| |
| Autor |
Mesaj |
neuron Priceput
Data înscrierii: 27/Dec/2006 Mesaje: 245 Locație: bucuresti pe stanga
|
Trimis: Joi Ian 11, 2007 10:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai da...pt ca la daciile vechi exista policioara aia suv bord care este excat cat bordul...pe toata lungimea ei...dar ...daca le mont4ez in plasticul de la schimbatorul de viterze???intre pedala de acceleratie si schimbator....exista un ornament de plastic ...au loc acolo??se schimba ceva din punct de vedere al calitatii sunetului??asta inseamna ca difurile vor fi pe dreapta -jos iar tweeterele vor fi in stanga sus... _________________ Alpine 9880/JBL GTO-804EZ/JBL GTO 609C/DLS classic 1072/Alpine MRV-M500/JBL GTO 1214BR. |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006 Mesaje: 2945 Locație: galati
|
Trimis: Joi Ian 11, 2007 10:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
| omule .. nu prea ai sanse ... dc am inteles bine .. u vrei sa le montezi in tunelul de plastic ... care face corp comun cu paralelipipedul in care intra HU ... partea cu schimbatorul de viteze si cu maneta de frana ... nu cred ca faci nici o treaba buna ! ... dc nuti place idee cu incintele in bord ... mai vino cu alte idei .. si poate te satuiesc si altii ! |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Vin Ian 12, 2007 2:53 am Titlul subiectului: |
|
|
Shokaliptiku chiar e o idee foarte buna cu incintele, dar asta mai inseamna o investitie, dar una care merita. eu as opta aici pt niste incinte trapezoidale de 3L inchise.
Neuron, vei avea 70w pe canal, iar pt sub 284w
unul foarte bun in banii lui, ar fi:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JBL/CS_1204T/
multumesc pt bere:), dar nu primesc cadouri  |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006 Mesaje: 2945 Locație: galati
|
Trimis: Vin Ian 12, 2007 8:29 am Titlul subiectului: |
|
|
stau si ma gandesc dc 7L sunt deajuns ... din pacate in zona asta .. a incintelor pt difuri chiar nu ma pricep ... dar am fost sfatuit pt niste pioneer uri ovale de 80 rms sa fac cutii de :
14 15 L dc nu le amplific
19 20 L dc le amplific .... voi stiti mai bine cu volumul incintelor pr difuri ...
numa bine ! |
|
| Sus |
|
 |
neuron Priceput
|
Trimis: Vin Ian 12, 2007 10:14 am Titlul subiectului: |
|
|
am o problema :nu suport sub cilindrice...si am inteles ca incintele cilindrice nu pun in valoarea sub-ul....prefer jbl gto 1204 br pt ca are incinta trapezoidala!
a doua : sa inteleg ca voi imi recomandati pt difurile de pe fata incinte...
sincer sa fiu si pe mine ma incanta ideea...daca le pun in incinte nu as mai fi nevoit sa tai...doar sa gauresc..ceea ce inseamna ca le pot monta si imediat dupa usa...cum se termina usa...incepe aripa ...langa pedala de ambreiaj...concluzie : montate in incinte pe "aripile din fata" !
ce zice bajetii??? ...si inca ceva ...ce inseamna investitie...nu prea cunosc ...cam cat ma duc cele 2 incinte si ce marime ar avea ...le voi amplifica daca asta conteaza.. _________________ Alpine 9880/JBL GTO-804EZ/JBL GTO 609C/DLS classic 1072/Alpine MRV-M500/JBL GTO 1214BR. |
|
| Sus |
|
 |
neuron Priceput
|
Trimis: Vin Ian 12, 2007 10:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intrebare: de ce se recomanda unora sa amplifice doar fata?
daca suneteul vine prea puternic din spate deranjeaza la condus
daca sunetul nu vine din fata...nu mai merge frana...sunetul nu trebuie sa fie la fel din ambele directii??? fata - spate...de ce? _________________ Alpine 9880/JBL GTO-804EZ/JBL GTO 609C/DLS classic 1072/Alpine MRV-M500/JBL GTO 1214BR. |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Sâm Ian 13, 2007 2:20 am Titlul subiectului: |
|
|
| neuron a scris: | Intrebare: de ce se recomanda unora sa amplifice doar fata?
daca suneteul vine prea puternic din spate deranjeaza la condus
daca sunetul nu vine din fata...nu mai merge frana...sunetul nu trebuie sa fie la fel din ambele directii??? fata - spate...de ce? |
pai se recomanda, deoarece multi nu au bani sa faca o investitie frumoasa si in spate, cam astea sunt motivele..
eu am vazut incinte 6x9 la 70 ron, poate se gasesc deja gata facute,..trebuie sa cauti pe la cei ce monteaza asa ceva
de ex in zona drumul sarii, nu stiu exact unde (pe ce strada)
ALARM '96...e destul de ok, s-ar putea sa gasesti ce cauti. |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Sâm Ian 13, 2007 3:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Motivele sunt urmatoarele:
- cu amplificare, o pereche de difuzoare suna mult mai bine, mai clar si mai tare decat fara.
- difuzoarele fata sunt cele mai importante dpdv al auditiei, muzica trebuie sa vina din fata. La un concert muzica vine din fata. La un sistem audio de casa muzica vine din fata, oriunde, muzica vine din fata.. De ce in masina sa vina (si) din spate? Asa ziceam si eu acum 2 ani de exemplu dar acum nici nu mai am difuzoare pe spate.
In concluzie, daca bugetul permite o amplificare de difuzoare, fata trebuie amplificata cu prioritate, bineinteles alegand si niste difuzoare de calitate care sa merite amplificate.
Cine vrea volum MAXIM, sa nu poata sta in masina etc, sa amplifice si spatele... Dar sa amplifici spatele si nu si fata e o mare greseala, calitatea auditiei va fi foarte slaba.
Unul din scopurile principale ale unui sistem audio, fie el pentru interior sau pentru auto este sa reproduca feeling-ul unui concert live, sa dea senzatia unei scene pe care se pot distinge diversele instrumente cantand separat, independent, nu toate gramada. Pentru a putea spera obtinerea unui sound stage cat de cat definit, sunetul trebuie sa vina neaparat din fata. |
|
| Sus |
|
 |
neuron Priceput
|
Trimis: Mie Ian 17, 2007 3:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
sa mooor...nu este cinstit...nu ma poate ajuta nimeni cu niste incinte??
stau cu difurile in casa pt ca nu am cu ce sa le montez...nu stie nimeni pe unde gasesc incinte??? am eu MDF dar nu mai sa imi explice cineva cum si ce trebuie sa fac... _________________ Alpine 9880/JBL GTO-804EZ/JBL GTO 609C/DLS classic 1072/Alpine MRV-M500/JBL GTO 1214BR. |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mie Ian 17, 2007 5:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
cumperi holsuruburi un tub de silicon si te apuci de treaba...
iti calculuzi volumul necesar ( V=Lungimea*latimea*inaltimea) si dimensiunile la care tre satai placile si te apuci de prins placile intre ele cu silicon si holsurub.
ideal ar fi sa ai o masina de infiletat holsuruburile ca altfel o sa faci ferbra la mana... |
|
| Sus |
|
 |
neuron Priceput
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 11:37 am Titlul subiectului: |
|
|
cand SQ este mai mare: atunci cand printr-un amplif GTO 75.4 se amplif doar fata?? sau este la fel si in cazul in care se amplif si fata si spatele?doar pe 2 iesiri...pe celelalte 2 preuspunem ca este legat un sub _________________ Alpine 9880/JBL GTO-804EZ/JBL GTO 609C/DLS classic 1072/Alpine MRV-M500/JBL GTO 1214BR. |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 5:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca o statie are 4 canale inseamna ca este gandita sa amplifice 4 difuzoare. Toate insa stiu sa lucreze si in punte, adica cu un singur difuzor (subwoofer) pe 2 canale.
Cu un 75.4 poti amplifica 2 difuzoare (preferabil fata) si un woofer (si cazul meu, 75.4 am).
Daca amplifici doar 4 difuzoare vei avea un sunet dezechilibrat.
Daca pui 4 difuzoare pe 2 iesiri obtii o varza pentru ca nu vei avea nici o posibilitate de a regla independent volumul fata/spate (fader). |
|
| Sus |
|
 |
neuron Priceput
|
Trimis: Vin Ian 19, 2007 3:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
topic closed _________________ Alpine 9880/JBL GTO-804EZ/JBL GTO 609C/DLS classic 1072/Alpine MRV-M500/JBL GTO 1214BR. |
|
| Sus |
|
 |
neuron Priceput
|
Trimis: Mie Ian 24, 2007 6:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
hmmm...revin...nu e chiar inchis...azi am montat si sistemul ref 6510 cs ...am constat 2 lucrurui majore!!! fara sub si insonorizare nu se poate!!! si inca ceva...nu stiu de ce dar parca nu mai este acelasi bass ca atunci cand erau doar difurile de pe spate ...asta asa ca o curiozitate!!! _________________ Alpine 9880/JBL GTO-804EZ/JBL GTO 609C/DLS classic 1072/Alpine MRV-M500/JBL GTO 1214BR. |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Joi Ian 25, 2007 4:33 am Titlul subiectului: |
|
|
| nu inteleg, acelasi bass insemnand cum.? |
|