Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

"CUTIE" pt un subwoofer HERTZ ES 380

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
1n$4n3

Data înscrierii: 14/Apr/2007

MesajTrimis: Sâm Apr 14, 2007 3:55 am    Titlul subiectului: "CUTIE" pt un subwoofer HERTZ ES 380 Răspunde cu citat (quote)

Va salut si imi pare bine k "m-am integrat" in comunitatea be-loud Smile !

Cum sunt l primii pasi in domeniu...am nevoie d sfaturi... Question

Am inceput cu un subwoofer Hertz ES 380...Am inceput cu dreptul sau m-am impiedicat d l primii pasi ?

Acest sub l-am luat insa fara "cutie"...si de aici si prima, si clasica problema: "cutie" subwoofer...Schema am gasit-o l ei p site... http://www.hertzaudiovideo.com/file/pdf/Manuale_ES.pdf insa este f succinta ( nu imi da date legate de dimensiunile peretzilor - latzime/lungime si nici unghiul din trapez... ) Ma putetzi ajuta? ( sunt bune schemele lor? litrajul este ok? MDF sau PAL? c materiale imi trebuiesc pt interiorul cutiei?

PS: Din schema respectiva as opta pt varianta Asymetric Bandpass Cool

Astept pareri si sugestii cu nerabdare! ...sau dk vretzi s scapatzi repede d mine...indrumatzi-ma catre cineva care face l comanda si f repede (p loc dk s poate) o incinta pt sub.... Laughing

Multumesc. Wink
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Hitman_047
Pasionat

Data înscrierii: 04/Noi/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm Apr 14, 2007 9:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut si " bine te-ai integrat " Smile

Ai inceput poate cu foarte dreptul avand in vedere difuzorul. Trebuie sa tii cont de faptul ca e un difuzor de calitate de la o firma de renume si iti va trebui si o amplificare pe masura. Uite aici parametri http://www.audison.de/hertz/pics/energy/es380_spez.gif

baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Sâm Apr 14, 2007 12:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

fa un reflex de 100 de litriin acordat la 35 de hz si o sa ai bas din abundenta.
ca meterial poti folosi vatelina dar cantitatea trebuie sa o incerci tu pentru ca urechea mea percepe sunetul diferit de a ta.
ce masina ai??
mdf este bun dar sa fie mai amre de 18 daca nu vreis a o ramforsezi.
si pal de 18 merge doar ca trebuie ramforsat.
poti sa i intrebi pe cei de la be loud si sigur te rezolva ei.
nu te complica cu bandpassuri daca nu ai experiente pentru ca se paote gresi foarte usor la el.
Sus
1n$4n3

MesajTrimis: Sâm Apr 14, 2007 12:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sal.Se amplifica cu http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/BLAUPUNKT/THA_280/

Secificatiile le-am vazut si eu...Insa nu stiu sa le interpretez...C box sa aleg...Cam care ar fi dimensiunile ? Ce materiale sa folosesc...etc
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Apr 14, 2007 12:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

amplificatorul e mult prea slab pentru subwooferul ala.
Sus
1n$4n3

MesajTrimis: Sâm Apr 14, 2007 12:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

100L in loc de 60 cum dau ei pt reflex? sa fac un reflex intr-o cutie patrata? Sau sa o fac trapez k in schema lor? Am un Cielo....Si vreau sa il pun in portbagaj cu reflex-ul spre bancheta spate si inspre afara...Merci mult oricum!
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Apr 14, 2007 1:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o faci cum iti este tie mai usor.
reflexul pune-l pe partea unde este difuzorul.

60 de litrii mie mi se pare prea putin pentru un dif de 15 inchi.
poti sa incerci un 80-90 de litrii acordata tot la 35 de hz.
Sus
1n$4n3

MesajTrimis: Sâm Apr 14, 2007 1:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

2 sec...sunt novice...ce sa inteleg prin acordat la xHz ? Apropo...am incercat cu WinIDS PRO sa introduc datele din specificatiile lor dar nu m-am descurcat...cu un soft d genul asta "se face acordarea la xHz" ?
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Apr 14, 2007 1:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

zi-mi niste dimensiuni ale portbagajului si iti dau eu niste dimensiuni ale cutiei
Sus
adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Sâm Apr 14, 2007 10:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am eu o incinta exact pt cielo, de 100 L acordata la 32 hz
cred ca difuzorul tau se va distra pe cinste in interiorul ei ..... iar tu vei avea parte de cat bass vrei
mai multe detalii despre incinta - in linkul asta
PS: citeste tot de pe acolo Wink

daca esti interesat sa cumperi cutia - contacteaza-ma si ne intelegem
Sus
1n$4n3

MesajTrimis: Vin Apr 20, 2007 9:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ms d ajutor prietene. am facut cutia c mi-ai spus...dar nu-mi place cum s aude Sad plus k vibreaza rau tabla p masina Smile

altcineva...alte idei ? ceva in clar ?
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Vin Apr 20, 2007 10:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mai exact ce nu iti place cum suna?
amplificatorul e prea slab plus ca tabla trebuie antifonata pt un sunet cat mai bun.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum