cum scrii tu, si nu are rostul sa isi prezinte sistemele, pt ca nu ii intereseaza asa ceva.... sa faca pe desteptii.
cum nu te intereseaza ce fac altii atunci lasa in pana mea mai incet cu cablurile dedicate car audio si cu modul corect de a sertiza un papuc.... daca nu te intereseaza atunci nu mai critica pe uni si pe altii nu.... veziti de treaba ta....
|
|
Sus |
|
 |
dj01fad
|
Trimis: Sâm Noi 03, 2007 7:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
babane, care este problema ta? topicul are numele care il are da? asta a spus si bezz, parerea lui si nu numai a lui despre cum se alimenteaza corect un sistem, si nu numai el, asta am spus toti. cum si tu ai alta parere, este treaba ta ce faci, dar nu ti-a dat nimeni in cap si nu a vorbit nimeni urat cu tine; fiecare facem cum vrem sau mai bine zis cum ne permite punga, dar chiar asa nu poti sa lasi limbajul asta agresiv? crezi ca are cineva ceva personal cu tine? este spatiu public, si ar trebui sa ne comportam civilizat.
hai sa continuam discutia frumos si civilizat, ca sa ne fie drag sa citim, chiar daca discutam contradictoriu.
si apropo de sertizat papuci, am vazut la cineva ca ii cositorea... eu mi-as lua cleste de sertizat, dar nu am gasit decat prea scump, asa ca ii bat cu ciocanul. problem?
_________________ =CX= |
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

|
Trimis: Sâm Noi 03, 2007 8:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
un cleste era ~ 300 RON si asta din auzite...pt ca tipul mi-l aducea de la importator.
Am preferat sa ma duc in piata Obor si sa-mi cumpar un ciocan de lipit de 300w cu 25RON si cu inca 20RON sa cumpar fludor si sacaz.
Se cositoreste greu pt ca este mare suprafata si se raceste f f repede.
Indicat este sa folositi un alt decapant mai puternic decit sacazul.
Atentie mare la lipitura " rece " sa nu va pacaliti...lipitura trebuie sa aiba un aspect lucios...si nu unul mat.
acum se pune problema
Cleste sertizat vs ciocan de lipit + cositor
300 ron vs 25+20
|
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Sâm Noi 03, 2007 8:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
mgm2000ro a scris: | Se cositoreste greu pt ca este mare suprafata si se raceste f f repede.
Indicat este sa folositi un alt decapant mai puternic decit sacazul.
Atentie mare la lipitura " rece " sa nu va pacaliti...lipitura trebuie sa aiba un aspect lucios...si nu unul mat.
|
se poate incalzii cu lampa de gaz si este o pasta decapanta, relativ scumpa (~30lei), dar care face minuni,
asa se elimina treaba cu lipiturile reci datorita faptului ca flacara are o putere de incalzire mult mai mare decat cea a unui ciocan de lipit.
de topit izolatia,daca esti atent, nu se topeste decat fooarte putin.
_________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Sâm Noi 03, 2007 8:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
dj01fad a scris: | babane, care este problema ta? topicul are numele care il are da? asta a spus si bezz, parerea lui si nu numai a lui despre cum se alimenteaza corect un sistem, si nu numai el, asta am spus toti. cum si tu ai alta parere, este treaba ta ce faci, dar nu ti-a dat nimeni in cap si nu a vorbit nimeni urat cu tine; fiecare facem cum vrem sau mai bine zis cum ne permite punga, dar chiar asa nu poti sa lasi limbajul asta agresiv? crezi ca are cineva ceva personal cu tine? este spatiu public, si ar trebui sa ne comportam civilizat.
hai sa continuam discutia frumos si civilizat, ca sa ne fie drag sa citim, chiar daca discutam contradictoriu.
si apropo de sertizat papuci, am vazut la cineva ca ii cositorea... eu mi-as lua cleste de sertizat, dar nu am gasit decat prea scump, asa ca ii bat cu ciocanul. problem? |
eu sudez papucii cu MIG-ul.
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

|
Trimis: Sâm Noi 03, 2007 9:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
buna solutie
|
|
Sus |
|
 |
dj01fad
|
Trimis: Dum Noi 04, 2007 4:10 am Titlul subiectului: |
|
|
ssrli a scris: |
eu sudez papucii cu MIG-ul. |
s-a prabusit vreunul si l-ai saltat?
stiu ca trebuie sa aibe aspect lucios pentru ca inainte de caraudio eram electronist. o sa incerc si eu sa ii lipesc, si cred ca mai am inca un ciocan de lipit din ala batranesc. eu unde m-am interesat de cleste, am gasit pe la 500 ron... probabil ca de la 3 la 5 era adaosul magazinului ??!!
_________________ =CX= |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Dum Noi 04, 2007 10:58 am Titlul subiectului: |
|
|
dj01fad a scris: | ssrli a scris: |
eu sudez papucii cu MIG-ul. |
s-a prabusit vreunul si l-ai saltat?
stiu ca trebuie sa aibe aspect lucios pentru ca inainte de caraudio eram electronist. o sa incerc si eu sa ii lipesc, si cred ca mai am inca un ciocan de lipit din ala batranesc. eu unde m-am interesat de cleste, am gasit pe la 500 ron... probabil ca de la 3 la 5 era adaosul magazinului ??!! |
se vede ca electronistii nu au habar de aparatura cu care lucreaza mecanicii
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|