| |
| Autor |
Mesaj |
aphedrone
Data înscrierii: 31/Mar/2007 Mesaje: 12
|
Trimis: Sâm Mar 31, 2007 4:03 pm Titlul subiectului: Dezamagire "in stoc" BMW Seria 5 E60 |
|
|
Salutari. Dupa cum spuneam am fost foarte dezamagit sa vad cu ce vine in stoc seria 5 (masina din clasa premium cica) in termen de sunet:
- doar 6 difuzoare
- in usile din fata sunt niste difuri de carton Philips de 10cm
- tweeterele sunt in pilon
- pe spate are langa tetiere acelas carton Philips de 10 cm si o gaurica libera pentru tweetere
- amplificarea HUD este cea mai slaba din cate sisteme serie am auzit pana acum, probabil e MAX 10w
Se aude decent, repet, pentru sistem serie. Dar asta nu ma face sa ma gandesc decat ce bine s-ar auzi daca ii fac un grade. Uitati la ce m-am gandit:
- pe fata sistem Focal Polyglass 100V Slim (10cm) http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Polyglass_100_V_Slim/
- spate sistem Focal K2 Power 100 KP (10cm) http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/K2_Power_100_KP/
- amp Alpine MRP-F450 70x4 http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio/ProductDetail.aspx?ProductID=16956
V-as fi recunoscator pentru ceva sfaturi As vrea sa fac o alegere cat mai buna. |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
|
| Sus |
|
 |
aphedrone
|
Trimis: Sâm Mar 31, 2007 4:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc, nu va fi o problema sa cumpar ambele dracii.
Intrebarea este: configuratia aleasa este cat de cat de Doamne ajuta sau e varza? Nu vreau bubuiala de racer boy pe sinele de tramvai, vreau doar un pic de calitate. |
|
| Sus |
|
 |
Turcuman Robert Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 309 Locație: Timisoara
|
Trimis: Sâm Mar 31, 2007 5:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
cred ca glumesti, nu? sunt f bune comonentele respective, doar sunt focal. la banii aceia e normal sa sune bine. pacat ca ai locasurile asa mici, niste difuzoare de 10 cm cat or fi ele de bune nu vor suna ca cele de 16 cm....
pune pe fata Focal K2 Power 100 KP si pe spate Focal Polyglass 100V Slim , deoarece K2 sunt mai bune si fata e mai importanta decat spatele. daca vrei poti pune ceva mai ieftin pe spate, cumperi un HU bun si le legi direct pe player. |
|
| Sus |
|
 |
aphedrone
|
Trimis: Sâm Mar 31, 2007 5:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
@ turcuman
Nu, nu glumesc. Nu ma pricep foarte bine la sunet auto. Am o idee, asa in general, dar nu stiu care marci sunt mai bune decat altele etc. Am auzit doar ca Focal ar fi ok asa ca m-am gandit sa le incerc.
Problema cu fata este ca nu cred ca incape altceva decat Slim. Iar Focal au numai Polyglass Slim. In rest sunt normale si, repet, s-ar putea sa nu incapa.
Nu pot sa cumpar un HU aftermarket deoarece nu se prea gasesc pentru acest model de BMW + nu vreau sa-i stric infatisarea de fabrica.
Referitor la diametrul mic al difurilor, ma gandeam ca daca simt nevoia de mai mult bas, eventual sa iau un woofer de aprox 25cm si sa-l pun central, in spate. Se poate face asa ceva? |
|
| Sus |
|
 |
Turcuman Robert Priceput
|
Trimis: Sâm Mar 31, 2007 5:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
e f indicat sa pui subwoofer, mai ales ca sunt micutze sistemele. de ce vrei de 25 cm? ai nevoie de spatiu in portbagaj? nu de alta dar nu stiu cat de mult se va auzi acel difuzor in masinutza ta. apropo, ii sedan sau touring?
woofer-ul il poti pune in portbagaj cum iti place tie, cum va suna mai bine.
Ultima modificare efectuată de către Turcuman Robert la Sâm Mar 31, 2007 5:28 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
aphedrone
|
Trimis: Sâm Mar 31, 2007 5:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sedan. Ma gandeam la un difuzor si NU INCINTA pentru ca face scandal nevasta-mea. Nu as vrea sa instalez nimic in portbagaj.
Se aude nasol daca pui difuzor de joase sub luneta, direct? |
|
| Sus |
|
 |
Turcuman Robert Priceput
|
|
| Sus |
|
 |
aphedrone
|
Trimis: Sâm Mar 31, 2007 5:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, ma gandeam si eu ca ar fi nasol sa-i dau o gaura. Plus vibratii. Plus ca am o perdea electrica care ia destul de mult spatiu. Cred ca pana la urma tot cutie in portbagaj merge.
Alta intrebare: pentru cutie, trebuie sa iau amp separat? |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Sâm Mar 31, 2007 6:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca renunti la difuzoare amplificate pe spate, poti folosi amplificatorul care-l ai in mod 2.1. amplificand doar fata si un subwoofer. oricum, nu te astepta la minuni, portbagajul e foarte bine izolat de habitaclu. pentru un subwoofer pana in 200W rms si cu o sensibilitate bunicica, m-as gandi la W312B de la DLS. Demn de luat in calcul ar fi si 27 V1 de la Focal. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
aphedrone
|
Trimis: Sâm Mar 31, 2007 6:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am mai auzit chestia asta, ca portabagajul la Bim e foarte bine izolat. Sunt oameni care au avut surprize neplacute dupa instalarea unui subwoofer.
Pai atunci, ce solutie recomandati? Ce ar fi cel mai bine? |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Sâm Mar 31, 2007 6:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
din pacate, daca vrei frecvente joase mai mult decat "media", tot la subwoofer va trebui sa apelezi. portierele cam ies din discutie, la masina ta trebuie modificate destul de mult pentru a obtine ceva cat de cat satisfacator. ar ramane in calcul un subwoofer free air, cu rezultate destul de bune as spune eu mai ales izolarii perfecte a partii din fata a subwooferului fata de partea din spate (gratie portbagajului bine izolat).
o alta varianta ar fi un subwoofer mai "potent" in portbagaj, dar asta presupune o amplificare pe masura. deci ori alt amplificator, ori inca unul pe langa cel existent. in plus, un subwoofer cu un diametru cat mai mare ar fi indicat, dar asta presupune spatiu sacrificat mai mult in portbagaj, lucru care sunt sigur (asa e si cazul meu) va duce la "proteste" din partea sotiei tale. Cantareste avantajele/dezavantajele si solutia tu o vei gasi. te hotarasti ce cale vrei sa urmezi si noi te vom indruma spre produsele care sa-ti satisfaca gusturile. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
aphedrone
|
Trimis: Sâm Mar 31, 2007 6:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca voi incepe cu ce e mai usor si sigur: achizitionarea + instalarea difuzoarelor Focal pomenite in primul post.
Pasul 2 ar fi montarea amp-ului.
Pasul 3 un posibil subwoofer. Dar aici va fi munca. Pana la urma raman la cutie, nu imi gauresc polita. Vom vedea cum suna fara sub, eu vreau un sunet cat mai echilibrat, nu sa-mi strivesc cutia toracica.
special @asus
daca iau difuzoarele de la voi, tot voi faceti si instalarea sau aveti pe cineva agreat? Si daca da, pe cine. Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Sâm Mar 31, 2007 7:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
deocamdata se colaboreaza cu cateva ateliere din Bucuresti, in curand se va face si montajul intr-un atelier propriu Be-loud. mai multe detalii nu prea pot sa-ti dau, nu sunt in masura, sunt doar colaborator Be-Loud, nu fac parte din echipa Be-Loud, avand in vedere ca eu sunt din Sibiu  _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
aphedrone
|
Trimis: Mar Apr 10, 2007 11:48 am Titlul subiectului: |
|
|
| Update: am descoperit de ce totusi aveam joase destul de ok, in ciuda diametrului de numai 10cm al difuzoarelor: am doua subwoofere sub scaunele din fata, cate unul sub fiecare scaun. Asa vine din fabrica. |
|
| Sus |
|
 |
|